رویداد های اخیر
وزارت مهاجرین: در سههفته گذشته، ۳۰ هزار مهاجر افغان از ایران برگشتند

وزارت مهاجرین و عودتکنندگان میگوید که در سههفته اخیر، بیش از دوازده هزار و پنجصد تن از مرز اسلام قلعه و نزدیک به ۱۶ هزار مهاجر افغان از مرز نیمروز وارد افغانستان شدند.
به گفته مسوولان این وزارت، بیشتر برگشتکنندگان و اخراجشدگان کسانی بودند که بدون خانواده بهگونۀ قاچاقی به ایران رفته بودند.
محمد ارسلاح خروتی، معین وزارت مهاجرین و عودتکنندگان، در این مورد میگوید: «ما از تمام کشورها خواهش میکنیم که مسایل مربوط به مهاجرین را به سیاست ربط ندهند؛ حقوقی که اسلام و جهان به مهاجرین داده، باید مراعات شود.»
از سویی هم، شماری از این مهاجرین میگویند که حالا آنان به کشور برگشته اند و از حکومت میخواهند که زمینۀ کار را برایشان فراهم کند.
در همین حال، برخی از آگاهان گفتهاند که بحران اقتصادی ناشی از تحریمها علیه ایران نیز منجر شده است که این کشور آمادۀ پذیرش مهاجرین افغان نباشد و در افغانستان هم شرایط اقتصادی طوری نیست که مردم دست به مهاجرت نزنند.
سارا رحمانی، آگاه امور مهاجرین میگوید: «هنوز هم در افغانستان مشکلات مالی و بیکاری هست و خیلیها بیکار اند و نمیتوانند مصارف خانوادۀ شان را تأمین کنند.»
وی افزود: «آنها مجبور میشوند که افغانستان را ترک کنند و به کشورهای همسایه مهاجرت کنند.»
خلیلالرحمن حقانی، وزیر مهاجرین و عودتکنندگان، همچنان میگوید که تلاشها برای رهایی زندان افغان از زندانهای پاکستان و چین ادامه دارد.
آقای خلیلالرحمن گفت: « ریاست الوزراء حکم کرده است که وزارت مهاجرین کار را شروع کند و این ریاست برای حل رهایی زندانیان افغان آمادۀ هرگونه قربانی میباشد.»
بربنیاد گزارشهای وزارت مهاجرین و عودتکنندگان، در یک سال گذشته بیش از یک میلیون و ۱۸۶هزار مهاجر افغان از کشورهای مختلف بهشمول ایران به افغانستان برگشته اند.
رویداد های اخیر
شورای امنیت ملل متحد درمورد وضعیت افغانستان نشست برگزار میکند

لانا نصیبه، نماینده دائمی امارات متحده عربی در سازمان ملل متحد گفته است که شورای امنیت این سازمان در اواخر ماه جاری میلادی نشستی را درباره افغانستان برگزار خواهد کرد.
نصیبه که در حال حاضر ریاست شورای امنیت را برعهده دارد، گفت: «ما در ۲۱ جون نشست جامعی را در مورد وضعیت افغانستان برگزار خواهیم کرد.»
وی افزود: «توجه ما بر وضعیت افغانستان، به ویژه حقوق زنان، که همه اعضای شورای امنیت بر آن توافق کرده اند، متمرکز خواهد بود.»
روز پنجشنبه، نصیبه به رسانه ها در نیویارک گفت که شورای امنیت سازمان ملل متحد به کار در مورد مسائل افغانستان، به ویژه در مورد حقوق زنان ادامه خواهد داد.
وی افزود که فریدون اوغلو، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان در ماه نوامبر گزارش جامعی از وضعیت این کشور به شورای امنیت ارائه خواهد کرد.
این در حالی است که فاکس نیوز روز جمعه گزارش داد که چندین سناتور امریکایی لایحه ای را برای تشدید تحریم ها علیه امارت اسلامی در واکنش به مسائل حقوق بشری در افغانستان پیشنهاد کرده اند.
رویداد های اخیر
رانا ثناالله: طالبان پاکستانی از خاک افغانستان علیه این کشور حملات را راه اندازی میکنند

رانا ثناالله، وزیر داخله پاکستان، بار دیگر ادعا کرده است که طالبان پاکستانی از خاک افغانستان علیه این کشور حملات را راه اندازی میکنند.
رانا ثناالله در این مورد گفته است: «موقف حکومت افغانستان این است که میگویند ما از تحریک طالبان علیه حکومت پاکستان حمایت نمیکنیم اما ما از آنان گله داریم، افراد این گروه از افغانستان وارد پاکستان میشوند، تقریباً دو ماه قبل آنها به ما گفته بودند که ما اینها را از سرحد دورتر انتقال میدهیم تا دسترسی حمله به پاکستان را نداشته باشند.»
با این حال، امارت اسلامی پیوسته تأکید کرده است که به هیچ گروه اجاز داده نمیشود تا از خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر استفاده کنند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در این ارتباط گفته است: «خاک افغانستان برضد کسی استفاده نمیشود و این اجازه را ما نمیدهیم که خاک افغانستان برضد پاکستان یا کدام کشور دیگر استفاده شود.»
هاتف مختار، آگاه سیاسی، نیز در این مورد میگوید: «سیاست امارت اسلامی در روشنی مسایل افغانستان و منافع ملی کشور تحلیل شده که همانا سیاست بیطرف و متوازن در چارچوب منافع بینالمللی و امنیت بینالمللی اتخاذ شده است.»
این در حالی است که یک ماه پیش یک هیأت بلند پایه امارت اسلامی به رهبری امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان به پاکستان رفت و در دیدار با مقامات آن کشور در اسلامآباد بر گسترش روابط دیپلوماتیک و همکاریهای دوجانبه تأکید کردند.
رویداد های اخیر
وزیر خارجه ایران: در حال دستیابی به نتایج خوب از مذاکرات حقابه هستیم

پس از تنشهای اخیر میان امارت اسلامی و مقامهای ایران بر سر حقابه، حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران گفته است که تهران این موضوع را در دستور کار خود قرار داده و از مسیر حقوقی و سیاسی آنرا را دنبال خواهد کرد .
وزیر خارجه ایران در گفتگو با رسانه های این کشور گفت که حسن کاظمی قمی، سرپرست سفارت ایران در افغانستان بامقامهای امارت اسلامی در این زمینه مذاکرات داشته است.
او افزود که آنها در حال دستیابی به «نتایج خوب» هستند.
آقای عبداللهیان گفت: « در موضوع حقابه از مسیر قانونی و از مسیر سیاسی مسئله را در دستور کار داریم. من اخیرا در مشورتی که با آقای رئیس جمهور داشتیم… گفتند که سفیر ایران در افغانستان مأموریت داده شود که مسایلی که وجود دارد بین ما و افغانستان، ایشان از نزدیک بروند دنبال بکنند با نگاه این که بایستی مسایلی فی مابین در مسیر درست خودش پیش برود و مورد حل و فصل قرار بگیرد.»
این دیپلومات ارشد ایران درباره درگیریهای اخیر مرزی که بین دو کشور صورت گرفته، گفت که این درگیریها هیچ برنامه هدفمندی را در قبال نداشته و برای ایران شرایط در افغانستان کاملا قابل درک است.
آقای عبداللهیان گفت: «مقامات هیئت حاکمه افغانستان به صراحت اعلام کرده اند این درگیریها هیچ برنامه هدفمندی را پشت سر نداشته است. برای ما شرایط در افغانستان قابل درک است.»
مقامهای ایران از جمله رئیس جمهور این کشور اخیراً اظهارات تندی در پیوند به مسئله حقابه از دریای هلمند داشته اند.
مقامهای امارت اسلامی بارها تاکید کرده اند که به معاهده ۱۳۵۱ آب دریای هلمند متعهد اند، اما به دلیل خشکسالی آب کافی وجود ندارد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت صحت: ۲۷ درصد مردم افغانستان بگونه منظم از تنباکو استفاده میکنند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
امریکا به آسترالیا در مورد اتهام جنایات جنگی نیروهای این کشور در افغانستان هشدار داد
-
تجارت2 روز ago
پاکستان دستور تجارت جنس به جنس با افغانستان، ایران و روسیه را صادر کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ایران: دشمنان درگیری مرزی میان کابل و تهران را بزرگنمایی میکنند
-
جهان5 روز ago
حملات طیارههای بیپیلوت به شهر مسکو؛ چندین ساختمان آسیب دیده اند
-
اخبار ساحوی5 روز ago
راه اندازی خدمات مستقیم کشتیرانی برای حمل کانتینر بین پاکستان و روسیه
-
اخبار ساحوی4 روز ago
گشایش یک دروازه غیر رسمی میان افغانستان و پاکستان در سپین بولدک کندهار
-
رویداد های اخیر2 روز ago
۳۰ تن از جوانان برای ادامه تحصیلات عالی عازم کشور قزاقستان میشوند