صحت
وزیر صحت: دو شفاخانۀ ساختهشده توسط ایران درکابل وبامیان افتتاح میشود

وزیر صحت عامه امروز سهشنبه، ۲۲سنبله، از دست آوردهایش در سفر به ایران گفته است که در سفر اخیرش به این کشور در بخشهای ظرفیت سازی کارمندان صحی، عصری سازی بانکهای خون، بلند بردن ظرفیتها در بخش پیوند اعضای بدن و همچنان تسهیل ویزه صحی با این کشور به توافقهایی دست یافتهاند.
قلندرعباد، وزیر صحت عامه کشور میگوید که به زودی دو شفاخانه در ولایتهای کابل و بامیان که به کمک مالی کشور ایران ساخته شده، افتتاح خواهد شد.
آقای عباد افزوده که با کشور ایران برای بلند بردن ظرفیتهای صحی از جمله دربخشهای ظرفیت سازی کارمندان صحی، عصری سازی بانکهای خون، بلند بردن ظرفیتها در بخش پیوند اعضای بدن، جراحی قلب اطفال، و کنترول سرطان توافق شدهاست.
وی گفت: «کشور ایران با ما در بخشهای مختلف به توافق رسیده است ازاین میان، وصل مراکز صحی افغانستان با کتابخانۀ آنلاین طبی، بلند بردن ظرفیت دربخش جراحی قلب اطفال و کنترول سرطان میباشد.»
به گفتۀ عباد، بهزودی دو شفاخانه معیاری که توسط کشور ایران در ولایتهای کابل و بامیان ساخته شده، افتتاح خواهد شد که این شفاخانه دارایی تجهیزات طبی پیشرفته است.
این مقام صحی همچنان از سرمایهگذاران داخلی وخارجی میخواهد که دربخش صحی به خصوص تولید دوا درافغانستان سرمایه گذاری کنند.
شهروندان کشور اما ازعدم دسترسی به خدمات معیاری صحی، کمبود دوا، موجودیت دواهای بیکیفیت و تاریخ گذشته، و از تشخیص نادرست شکایت دارند و از وزارت صحت میخواهند که حد اقل برای ایجاد یک شفاخانه بزرگ ومعیاری در پایتخت گام بردارد.
احمد فواد، باشنده بلخ میگوید: «باید درولایت ما سطح خدمات بلند برده شود زیرا ما برای تداوی به بیرون از کشور میرویم.»
این در حالی است که بسیاری از امراض ساری مانند آبله میمون نگرانیها را در افغانستان و کشورهای منطقه بوجود آورده که افغانستان با کشورهای ایران، عراق و پاکستان به هدف جلوگیری از گسترش امراض ساری به توافق رسیده است.
صحت
هشدار بیل گیتس درباره شیوع یک ویروس بعدی ساخت دست بشر در آینده

به نقل از دیلی میل، بیل گیتس به استرالیا هشدار داد که خود را برای ویروس بعدی آماده کند.
بیل گیتس گفته است که ممکن است ویروس بعدی ساخت دست بشر بسیار وحشیانهتر از کووید-۱۹ باشد.
گیتس اخیراً به موسسه اندیشکده «Lowy» در سیدنی گفته است که رهبران سیاسی باید اختلافات خود را کنار بگذارند و برای آماده شدن برای ویروس بعدی با یکدیگر همکاری کنند.
وی از رهبران جهان خواست همکاری جهانی بیشتری داشته باشند و از آنها درخواست کرد که با نگاه به ویروس کووید-۱۹ به عنوان نمونهای از اینکه اگر با یکدیگر همکاری کنند میتوانند در پیشگری از یک ویروس بزرگ عملکرد خوبی داشته باشند، با هم بیشتر همکاری کنند.
بنیانگذار شرکت بزرگ مایکروسافت گفت:«هزینه اقتصادی آمادگی برای دوره بعدی را با هزینه کووید مقایسه کنید. در این ویروس، کرونا ۱۰ تریلیون دالر به اقتصاد جهانی ضرر زد. در این ویروس، ما آگاه نبودیم و ندانستیم که باید از ابزار، تمرین و ظرفیت جهانی برای آماده باش مانند زمان آتشسوزی یا زلزله استفاده کنیم.»
گیتس از سیاستهای استرالیا در کمک به پایین نگه داشتن نرخ عفونت قبل از عرضه واکسینها ستایش کرد.
وی گفت:«برخی از چیزهایی که مهم است این است که استرالیا و حدود هفت کشور دیگر در مراحل اولیه، فرایند تشخیص مریضی جمعیت را انجام دادند و سیاستهای قرنطینهای داشتند. این بدان معناست که شما سطح عفونت را در همان سال اول که واکسین وجود نداشت پایین نگه داشتید.»
بنیانگذار مایکروسافت، گفت که برای مقابله با همهگیریهای آینده به نظم بینالمللی پایدار بر اساس اراده سیاسی متقابل نیاز است.
گیتس اظهار کرد:«تنها چیزی که همچنان تا حدی برقرار است این است که ما یک ظرفیت جهانی در سطح منطقهای و کشوری را خواهیم داشت که به این معنی است که وقتی یک تهدید(مریضی عفونی) مطرح میشود به گونهای عمل کنیم که جهانی نشود. ما باید هر پنج سال یک بار تمرین جامعی را در سطح کشور و منطقه برای آمادگی همهگیری انجام دهیم و شما به یک گروه جهانی نیاز دارید که به همه کشورها در خصوص عملکردشان امتیاز بدهد.»
گیتس وعده کرده است که نیمی از دارایی خود را صرف امور خیر کند و تلاش کند تا برابری را در صنایع صحت، برق و تعلیم ایجاد کند.
وی گفت:«نظام سرمایهداری در توجه به برخی از این نیازهای افراد فقیر(صنایع صحت، برق و تعلیم) با شکست عظیمی مواجه شده است. شما میتوانید به معنای واقعی کلمه با ۱۰۰۰ دالر جان افراد را نجات دهید و چیزی در جهان وجود ندارد که به اندازه آن رضایت بخش باشد.»
وی که یکی از ثروتمندترین افراد جهان است از تهدید ایالات متحده تحت رهبری دونالد ترامپ به خروج از سازمان صحت جهانی و قطع کمکهای مالی انتقاد کرد.
صحت
آغاز کمپاین واکسین پولیو در افغانستان؛ ۵.۳ میلیون کودک واکسین میشوند

وزارت صحت عامۀ از آغاز نخستین دور کمپاین واکسین پولیو در سال ۲۰۲۳ میلادی در ۱۶ ولایت افغانستان خبر داده است.
شرافت زمان امر، سخنگوی این وزارت با فرستادن پیامی به رسانهها گفته است که در این دور کمپاین، ۳.۵ میلیون کوک زیر سن پنج سال در ۱۷۸ ولسوالی در بخشهای شرق، جنوب، جنوب-شرق و غرب افغانستان به شمول کابل واکسین میشوند.
وی افزوده است که این کمپاین امروز دوشنبه (سوم دلو) آغاز و برای چهار روز ادامه خواهد یافت.
به گفتی سخنگوی وزارت صحت عامه: «در سال ۲۰۲۲، تنها دو واقعه مثبت پولیو در ولایات پکتیکا و کنر گزارش شده بود که نسبت به ۵۶ واقعه در سال ۲۰۲۰ و چهار واقعه در سال ۲۰۲۱ کاهش قابل ملاحظه را نشان میدهد.»
درهمین حال، قلندر عباد، وزیر صحت عامه میگوید که:«افغانستان نسبت به هر زمان دیگر به محو پولیو نزدیکتر شده است. ما امیدوار هستیم که تا پایان سال ۲۰۲۳ با تطبیق موفقانه کمپاینهای پلانشده واکسین پولیو، شاهد صفر شدن واقعات پولیو در افغانستان باشیم.»
عباد از والدین کودکان، عالمان دینی و بزرگان قومی خواسته است که برای تطبیق واکسین پولیو با واکسیناتوران در سراسر کشور همکاری کنند.
این کمپاین توسط وزارت صحت عامه و در همکاری مالی سازمان جهانی صحت و صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان (یونیسف) در بخشهای افغانستان انجام خواهد شد.
بر اساس معلومات وزارت صحت عامه در جریان سال گذشته میلادی، نه دور کمپاین سرتاسری و فرعی تطبیق واکسین پولیو در افغانستان راهاندازی شده که پیامد خوبی در کنترول گردش ویروس پولیو داشته است.
این در حالی است که پیش از این، سازمان جهانی صحت از تلاشها برای محو بیماری فلج کودکان (پولیو) در افغانستان خبر داده و گفته بود که غلبه بر پولیو در این کشور پیروزی جهانی خواهد بود.
به گفتۀ این سازمان، تا زمانیکه پولیو در یکجا وجود داشته باشد، این مریضی در همهجا یک تهدید باقی خواهد ماند.
صحت
جاپان یک میلیون و ۳۰۰ هزار دالر برای تقویت خدمات صحی در هلمند کمک میکند

صندوق جمعیت سازمان ملل برای افغانستان، از کمک یک میلیون و سه صد هزار دالری جاپان، جهت تقویت خدمات صحی در هلمند، خبر داده است.
دفتر صندوق جمعیت سازمان ملل برای افغانستان روز دوشنبه (۲۶جدی) با نشر اعلامیهای گفته است که جاپان بهمنظور پاسخدهی به چالشها و تقویت صحت باوری٬ یک میلیون و سه صد هزار دالر امریکایی را در اختیار صندوق جمعیت سازمان ملل قرار میدهد.
در اعلامیه آمده است که از این کمک جاپان برای تقویت خدمات صحی ۲۹ مرکز آشیانه صحی در هلمند، استفاده خواهد شد.
-
تجارت4 روز ago
وزارت خارجه: ازبیکستان صادرات برق به افغانستان را از سر میگیرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت مهاجرین: تلاشها برای رهایی زندانیان باقیمانده در پاکستان ادامه دارد
-
صحت4 روز ago
هشدار بیل گیتس درباره شیوع یک ویروس بعدی ساخت دست بشر در آینده
-
ورزش4 روز ago
راشد خان ۵۰۰ ویکت در کریکت ۲۰ آوره بدست آورد
-
جهان4 روز ago
دعوت هند از پاکستان برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت معارف: تعلیم برای هر افغان ضروری است
-
ورزش5 روز ago
کرکت بورد: جدول زمانی سلسله مسابقات داخلی برای سال جاری اعلام شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
۳۱۴ شهروند افغانستان از زندانهای عربستان آزاد شدند