Connect with us

رویداد های اخیر

کار ساخت یک شهرک‌ در مناطق زلزله‌زده هرات تکمیل و به بهره‌برداری سپرده شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

کار ساخت یکی از شهرک‌ها در مناطق زلزله‌زده ولایت هرات تکمیل و به بهره برداری سپرده شد. در این شهرک ۳۳ باب خانه ساخته شده که ریاست عمومی استخبارات کشور تمام هزینه ساخت آن را پرداخته است.

مقام‌های حکومت سرپرست می‌گویند که در این پروژه حدود ۲۴ میلیون افغانی مصرف شده است، در حال حاضر نیز روند کار روی دیگر شهرک‌ها ادامه و تلاش‌ها جریان دارد تا در وقت تعیین شده تمام خانه‌ها ساخته شود.

این در حالی است که خانواده‌های آسیب دیده از زلزله این روزها زندگی سختی را در زیر خیمه‌ها سپری می‌کنند.

این اولین شهرک در ساحات زلزله‌زده ولسوالی زنده جان می‌باشد که تازه کار آن تکمیل شده است.

در همین حال، مقام‌های محلی ولایت هرات گفته اند برعلاوه ساخت ۳۳ باب خانه در این شهرک، یک باب مسجد و شبکه آب آشامیدنی صحی نیز ساخته شده است.

به گفته آنان، کلیدهای این خانه‌ها برای خانواده‌های زلزله‌زده تحویل داده خواهد شد.

هم اکنون در بیش از ده قریه ولسوالی‌های زنده جان، انجیل، کشک، رباط سنگی و گلران هرات روند خانه سازی جریان دارد.

مقام‌های محلی هرات تصریح کرده اند که نظارت از تمام پروژه‌های که در ساحات زلزله‌زده کار می‌شود، جریان دارد.

این شهرک در قریه قلعه نوک ولسوالی زنده جان هرات ساخته شده است.

محمدحلیم، یک تن از آسیب‌دیدگان از زلزله، گفت: «زیر این خیمه‌ها بسیار هوا سرد است چون این خیمه‌ها پلاستیکی اند و نم می‌رسد و در جریان شب اولادهای ما خنک می‌خوردند و حالا که این خانه‌ها برای ما ساخته شده، ان شاء‌الله که زمستان را با زن و بچه‌های خود محفوظ ‌تر سپری خواهیم کرد.»

براساس آماری که کمیسیون رسیدگی به زلزله‌زدگان هرات ارائه می‌کند، در حال حاضر کار ساخت حدود دو هزار و ۶۲ باب خانه در بیش از ده قریه زلزله‌زده جریان دارد، مسئولان این پروژه‌ها در تلاش هستند تا این خانه‌ها را در وقت تعیین شده تکمیل کنند.

رویداد های اخیر

وزیر منابع آب ازبکستان: افغانستان حق مشروع دسترسی به آب‌ دریای آمو را دارد

Published

on

(Last Updated On: )

وزیر منابع آب ازبکستان می‌گوید که افغانستان سهم خود را از آب دریای آمو با ایجاد کانال قوش‌تپه دریافت می‌کند و تاشکند در این مورد با کابل هیچ مشکلی ندارد.

شوکت خمرایف گفته است که افغانستان حق مشروع دسترسی به آب‌ دریای آمو را دارد و از مردم کشورش خواسته است تا تحت تاثیر شایعات یا اطلاعات نادرست قرار نگیرند.

آقای خمرایف در این مورد گفته است: «افغان‌ها خویشاوندان ما هستند. آن‌ها نیز حق دارند از آمو دریا آب بردارند. آیا باید اسلحه برداریم و بجنگیم؟ خیر، ما در حال ساختن روابط بهتری هستیم.»

دریای آمو یکی از مهم‌ترین منابع آبی در شمال کشور است و کشورهای تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان سال‌ هاست که از آن بهره می‌برند

با این حال، در سال‌های متمادی افغانستان از این آب استفاده نکرده و حالا امارت اسلامی می‌خواهد که با تکمیل کردن کانال قوش‌تپه سهم خود را بگیرد.

کانال قوش‌تپه بیش از ۲۸۰ کیلومتر طول دارد که با تکمیل کار آن ۱.۲ میلیون هکتار زمین در ولایات بلخ، جوزجان وفاریاب آبیاری خواهد کرد.

آگاهان گفته‌اند که با تکمیل کار این کانال و سرمایه‌گذاری در آن، افغانستان حد اقل در تولید گندم به خودکفایی خواهد رسید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان ملل می‌گوید از ادامه ممنوعیت آموزش دختران افغان «عمیقاً ناامید» است

Published

on

(Last Updated On: )

سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز چهارشنبه اعلام کرد از اینکه برای چهارمین سال متوالی دختران بالاتر از صنف ششم از دسترسی به آموزش محروم شده‌اند، به شدت ناامید است.

براساس بیانیه‌ای که از سوی یوناما منتشر شد، این موضوع «فقط بحران‌های حقوق بشر، بشردوستانه و اقتصادی افغانستان را پیچیده‌تر خواهد کرد.»

روزا اوتونبایوا، نماینده ویژه منشی عمومی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس مأموریت کمک‌های سازمان ملل در افغانستان گفت: «سال تحصیلی جدید در افغانستان آغاز شده است، اما دوباره شاهد غیبت آشکار و زیانبار دختران از صنف‌های درس هستیم. این نه تنها به آینده آنها آسیب می‌زند، بلکه به صلح و رفاه همه افغان‌ها نیز آسیب وارد می‌کند.»

طبق گزارش یونیسف، محرومیت دختران از دسترسی به آموزش تاکنون بر ۲.۲ میلیون دختر افغان تأثیر گذاشته است، که از این تعداد ۴۰۰,۰۰۰ نفر امسال آسیب دیده‌اند. اگر این ممنوعیت تا سال ۲۰۳۰ ادامه یابد، بیش از چهار میلیون دختر تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

خانم اوتونبایوا افزود: «من به شدت ناامید هستم که مقامات افغانستان همچنان خواسته‌های جوامع مختلف افغانستان را نادیده می‌گیرند، جوامعی که دهه‌ها جنگ را تحمل کرده‌اند و همچنان با بحران بشردوستانه وحشتناکی روبه‌رو هستند. این ممنوعیت شانس افغانستان برای بهبودی را کاهش می‌دهد و باید برگردانده شود.»

او همچنین گفت: «این ممنوعیت یکی از دلایل اصلی است که باعث می‌شود افغانستان همچنان از جامعه بین‌المللی منزوی بماند، که این نیز مانع بهبودی است. با این حال، از اهداکنندگان بین‌المللی خواستارم که همچنان به مردم افغانستان، از جمله در بخش آموزش، در صورت امکان، حمایت کنند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

بنیاد بیات به ده‌ها نیازمند غزنی مساعدت کرد

Published

on

(Last Updated On: )

بنیاد بیات در ادامه کمک‌های رمضانی‌اش در افغانستان، این‌بار به ده‌ها خانواده نیازمند در ولایت غزنی مواد خوراکی توزیع کرده است.

مسوولان بنیاد بیات می‌گویند که این کمک‌ها پس از انجام سروی دقیق، به مستحقین آن توزیع شده است.

کمک‌های توزیع‌شده مشمول آرد، برنج و روغن می‌باشد.

در همین حال، خانواده‌های که از این کمک‌ها مستفید شده‌اند، از دیگر نهادهای خیریه نیز می‌خواهند که در این شرایط سخت دست نیازمندان را بگیرند.

پیش از این نیز بنیاد بیات به باشندگان نیازمند غزنی کمک‌های قابل توجه داشته است.

گفتنی است که بنیاد بیات همچنان در برخی از ولایات دیگر در تأمین آب آشامیدنی صحی، ساخت مساجد، مراکز صحی و مکاتب کمک‌های چشمگیری داشته است.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!