رویداد های اخیر
کاهش بهای افغانی؛ قیمت یک قرص نان دو برابر شد
اتاق پیشه وران و دوکانداران افغانستان به دلیل افزایش بی پیشینه قیمت آرد و گاز مایع در کشور بهای یک قرص نان۲۰۰ گرام را به ۲۰ افغانی و ۲۷۰ گرام را به ۳۰ افغانی افزایش داده است.
این درحالی است که بالارفتن نرخ دالر بر قیمتهای مواد اولیه نیز تاثیر وارد کرده است.
رییس اتاق پیشه وران هشدار میدهد که اگر امارت اسلامی دست به کار نشود، وضعیت بحرانی تر خواهد شد.
نورالحق عمری، رییس اتاق پیشه وران و دوکانداران افغانستان، در این باره گفت:"این کار را بخاطر کردیم که خبازیها بسته میشد و بغاوت علیه امارت اسلامی را نشان میداد و یک لقمه نان خشک که مردم به او نیاز دارد او هم قطع می شد."
خبازان افزایش بهای نان را مرتبط به بلند رفتن بهای آرد و گاز مایع عنوان میکنند.
رضا،یک نانوای در این باره گفت:" قیمت نان امروز تغییر کرده است نرخ نامه آمده که یک نان را ۲۰ افغانی به فروش برسانید چون آرد قیمت شده یک بوری آرد به ۳۴۰۰ افغانی بلند شده است."
غلام رضا، نانوای دیگر در این باره گفت:" قیمت نان بلند شده سابق این یک قرص را نان ۱۰ افغانی به فروش می رسانیدیم اکنون به ۲۰ افغانی افزایش یافته و این نیم قرص نان را به ده افغانی میفروشیم."
در شهر کابل دوکانهای مواد اولیه باز اند اما فروشات ندارند.
عمده فروشان میگویند نه خود شان و نه مردم توان خرید مواد اولیه را دارند.
گل محمد، یک دوکاندار در این باره گفت:" ما که به بازار میرویم میگویند که پول دالر بیار، چون پول افغانی ارزش خود را از دست داده است خرید و فروش ما دالر است."
عبیدالله، دوکاندار دیگر در این باره گفت:" آرد، برنج، روغن، مواد اولیه است نیاز اشد ضرورت مردم است مشتری میاید نرخ میکند اما میداند که قیمت است دوباره برمیگردند."
معین شاروالی کابل می گوید که این نرخ نامه از سوی آنها منتشر نشده و آنان تنها وزن و کیفیت مواد را کنترول می کند.
حمدالله نعمانی، معین شاروالی کابل، در این باره گفت:"مواد اولیه در بازار زیاد است اما بلند رفتن دالر که بگونه قمار نزد صرافان بلند و پاین میشود آیا هم موضع سیاسی است و یا هم بلند رفتن قیمت دالر کنترول نرخ نوا به دست ما نیست و ما تایید نمی کنیم."
این درحالی است که در کنار افزایش بهای نان فقر و بیکاری در سراسر کشور نیز گسترده تر میشوند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی در نشست شانگهای دعوت نشده است
روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون از قول منابع دیپلوماتیک گزارش داده که از امارت اسلامی دعوت نشده، زیرا سرمنشی سازمان همکاری شانگهای برای آنها دعوت نامه ارسال نکرده است.
ورود اعضای سازمان همکاری شانگهای به شهر اسلام آباد پایتخت پاکستان آغاز شده و قرار است که نشست دو روزه این سازمان، سه شنبه (۱۵ اکتوبر) برگزار شود.
امارت اسلامی در این نشست دعوت نشده اند، اما در کنار کشورهای عضو از منگولیا که عضو ناظر این سازمان است دعوت شده و از ترکمنستان خواسته شده تا به حیث نماینده خاص در آن شرکت کند.
روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون از قول منابع دیپلوماتیک گزارش داده که از امارت اسلامی دعوت نشده، زیرا سرمنشی سازمان همکاری شانگهای برای آنها دعوت نامه ارسال نکرده است.
رسانههای پاکستانی از قول این منابع گفته اند که عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای چند هفته پس از پانزدهم اگست سال ۲۰۲۱ میلادی که امارت اسلامی دوباره بر افغانستان تسلط یافت، غیر فعال شده است.
افغانستان در ماه جون سال ۲۰۱۲ میلادی به حیث عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای پذیرفته شد.
سازمان همکاری های شانگهای در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط چین، روسیه و چهار کشور آسیای میانه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجکستان و ازبکستان تاسیس شد. هند و پاکستان در سال ۲۰۱۷ میلادی به این سازمان پیوستند، در آن زمان گزارش هایی وجود داشت که ممکن است ایران و افغانستان نیز به زودی عضو این سازمان شوند، ایران در سال گذشته به عضویت این سازمان پیوست.
امارت اسلامی تا هنوز در مورد عدم اشتراک در نشست سازمان همکاری شانگهای در اسلام آباد چیزی نگفته، اما در دو نشست اخیر این سازمان نیز از نمایندگان طالبان دعوت نشده بود.
رویداد های اخیر
سفیر ایران: جلوگیری از سیل مهاجرت افغانها از دستورکارهای فارمت مسکو بود
قمی تاکید کرد که استفاده از ظرفیتهای کشورهای همسایه و همکاری منطقهای میتواند به امارت اسلامی و مردم افغانستان کمک کند تا بر مشکلات خود فائق آیند.
حسن کاظمی قمی، نماینده خاص ایران در امور افغانستان، میگوید که یکی از موضوعات اصلی ششمین نشست فارمت مسکو، جلوگیری از سیل مهاجرت مردم افغانستان بود.
او تاکید کرد که کشورهای همسایه در این نشست با هدف کمک به افغانستان برای مقابله با هراسافگنی و ایجاد شرایط لازم برای بازسازی کشور، در قالب یک ابتکار منطقهای گرد هم آمدند.
آقای قمی در گفتگو با خبرگزاری ایرنا اظهار داشت که این نشست جمعه گذشته (۱۳ میزان) با حضور ده کشور و سرپرست وزارت خارجه افغانستان در مسکو برگزار شد.
وی افزود: «با وجود تحولات جاری در عرصه بینالمللی، به خصوص در فلسطین و لبنان، موضوع افغانستان همچنان از اولویتهای مهم منطقهای محسوب میشود.»
نماینده خاص ایران در امور افغانستان همچنین تاکید کرد که استفاده از ظرفیتهای کشورهای همسایه و همکاری منطقهای میتواند به امارت اسلامی و مردم افغانستان کمک کند تا بر مشکلات خود فائق آیند.
در گزارش ایرنا آمده است که محیط زیست نیز به عنوان یکی از نگرانیهای منطقهای در این نشست مورد توجه قرار گرفت.
نشست فارمت مسکو با حضور نمایندگان خاص و مقامهای بلند پایهای چین، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبیکستان برگزار شد. این نشست به دنبال راهکارهایی برای تثبیت امنیت، کاهش مهاجرت و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی افغانستان بود.
رویداد های اخیر
میزان صادرات هرات طی ۶ ماه نخست امسال دو برابر شده است
اتاق تجارت و سرمایهگذاری هرات میگوید که میزان صادرات در این ولایت طی شش ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
مسوولان این اتاق گفتهاند، در شش ماه اول امسال به ارزش ۷۷ میلیون و ۸۸۲ هزار دالر صادرات داشتهاند.
به گفته آنان، در این مدت بیش از ۳۲ هزار تُن محصولات زراعتی، صنعتی، نباتات طبی و مواد معدنی را به بازارهای جهانی فرستادهاند.
با این حال، این اتاق افزوده که مسئله صادرات میوههای تازه هرات هنوز هم حل نشده است.
از سویی هم، باغداران نیز انتظار دارند تا برای فرستادن میوههای تازه به بازارهای جهانی، گامهای اساسی برداشته شود.
بشیراحمد بهادری، رئیس اتاق محصولات زراعتی و مالداری هرات گفته است: «محصولات زیادی زراعتی داریم که از آن جمله پنبه، زعفران، هنگ، انگور، کشمش که خوشبختانه امسال بازاریابی زیادی شده است.»
آقای بهادری افزود: «این اقلام هم به کشورهای مثل ترکیه، هند، چین، امارات متحده عربی، قزاقستان، ازبکستان، پاکستان و ایران صادر میشود.»
همه ساله تاجران صادرکننده دهها قلم از قبیل میوههای خشک، محصولات حیوانی، نباتی، تولیدات داخلی شهرک صنعتی، مواد معدنی و نباتات طبی را به بازارهای جهانی صادر میکنند. بازار کشورهای همسایه، آسیای میانه، اروپا و بازار امریکا خریداران اصلی محصولات داخلی کشور می باشند.
اتاق تجارت وسرمایهگذاری هرات تاکید کرده که تسهیلات لازم برای صادرات محصولات داخلی فراهم گردیده است، اما کافی نیست و نیاز است تا بهخاطر بازاریابی و معرفی محصولات داخلی به بازارهای جهانی اقدامات بهتری انجام شود.
-
جهان4 روز ago
اسرائیل: هاشم صفیالدین و جانشین او کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
بایدن و نتانیاهو در مورد حمله احتمالی اسرائیل به ایران، گفتگوی تیلیفونی نمودند
-
رویداد های اخیر1 روز ago
خلیلزاد: بهتر بود با امارت اسلامی در همان اوایل جنگ گفتگو میکردیم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ملل متحد ماموریت گزارشگر خاص حقوق بشر در افغانستان را برای یک سال تمدید کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت مالیه قرارداد نصب «جیپیاس» را برای وسایط باربری امضا کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
یک افغان به اتهام برنامهریزی یک حمله تروریستی در روز انتخابات امریکا دستگیر شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
افغان متهم به طرح حمله در روز انتخابات امریکا برای استخبارات این کشور کار کرده بود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
سرپرست وزارت معادن با رئیس اجرایی پروژه تاپی گفتگو کرد