Connect with us

رویداد های اخیر

کاهش بهای افغانی؛ قیمت یک قرص نان دو برابر شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

اتاق پیشه ‌وران و دوکانداران افغانستان به دلیل افزایش بی ‌پیشینه قیمت آرد و گاز مایع در کشور بهای یک قرص نان۲۰۰ گرام را به ۲۰ افغانی و ۲۷۰ گرام را به ۳۰ افغانی افزایش داده است.

این درحالی است که بالارفتن نرخ دالر بر قیمت‌های مواد اولیه نیز تاثیر وارد کرده است.

رییس اتاق پیشه وران هشدار میدهد که اگر امارت اسلامی دست به کار نشود، وضعیت بحرانی تر خواهد شد.

نورالحق عمری، رییس اتاق پیشه وران و دوکانداران افغانستان، در این باره گفت:”این کار را بخاطر کردیم که خبازی‌ها بسته می‌شد و بغاوت علیه امارت اسلامی را نشان میداد و یک لقمه نان خشک که مردم به او نیاز دارد او هم قطع می شد.”

خبازان افزایش بهای نان را مرتبط به بلند رفتن بهای آرد و گاز مایع عنوان میکنند.

رضا،یک نانوای در این باره گفت:” قیمت نان امروز تغییر کرده است نرخ نامه آمده که یک نان را ۲۰ افغانی به فروش برسانید چون آرد قیمت شده یک بوری آرد به ۳۴۰۰ افغانی بلند شده است.”

غلام رضا، نانوای دیگر در این باره گفت:” قیمت نان بلند شده سابق این یک قرص را نان ۱۰ افغانی به فروش می رسانیدیم اکنون به ۲۰ افغانی افزایش یافته و این نیم قرص نان را به ده افغانی می‌فروشیم.”

در شهر کابل دوکان‌های مواد اولیه باز اند اما فروشات ندارند.

عمده فروشان می‌گویند نه خود شان و نه مردم توان خرید مواد اولیه را دارند.

گل محمد، یک دوکاندار در این باره گفت:” ما که به بازار میرویم می‌گویند که پول دالر بیار، چون پول افغانی ارزش خود را از دست داده است خرید و فروش ما دالر است.”

عبیدالله، دوکاندار دیگر در این باره گفت:” آرد، برنج، روغن، مواد اولیه است نیاز اشد ضرورت مردم است مشتری میاید نرخ می‌کند اما میداند که قیمت است دوباره برمی‌گردند.”

معین شاروالی کابل می گوید که این نرخ نامه از سوی آنها منتشر نشده و آنان تنها  وزن و کیفیت مواد را کنترول می کند.

حمدالله نعمانی، معین شاروالی کابل، در این باره گفت:”مواد اولیه در بازار زیاد است اما بلند رفتن دالر که بگونه قمار نزد صرافان بلند و پاین می‌شود آیا هم موضع سیاسی است و یا هم بلند رفتن قیمت دالر کنترول نرخ نوا به دست ما نیست و ما تایید نمی کنیم.”

این درحالی است که در کنار افزایش بهای نان فقر و بیکاری در سراسر کشور نیز گسترده تر میشوند.

رویداد های اخیر

منابع: امریکا جایزه ۱۰ میلیون دالری بر سر سراج‌الدین حقانی را لغو کرده است

Published

on

(Last Updated On: )

منابع نزدیک به سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله به آریانانیوز می‌گویند که امریکا جایزه‌های تعیین‌ شده بر سر سراج‌الدین حقانی و دو عضو دیگر امارت اسلامی به نام‌های عبدالعزیز حقانی و یحیی حقانی را لغو کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عزیزی و صادق درباره چالش‌های تجاری و ترانزیتی کابل و اسلام‌آباد گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت و محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان بر اهمیت برگزاری نشست‌های منظم دوجانبه، عادی‌سازی روابط تجاری، نهایی‌سازی توافق‌نامه تجارت ترجیحی و حل مشکلات مرتبط با توافق‌نامه تجاری – ترانزیتی میان کابل و اسلام‌آباد تأکید کرده‌اند.

وزارت صنعت از این دیدار امروز (شنبه) خبر داده و گفته است که این نشست به هدف بررسی چالش‌های تجاری و ترانزیتی میان دو کشور، جلوگیری از تأثیرات تنش‌های سیاسی بر روابط اقتصادی و حل مسائل کلیدی اقتصادی برگزار شد.

براساس خبرنامه این وزارت، همچنان در مورد سفر معاون صدراعظم پاکستان به افغانستان، برنامه سفر هیئت امارت اسلامی افغانستان به پاکستان، بررسی موانع تجاری، تأمین نیازهای فصلی و رشد اقتصادی افغانستان گفتگوهای مفصلی انجام شده است.

محترم الحاج نورالدین عزیزی، ضمن استقبال از این دیدار اظهار داشت که این سفر اقدامی مثبت و سازنده در جهت تقویت روابط دوجانبه به ویژه در حوزه تجارت، محسوب می‌شود.

وی بر اهمیت همکاری‌های متقابل در رفع موانع صادرات و واردات تأکید کرده و فصل کشاورزی پیش رو را فرصتی برای ارتقای تعاملات اقتصادی میان دو کشور دانست.

طرفین نیز بر تداوم گفتگوهای مشترک و اتخاذ تدابیر عملی برای تسهیل روند تجارت و ترانزیت تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی در دیدار با نماینده پاکستان: موانع در برابر تجارت و ترانزیت به نفع هیچ طرفی نیست

Published

on

(Last Updated On: )

رئیس روابط عامه وزارت خارجه می‌گوید که امیرخان متقی سرپرست این وزارت و محمد صادق نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان در مورد روابط دوجانبه، همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، امنیت و ترانزیت گفتگو کرده‌اند.

ضیا احمد تکل با نشر خبرنامه‌ای نوشته که آقای متقی تأکید نموده که موانع در برابر تجارت و ترانزیت به نفع هیچ طرفی نیست و برخی مسایل نباید به‌ هم پیوند داده شوند.

متقی افزوده که روند بازگشت مهاجران افغان از پاکستان باید به ‌گونه تدریجی و آبرومندانه انجام شود.

براساس خبرنامه، نماینده ویژه پاکستان همچنان تأمین امنیت در افغانستان را به سود پاکستان و منطقه دانسته و تعهد کرده که سهولت‌هایی در روند صدور ویزه به شهروندان افغانستان ایجاد خواهد شد.

محمد صادق نیز تصریح نموده که گام‌های عملی برای حل مشکلات موجود در زمینه تجارت و ترانزیت نیز برداشته می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!