کوید۱۹
کاهش تطبیق واکسین و آزمایش کرونا در افغانستان

سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که از آغاز ماه اگست سال جاری میلادی تاکنون در سراسر افغانستان معاینات کووید-۱۹ و تطبیق واکسین این ویروس کاهش یافته است.
تحولات سیاسی و مشکلات آخیر در کشور سبب کند شدن روند تطبیق واکسین کرونا گردیده است، با وجود اینکه شیوع این مریضی هنوز ازبین نرفته است، اما شمار مراجعین واکسین هر روز کم می شود در حالیکه میلیون ها دوز واکسین کمک شده از سوی نهاد های امداد رسان در افغانستان در معرض خطر نابودی قرار دارند.
محمد منصور نورخیل میگوید: “ما سه نوع واکسین داریم (ساینو فارم چنایی، استرازینکا هندی، جانسون اند جانسون امریکایی) تاریخ های این واکسینها تمام است.”
نیاز احمد داکتر میگوید: “مریضا کم شده، اما کرونا است، کرونا از بین نرفته بیشتر مریض های ما از ولایات است یعنی ما گفته نمیتانیم که این موج از بین رفته است.”
با آنکه گرفتن واکسین کرونا خطر ابتلا شدن به این ویروس را کم می سازد اما مردم از چندی می شود برای گرفتن واکسین علاقه ای ندارند.
شهروندان ظاهرا کرونا را این روزها ندیده گرفته اند، زیرا دیگر خبری از فاصله های اجتماعی، رعایت اصول صحی و پوشیدن ماسک نیست.
کوید۱۹
کشورهای جی۲۰ جمعآوری ۱.۵میلیارد دالر برای صندوق جهانی همهگیری جهانی را هدف قرار داده اند

وزیر صحت رئیس جمهور فعلی اندونزیا گفته است که گروه ۲۰ اقتصادهای بزرگ (G20) قصد دارد امسال ۱.۵ میلیارد دالر برای صندوقی که برای آمادگی بهتر برای همه گیریهای آینده ایجاد شده است، جمعآوری کند.
کشورهای گروه ۲۰ به طور موقت موافقت کرده اند که صندوقی چند میلیارد دالری ایجاد کنند که مقامهای صحی گفته اند تلاش هایی مانند نظارت، تحقیق، و دسترسی بهتر به واکسیناسیون برای کشورهای با درآمد پایین تا متوسط و سایر موارد را تامین می کند.
بودی گونادی سادیکین، وزیر صحت اندونزی در مصاحبهای گفت که ایالات متحده، اتحادیه اروپا، اندونزیا، سنگاپور و آلمان تا کنون حدود ۱.۱ میلیارد دالر به این صندوق تعهد کرده اند.
او به رویترز گفت: «اگر بتوانیم تا پایان سال جاری ۱.۵ میلیارد دالر بودجه جدید دریافت کنیم، بسیار بسیار خوشحال خواهیم شد.
اندونزی میزبان نشست سران گروه ۲۰ در بالی در ماه نوامبر خواهد بود.
بانک جهانی که این صندوق را مستقر خواهد کرد و سازمان صحت جهانی (WHO) که در مورد این تسهیلات مشاوره می دهد، در گزارشی برآورد کردند که شکاف بودجه سالانه برای آمادگی همه گیر ۱۰.۵ میلیارد دالر است.
بودی گفت که او در نشست وزرای صحت گروه ۲۰ در اندونزیا هفته آینده با کشورهایی مانند جاپان و بریتانیا درباره کمک به صندوق بحث خواهد کرد.
او گفت: «همهگیری یک جنگ است و ما باید با پول کافی در هنگام وقوع جنگ آماده باشیم.
ایالات متحده و اندونزیا برای ایجاد این صندوق برای کمک به جهان برای آماده شدن بهتر برای مقابله با بیماریهای همه گیر آینده فشار آورده اند، اما سازمان جهانی صحت نگران است که این صندوق بتواند تلاشهای خود و سایر مکانیسمهای صحت جهانی را تضعیف کند.
اما بودی گفت که سازمان جهانی صحت “نقش رهبری” را در شناسایی کشورهایی که به این صندوق نیاز دارند یا سایر اقدامات متقابل ارائه خواهد کرد، ایفا خواهد کرد.
بانک جهانی گفته است که انتظار میرود این صندوق در سال جاری عملیاتی شود و بودی گفت که ساختار این صندوق میتواند ظرف چند ماه آینده ایجاد شود.
کوید۱۹
پادشاه مراکش به ویروس کرونا مبتلا شد

منابع خبری از ابتلای پادشاه مراکش به کرونا خبر دادند.
حسن بلیمنی، داکتر خصوصی محمد ششم، پادشاه مراکش اعلام کرد که پادشاه این کشور به کووید ۱۹ مبتلا شده است.
وی افزود:”ابتلای پادشاه مراکش به کرونا بدون علائم است و پزشک توصیه کرده وی چند روز استراحت کند.”
در ۹ نوامبر، دولت مراکش به دنبال بهبودی وضعیت اپیدمی در این کشور است، تصمیم گرفت که منع آمد و شد شبانه را در سراسر کشور لغو کند.
در اوایل ماه مارچ، رباط (پایتخت مراکش) پایان موج ۱۱ هفتهای گونه جهش یافته اومیکرون را اعلام کرد.
این درحالی است که وزارت صحت این کشور روز گذشته با انتشار گزارشی از ثبت یک هزار و ۵۶۸ مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داده بود.
کوید۱۹
امریکا الزامات آزمایش کوید-۱۹ برای مسافران بین المللی را لغو میکند

مرکز وقایه و کنترول امراض امریکا (CDC) گفته است که “بر اساس دادههای اطلاعاتی و علمی” مسافران دیگر لازم نیست برای ورود به امریکا نتیجه منفی آزمایش کووید-۱۹ را همراه داشته باشند.
بربنیاد مرکز سیدیسی، قرار است که این محدودیت سر از روز یکشنبه (۲۲ جوزا) برداشته شود.
این مرکز بهداشتی اما اعلام کرده است که به نظارت بر وضعیت همهگیری ادامه خواهد داد و در صورت تغییر وضعیت، نیاز به آزمایش را مجددا ارزیابی خواهد کرد.
درهمین حال، خاویر بسرا، وزیر بهداشت امریکا گفت: “این مرحله به دلیل پیشرفتی که در مبارزه با کووید-19 داشته ایم امکان پذیر است.”
به همین ترتیب، راجر داو، رئیس و مدیر عامل انجمن مسافرتی امریکا، لغو قانون آزمایش را “گام بزرگ دیگری برای بهبود سفرهای هوایی ورودی و بازگشت سفرهای بین المللی به این کشور” عنوان کرده است.
این درحالیست که طبق گزارش گروه تجاری “خطوط هوایی برای امریکا”، در ماه می سفرهای هوایی بینالمللی این کشور ۲۴ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بوده است.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کمک های غذایی، غیر غذایی و صحی بنیاد بیات به زلزله زدگان توزیع شد
-
اخبار ویژه5 روز ago
یک زندانی گوانتانامو آزاد و به امارت اسلامی سپرده شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کمک یک میلیون دالری تایوان به زلزلهزدگان در افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
برگشت نظام الدین قیصاری به کشور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سفارت هند در کابل بازگشایی شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تلاش زلزلهزدگان ولسوالی گیان ولایت پکتیکا برای غذا و سرپناه
-
رویداد های اخیر1 روز ago
جمعیت هلال احمر برای زلزلهزدگان ۱۰ میلیون افغانی تخصیص داده است
-
اخبار ویژه3 روز ago
چین بیش از هفت میلیون دالر به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند