رویداد های اخیر
کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارمهای ماهی در این ولایت را صدمه زده است

فارم داران ماهی در کندهار میگویند که سطح آب در این ولایت کاهش یافته و آنان آب کافی برای پرورش ماهی در اختیار ندارند، مشکلی که سبب شده تا ۵۰ درصد فارمها آسیب ببینند.
محمد ابراهیم، مسوول اتحادیه فارمداران ماهی در کندهار میگوید: «تعداد فارمها ۵۰ الی ۶۰ فیصد کاهش یافته است. در گذشته تا ۱۸۰۰ فارم وجود داشت، اما اکنون تا حدود ۲۵۰ فارم فعال باقی مانده است. فارمهای غیر فعال نیز وجود دارند، اما تعداد شان کم است.»
ساخت بندهای آب گردان برای مدیریت آبها یکی از خواستهای فارم داران ماهی است. آنان میگویند که باید از آبهای جاری برای پرورش ماهی استفاده شود نه آب های زیر زمینی.
توریالی، فارم دار در کندهار میگوید: «خشکسالی فارمهای ماهی را بسیار خشک کرده است. سطح آب خیلی کاهش یافته است و این مشکل فارمداران را صدمه زده است.»
از سویی هم، مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار از کمکهای لازم به فارم داران ماهی خبر میدهند.
توریالی آقا، مدیر بخش ترویج مالداری ریاست زراعت و مالداری کندهار میگوید: «برخی از موسسات به آنان کمک کرده اند، وسایل و برنامههای آموزش پرورش ماهی را فراهم کرده اند.»
بربنیاد معلومات مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار، حدود ۱۵۲ فارم بزرگ و ۷۰۰ فارم کوچک پرورش ماهی در این ولایت فعالیت دارند که روزانه ۷۰۰ کیلوگرام گوشت ماهی از این فارمها به دست میآید. این در حالی است که روزانه هزاران کیلو گرام گوشت ماهی از پاکستان وارد کشور میشود.
رویداد های اخیر
هشدار اردوی اسرائیل به مردم ایران
این اخطار، که از طریق شبکههای اجتماعی و رسانههای بینالمللی منتشر شد، تأکید دارد که حضور در این مناطق جان افراد را به خطر میاندازد.

اردوی اسرائیل امروز (یکشنبه، ۲۵جوزا) با انتشار بیانیهای هشدارآمیز، از مردم ایران خواست فوراً مناطق نزدیک به کارخانجات تولید تسلیحات نظامی و نهادهای پشتیبانی آن را تخلیه کنند.
این اخطار، که از طریق شبکههای اجتماعی و رسانههای بینالمللی منتشر شد، تأکید دارد که حضور در این مناطق جان افراد را به خطر میاندازد.
به گزارش رویترز، این هشدار در پی تشدید حملات اسرائیل به تأسیسات نظامی و هستهای ایران، از جمله پایگاههای پارچین و نطنز، صادر شده است.
همچنین این بیانیه پس از حملات گسترده راکتی و هوایی ایران به اسرائیل، که منجر به کشته شدن ۱۴ نفر و زخمی شدن بیش از ۲۰۰ نفر شد، منتشر شده است.
اردوی اسرائیل اعلام کرد که حملات آتی به زیرساختهای نظامی ایران شدت بیشتری خواهد داشت. شبکه سیانان به نقل از مقامات اسرائیلی نوشت که این اخطار برای کاهش تلفات غیرنظامی صادر شده، اما برخی تحلیلگران آن را بخشی از جنگ روانی تلآویو میدانند.
مقامات ایرانی این هشدار را «تروریسم روانی» خوانده و از مردم خواستند آرامش خود را حفظ کنند. سازمان ملل خواستار خویشتنداری طرفین شده تا از گسترش درگیری جلوگیری شود.
رویداد های اخیر
اسرائیل از امریکا خواسته است در جنگ علیه ایران شرکت کند
یک مقام امریکایی تأیید کرده است که اسرائیل چنین درخواستی را مطرح کرده، اما گفته است که واشنگتن در حال حاضر پیوستن به این درگیری را در نظر ندارد.

ویبسایت اکسیوس روز یک شنبه، ۲۵جوزا به نقل از دو مقام اسرائیلی گزارش داده است که اسرائیل طی ۴۸ ساعت گذشته از امریکا خواسته است در جنگ علیه ایران شرکت کند.
براساس این گزارش، اسرائیل از واشنگتن خواسته است که برای نابودی کامل برنامه هستهای ایران، امریکا وارد جنگ شود.
در گزارش آمده که اسرائیل فاقد بمبهای نفوذی سنگرشکن و طیارههای بمبافکن سنگین است و نمیتواند سایت غنیسازی اورانیوم فردو ایران را از بین ببرد.
طبق گزارش، امریکا این نوع تسلیحات را در اختیار دارد و در فاصلهای نزدیک به ایران مستقر است.
به گفته اکسیوس، اگر امریکا حتا بهطور محدود تنها یک سایت را بمباران کند، بهگونه مستقیم وارد جنگ با ایران خواهد شد.
این سایت همچنین تصریح کرده است: «از سوی دیگر، اگر سایت فردو پس از پایان عملیات همچنان فعال بماند، اسرائیل در رسیدن به هدف اصلی خود، یعنی نابودی برنامه هستهای ایران، شکست خواهد خورد.»
یکی از مقامات اسرائیلی به اکسیوس گفته است که ممکن است امریکا در جنگ اسرائیل علیه ایران مشارکت کند.
گزارش افزوده است که دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا، در گفتگوی اخیرش با بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، چنین وعدهای را در صورت لزوم مطرح کرده است.
از سوی دیگر یک مقام امریکایی تأیید کرده است که اسرائیل چنین درخواستی را مطرح کرده، اما گفته است که واشنگتن در حال حاضر پیوستن به این درگیری را در نظر ندارد.
این در حالی است که جنگ میان اسرائیل و ایران وارد سومین روز خود شده و دو طرف مواضع یکدیگر را هدف قرار دادهاند.
رویداد های اخیر
سازمان ملل: نزدیک به یک سوم جمعیت افغانستان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند
سازمان ملل افزوده است که با وجود برخی پیشرفتها، این بحران همچنان فشار عمدهای بر جوامع روستایی به خصوص زنان و کودکان وارد میکند.

سازمان ملل میگوید که نزدیک به یک سوم جمعیت افغانستان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند.
به گفته این سازمان بیش از ۱۰ میلیون تن همچنان از منابع ناسالم و غیرمصون آب استفاده میکنند.
سازمان ملل افزوده است که با وجود برخی پیشرفتها، این بحران همچنان فشار عمدهای بر جوامع روستایی به خصوص زنان و کودکان وارد میکند.
ملل متحد گفته است برای مبارزه با این مشکل متعهد به تحقق موارد چون بازسازی و احیای زیرساختهای آبرسانی که در نتیجه جنگ و خشک سالی تخریب شده اند، بهبود و گسترش خدمات صحی و حفظالصحه به بیش از ۵ میلیون افغان تا سال ۲۰۲۶و ارتقاء ظرفیت جوامع محلی در زمینه مدیریت پایدار منابع آب میباشند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
درخواست ۶۵۰ میلیون دالر کمک عاجل از سوی برنامه جهانی غذا برای افغانستان
-
رویداد های اخیر5 روز ago
تحقیق: اسلام سریعترین دین در حال رشد در جهان از ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ بوده است
-
اخبار ساحوی4 روز ago
قوماندان سنتکام: اردوی امریکا در حال بررسی گزینههای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افزایش چشمگیر گردشگری داخلی در ایام عید قربان در افغانستان
-
تجارت3 روز ago
کاهش ۱.۲ میلیارد دالری تجارت افغانستان و پاکستان
-
رویداد های اخیر4 روز ago
۶.۴ میلیون نفر در افغانستان در معرض خطر مواد منفجره قرار دارند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ایران میگوید بخشی از حقآبه از افغانستان در حال انتقال به این کشور است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افغانستان و ازبکستان موافقتنامه تجارت ترجیحی را امضا کردند