Connect with us

رویداد های اخیر

کرزی: پروسه صلح باید از حالت پروژه‌ای بیرون و به پروسه ملی مبدل شود

منتشر شده

در

حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور امروز (دوشنبه ۱۰جوزا) از دولت و طالبان خواست که مذاکرات صلح را از حالت پروژه‌ای خارج کنند و آن را به یک پروسه ملی و افغانی تبدیل کنند تا زودتر به نتیجه برسند.

وی که در نشستی زیر نام "هم اندیشی صلح کابل" که از سوی حزب ملت برگزار شده بود سخن میزد گفت که، مذاکرات صلح به این دلیل تاکنون نتیجه نداده است که صلح یک پروژه خارجی بوده است و یا هم از نام صلح به عنوان پروژه استفاده شده است.

آقای کرزی از حکومت و طالبان خواست که مذاکرات صلح را از این حالت خارج کنند و آن را به یک پروسه ملی تبدیل کنند تا زودتر به نتیجه برسند.

وی همچنان گفته است که مردم افغانستان در مقابل هم قرار داده شده‌اند و باید هرچه زودتر مذاکرات صلح به نتیجه برسد.

وی گفت:" صلح را به پروسه ملی تبدیل کنیم. از خود و در خاک خود بسازیم. خدا کند تحریک طالبان و حکومت ما بگویند بیا برویم به بامیان. هم هوتل‌های خوبش داریم و هم هوای مقبول دارد و حاجت به ایرکندینش نیست."

وی همچنان از ولایت‌های دیگر نیز نام برد و گفت که می‌تواند این ولایت‌ها محل مذاکرات باشد.

کرزی افزود که، در صورتی که روند صلح از صورت پروژه‌ای به روند ملی تبدیل شود مذاکرات به زودترین فرصت نتیجه خواهد داد.

به گفته او، پس از تأمین صلح افغانستان می‌تواند که با عزم و استقلال با همسایه‌گان و جهان گفت‌وگو کند.

رییس جمهور پیشین به تجریبات مذاکرات صلح از جمله به جنگ جهانی اشاره کرد و تذکر داد که جنگ‌هایی با ابعاد بزرگ مانند جنگ جهانی طی مذاکرات فشرده و در زمان کوتاه پایان یافته است و مذاکرات صلح افغانستان نیز باید در ظرف یک ماه و یا کم‌تر از آن نتیجه دهد.

در این نشست مقام‌های دیگر به شمول رنگین دادفر سپنتا، مشاور پیشین امنیت ملی حضور داشتند و نیز بر ضرورت ملی‌شدن روند صلح تأکید کردند.

رویداد های اخیر

شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریم‌ها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد

Published

on

شورای امنیت سازمان ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریم‌ها علیه امارت اسلامی را برای ۱۴ ماه دیگر تمدید کرده است.

شورای امنیت در نشست روز جمعه با اتفاق آرای ۱۵ عضو خود قطعنامه شماره ۲۷۶۳ را در این باره تصویب کرد.

بر این اساس، نظارت بر تحریم‌ها علیه امارت اسلامی، از جمله مسدودیت دارایی‌ها، ممنوعیت سفر و جلوگیری از انتقال تسلیحات ادامه می‌یابد.

نماینده ایالات متحده گفت: «با تصویب قطعنامه امروز، شورای امنیت بر اهمیت تداوم سیاست تحریم های ۱۹۸۸ برای حمایت از صلح و ثبات در افغانستان تاکید کرد.»

او همچنان به وضع محدودیت‌ها از سوی امارت اسلامی بر زنان و دختران در افغانستان اشاره کرد.

نماینده چین نیز اما تاکید کرد که تحریم‌های سال ۱۹۸۸ علیه امارت اسلامی به هدف مبارزه با تروریزم وضع شده بود و نباید برای حل مسایل حقوق بشری از آن استفاده کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

د افغانستان بانک: طی یک سال گذشته بیش از ۷ میلیارد افغانی پول فرسوده از بازارها جمع‌آوری شده است

Published

on

د افغانستان بانک می‌گوید که در یک سال گذشته بیش از هفت میلیارد افغانی پول مندرس را از بازارهای پولی کشور گردآوری کرده است.

مسوولان این بانک از شهروندان خواسته‌اند که در معاملات روزانه خود به حفاظت از پول افغانی توجه کنند.

به گفته آنان، این روند بیشتر توسعه خواهد یافت و همچنان بانکنوت‌های جدید افغانی در بازار تزریق شده است.

حسیب‌الله نوری، سخنگوی این بانک گفته است: «د افغانستان بانک متعهد است تا برای شهروندان در تمام بخش‌های مالی و بانکی سهولت ایجاد کند. جمع‌آوری بانکنوت‌های مندرس از بازارها ادامه دارد و این یک پروسه دوامدار است. طی یک سال گذشته د افغانستان بانک توانسته است که بیش از هفت میلیارد افغانی پول مندرس را جمع‌آوری کند.»

از سویی هم، باشندگان برخی ولایات نیز بیان نموده‌اند که به دلیل افزایش پول کهنه در امور روزمره خود با مشکلات زیادی مواجه هستند.

در همین حال، مسوولان انجمن صرافان سرای شهزاده نیز گفته‌اند، بانک مرکزی توانسته است که بیشتر پول‌های مندرس را از بازار پولی جمع‌آوری کند و به جای آن پول‌های جدید به بازار تزریق کند.

مسوولان بانک مرکزی همچنان اظهار کرده‌اند که روند جمع‌آوری پول‌های مندرس از مارکیت‌های پولی ادامه خواهد داشت و از مردم نیز می‌خواهند که به مصونیت فیزیکی پول افغانی توجه جدی داشته باشند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایران می‌گوید که سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر را هزینه مهاجران افغان می‌کند

Published

on

امیر سعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل متحد اعلام کرده که کشورش سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر را برای تامین نیازهای مهاجران افغان هزینه می‌کند، در حالی که با حمایت کافی از سوی جامعه بین‌المللی همراه نبوده است.

ایروانی روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت ملل متحد درباره افغانستان گفت: «ایران به‌عنوان یک همسایه، به‌ویژه پس از خروج بی‌پروای ایالات متحده در سال ۲۰۲۱، بخش نامتناسبی از بار ناشی از بحران افغانستان را متحمل شده است. بیش از شش میلیون افغان در ایران پناه گرفته‌اند که فشار زیادی بر منابع محدود ما وارد کرده است. ایران سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر برای تأمین نیازهای آنان هزینه می‌کند، اما این بار با حمایت کافی از سوی جامعه بین‌المللی مواجه نشده است.»

این دیپلومات ارشد ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: «کشورهایی مانند ایران و پاکستان نیازمند کمک‌های مستمر هستند، در حالی که تلاش‌ها باید بر تقویت ظرفیت افغانستان برای ارائه مسکن، شغل و خدمات اساسی متمرکز شود تا بازگشت پناهندگان امکان‌پذیر گردد.»

ایروانی افزود که ایجاد حکومتی که وضع قوانین آن با نمایندگان ملت باشد و حکومتی همه شمول برای صلح و ثبات بلندمدت در افغانستان ضروری است.

وی افزود که چنین حکومتی می‌تواند به چالش‌های کلیدی پرداخته، از بازگشت درگیری جلوگیری کرده و جریان پناهندگان به کشورهای همسایه را مهار کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!