Connect with us

رویداد های اخیر

کریم آقاخان، رهبر اسماعیلیان در سن ۸۸ سالگی درگذشت

آقاخان در سال ۱۹۳۶ در سوئیس به دنیا آمد و از سال ۱۹۵۷، پس از درگذشت پدرش شاه‌امیر آقاخان سوم، به عنوان امام اسماعیلی‌ها معرفی شد.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

کریم آقاخان، رهبر مذهبی اسماعیلیان و چهل‌و‌نهمین امام شیعیان اسماعیلیه، در سن ۸۸ سالگی درگذشت.

بنیاد آقاخان در بیانیه‌ای اعلام کرد که آقاخان چهارم، امام چهل و نهم مسلمانان اسماعیلی شیعه، در تاریخ ۴ فبروری ۲۰۲۵ در لیسبون پرتگال درگذشت.

آقاخان بنیان‌گذار و رئیس شبکه توسعه‌ای آقاخان نیز بود. این بنیاد همچنین اعلام کرد که به زودی جانشین آقاخان معرفی خواهد شد.

آقاخان در سال ۱۹۳۶ در سوئیس به دنیا آمد و از سال ۱۹۵۷، پس از درگذشت پدرش شاه‌امیر آقاخان سوم، به عنوان امام اسماعیلی‌ها معرفی شد.

آقاخان چهارم در سال ۱۹۵۷ و در ۲۰ سالگی به‌عنوان امام اسماعیلیان منصوب شد.

او نه تنها به عنوان یک رهبر مذهبی، بلکه به خاطر فعالیت‌های خیرخواهانه و بشر دوستانه‌اش نیز در سطح جهان شهرت داشت. همچنین در زمینه ارتقاء گفتگوهای میان‌دینی، توسعه انسانی، و تقویت روابط میان جوامع مختلف فعالیت‌های زیادی داشته است.

او همواره به خدمت به بشر بدون در نظر گرفتن مذهب، دین و نژاد تاکید داشت.

آقاخان چهارم، بنیان‌گذار شبکه توسعه آغاخان بود که یکی از بزرگ‌ترین و موثرترین شبکه‌های توسعه‌ای در جهان است. این شبکه پروژه‌هایی در زمینه‌های صحت، آموزش، توسعه اقتصادی، فرهنگی، و محیط‌زیست در کشورهای مختلف اجرا می‌کند.

شبکه توسعه آقاخان و زیرمجموعه‌های آن در افغانستان نیز فعالیت‌های گسترده‌ای داشتند. این شبکه عمدتاً در بخش‌های صحت، آموزش و پرورش، توسعه روستایی، فراهم‌سازی قرضه‌های کوچک، توسعه بخش خصوصی و بازسازی و احیای اماکن تاریخی کار کرده است.

او در ۱۳ دسمبر ۱۹۳۶ میلادی در ژنیو سویس به دنیا آمد و یک میلیاردر کارآفرین بود که برای میلیون‌ها نفر در برخی از فقیرترین نقاط جهان سرمایه‌گذاری کرده است.

آقاخان در سال ۱۹۶۷ شبکه توسعه آقاخان را تأسیس کرد. این سازمان متشکل از چندین نهاد بین‌المللی توسعه‌ای است که با ۸۰ هزار کارمند، در زمینه احداث مدارس و شفاخانه‌ها و تأمین برق برای میلیون‌ها نفر در فقیرترین مناطق آفریقا و آسیا فعالیت می‌کند.

او قبل از بازگشت به سوئیس و تحصیل در مکتب لی‌روزی، دوران کودکی خود را در نایروبی و کنیا گذراند. بعداً برای تحصیل در رشته تاریخ اسلام در پوهنتون هاروارد به امریکا رفت. او در سن ۲۰ سالگی در ۱۱ جولای ۱۹۵۷ میلادی، جانشین پدربزرگش آقاخان سوم شد.

هنگامی که او به هاروارد بازگشت، یک عنوان جدید و سنگین «عالی» توسط ملکه الیزابت به او اعطا شد؛ همان‌طوری که سایر پادشاهان برای اجدادش انجام داده بودند.

کریم آقاخان تابعیت بریتانیایی، فرانسوی، سوئیسی و پرتگالی داشت؛ اما ارتباط خود را با کانادا نیز حفظ کرد. این رابطه زمانی تثبیت شد که این کشور در زمان صدراعظمی پیر ترودو، هزاران پناهنده اسماعیلی را که در سال ۱۹۷۲ به طور ناگهانی از اوگاندا اخراج شدند، پذیرفت.

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت معارف: در عصر فعلی زیاد به علوم عصری نیاز داریم

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت معارف می‌گوید که محتوای مغایر دین و سنت‌های افغانی از نصاب درسی حذف می‌شوند و این وزارت افزون بر علوم دینی، به علوم عصری نیز توجه دارد.

حبیب‌الله آغا در مراسم آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۴ در کابل گفته است که امروزه کسب علوم دینی و علوم عصری نیاز‌ مهم است و امارت اسلامی متعهد به هردوی ‌آن‌ها بوده و مردم نباید فریب تبلیغات منفی را بخورند.

آقای آغا افزوده است: «در این عصر ما خیلی ضرورت داریم که علوم عصری را بیاموزیم. با علوم عصری پیشرفت بکنیم و خود را برای رقابت با دنیا آماده‌ کنیم.»

او تصریح نموده که فقط با فراگیری علوم عصری می‌توان از جان، نظام، صحت و جغرافیای کشور حفاظت کرد.

از سویی هم، معاون اداری رئیس الوزرا در این مراسم گفت که رهبری امارت اسلامی متعهد به برآورده کردن تمامی نیازهای وزارت معارف است تا افغانستان یک معارف عالی و برتر داشته باشد.

عبدالسلام حنفی تاکید کرد که وزارت معارف باید تلاش نماید تا نیازهای کنونی کشور را بر آورده کند.

آقای حنفی بیان کرد: «ارتقای ظرفیت استادان، مسایل مربوط به سواد آموزی، نظارت از جریان دروس و بالابردن کیفیت درسی مدارس دینی و مدارس عمومی و در نتیجه ساختن یک معارفی که هم از نگاه کمیت و از نگاه کیفیت ما داشته باشیم، این مسوولیت منسوبین وزارت معارف می‌باشد.»

در همین حال، شماری از مقامامت حکومتی گفتند با آن که دشمن به وسیله جنگ سرد با تمام توان به بدنام‌ سازی امارت اسلامی افغانستان تلاش می‌کند، اما کشور روز به روز در حال پیشرفت است.

عبدالباقی حقانی، سرپرست اداره ملی امتحانات همچنان در این مراسم گفت که توجه تاجران افغان و کشورهای خارجی برای کمک به بخش معارف جلب شود.

گفتنی است که سال تعلیمی ۱۴۰۴ در کشور بدون بازگشایی مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم آغاز شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌گوید یک زندانی امریکایی را به‌عنوان اقدام بشردوستانه آزاد کرد

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت خارجه اعلام نموده که امارت اسلامی افغانستان امروز (پنجشنبه) یک اسیر امریکایی به‌نام جورج گلزمن را به‌عنوان اقدامی بشردوستانه از زندان آزاد کرده است.

در بیانیه وزارت خارجه آمده است: «امارت اسلامی افغانستان مانند همیشه یک بار دیگر خاطرنشان می‌سازد که می‌توان برای همه مسائل از طریق گفتگو، تفاهم و دیپلوماسی راه‌حل پیدا کرد.»

بیانیه افزوده است: «گام رهایی شهروند امریکایی نیز با حسن نیت برداشته شد که نشان می‌دهد بر اساس احترام و منافع متقابل، آماده تعامل واقعی با همه طرف‌ها، به‌ویژه ایالات متحده است.»

وزارت خارجه تصریح کرده که گروه‌های فتنه‌گر چون داعش سرکوب شده و به هیچ ‌کسی از جانب افغانستان تهدیدی متوجه نیست.

بربنیاد بیانیه، افغانستان می‌تواند در ثبات منطقه و جهان نقشی مثبت ایفا کند و همچنان می‌تواند مسائل خود را با جهانیان به نحوه خوب حل کند.

وزارت خارجه نیز از امارات متحده عربی و قطر برای ایفای نقش مهم و مؤثر در تسهیل این پیشرفت و حل قضیه بین امارت اسلامی و امریکا سپاس‌گزاری کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیئت امریکایی با امیرخان متقی در کابل دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت خارجه امارت اسلامی از سفر یک هیئت امریکایی به کابل خبر داده و گفته است که آدم بوئلر، نماینده ویژه رئیس جمهور امریکا در امور زندانیان و زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین این کشور برای افغانستان در دیدار با امیرخان متقی درباره آزادی زندانیان گفتگو کرده‌اند.

سرپرست وزارت خارجه سفر هیئت امریکایی را به کابل یک پیشرفت در روابط میان کابل و واشنگتن خوانده است.

در بیانیه وزارت خارجه آمده که در این دیدار در مورد روابط دوجانبه، تبادله زندانیان و ارائه خدمات قنسولی برای شهروندان کشور در امریکا گفتگو شده است.

متقی این دیدار را گامی مثبت در راستای بهبود روابط دانسته و تأکید کرده که امارت اسلامی در چارچوب سیاست خارجی متوازن خود، خواهان روابط مثبت با تمامی طرف‌ها است.

او همچنان بر لزوم حل مسائل از طریق گفتگو و کنار گذاشتن تأثیرات جنگ ۲۰ ساله برای ایجاد روابط مثبت سیاسی و اقتصادی تأکید کرده است.

وزارت خارجه به نقل از آدم بوئلر نوشته که وی پیشرفت در مذاکرات مربوط به زندانیان را یک گام مهم در راستای اعتمادسازی میان دو طرف دانسته است.

بوئلر همچنان اقدامات امارت اسلامی را در مبارزه با مواد مخدر و تأمین امنیت تحسین کرده است.

بوئلر بر ادامه گفتگوها میان امارت اسلامی و امریکا تأکید کرده و گفته است که تقویت روابط از طریق مذاکرات اهمیت زیادی دارد.

او افزوده است که افغانستان و امریکا دارای روابط تاریخی هستند که در برخی دوره‌ها با چالش‌هایی همراه بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!