Connect with us

اخبار ساحوی

ایران می‌گوید یک جت اف-۳۵ امریکا را سرنگون کرده است

منتشر شده

در

سپاه پاسداران ایران روز جمعه اعلام کرد که یک جت اف-۳۵ متعلق به امریکا را در بخش‌های مرکزی این کشور سرنگون کرده است.

خبرگزاری تسنیم به نقل از بیانیه سپاه گزارش داده که به دلیل نابودی این جت، سرنوشت پیلوت آن همچنان نامعلوم است.

این دومین باری است که ایران در جریان تنش‌های جاری از ۲۸ فبروری به این‌سو، ادعا می‌کند یک جت اف-۳۵ امریکا را نابود کرده است.

با این حال، ایالات متحده تاکنون به این گزارش واکنشی نشان نداده است.

ایران پیش‌تر در ۱۹ مارچ نیز اعلام کرده بود که یک جت اف-۳۵ امریکا را سرنگون کرده است؛ ادعایی که از سوی واشنگتن رد شد.

تهران همچنین روز پنج‌شنبه ادعا کرده بود که یک جت اف-۱۶ اسرائیل را نیز سرنگون کرده است.

تنش‌ها در منطقه پس از موجی از حملات هوایی امریکا و اسرائیل که در ۲۸ فبروری آغاز شد، همچنان در سطح بالایی باقی مانده است. منابع ایرانی می‌گویند این حملات بیش از ۱۳۰۰ کشته، از جمله شماری از مقام‌های ارشد، برجا گذاشته است.

در پاسخ، ایران حملات پهپادی و راکتی را علیه اسرائیل و همچنین اهدافی در اردن، عراق و چندین کشور حوزه خلیج که میزبان تأسیسات نظامی امریکا هستند، انجام داده است. این درگیری‌های ادامه‌دار باعث تلفات، خسارات به زیربناها و اختلال در ترافیک هوایی منطقه و بازارهای جهانی شده است.

اخبار ساحوی

پاکستان طرح تازه ایران برای پایان جنگ را به امریکا منتقل کرد

ایران تاکید کرده تا پایان کامل جنگ، درباره برنامه هسته‌ای خود گفتگو نخواهد کرد و خواهان رفع تحریم‌ها، پایان محاصره دریایی و ازسرگیری فروش نفت شده است.

Published

on

منابع پاکستانی به رویترز گفته‌اند که اسلام‌آباد طرح تازه ایران برای پایان درگیری‌ها در خاورمیانه را به ایالات متحده منتقل کرده است؛ در حالی‌که تلاش‌های دیپلماتیک برای رسیدن به توافق همچنان با بن‌بست روبه‌رو است.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز تایید کرده که دیدگاه‌های تهران از طریق پاکستان به جانب امریکایی منتقل شده است.

در همین حال، دونالد ترمپ هشدار داده که آتش‌بس میان واشنگتن و تهران در وضعیت شکننده قرار دارد و اختلافات بر سر برنامه هسته‌ای ایران و تنگه هرمز هنوز حل نشده است.

ایران تاکید کرده تا پایان کامل جنگ، درباره برنامه هسته‌ای خود گفتگو نخواهد کرد و خواهان رفع تحریم‌ها، پایان محاصره دریایی و ازسرگیری فروش نفت شده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

پاکستان در جریان جنگ ایران، هزاران سرباز و چندین جت جنگی به عربستان سعودی ارسال کرده است

Published

on

پاکستان در جریان جنگ ایران، چندین جت جنگی، حدود هشت هزار سرباز و یک دستگاه سیستم دفاع هوایی چینی را به عربستان سعودی فرستاده است. این اقدام در چارچوب یک پیمان دفاعی مشترک میان اسلام‌آباد و ریاض انجام شده است.

منابع امنیتی گفته‌اند که این نیروها توانایی کامل رزمی دارند و برای حمایت از عربستان در صورت حملات بیشتر آماده اند.

توافق دفاعی که سال گذشته امضا شد، دو کشور را متعهد می‌کند در صورت حمله به یکدیگر کمک نظامی ارائه کنند.

طبق این گزارش، پاکستان حدود ۱۶ طیاره، عمدتاً از نوع جت جنگی JF-17 ساخت مشترک با چین، را در اوایل ماه اپریل به عربستان منتقل کرده است. دو دسته طیاره بی‌سرنشین نیز به این کشور ارسال شده است.

تمام تجهیزات نظامی توسط نیروهای پاکستانی اداره می‌شود، اما هزینه آن را عربستان سعودی پرداخت می‌کند. رویترز گزارش داده است که در صورت نیاز، اسلام‌آباد آمادگی اعزام نیروهای بیشتر را نیز دارد.

دو مقام امنیتی گفته‌اند نیروهای اعزام‌شده در جنگ ایران بیشتر نقش آموزشی و مشورتی خواهند داشت، اما در عین حال پاکستان پیش از این نیز هزاران نیروی رزمی در عربستان مستقر کرده بود.

یکی از منابع دولتی گفته است که توافق دفاعی محرمانه میان دو کشور امکان اعزام تا ۸۰ هزار سرباز پاکستانی به عربستان سعودی را نیز پیش‌بینی کرده تا در کنار نیروهای سعودی از مرزهای این کشور محافظت کنند.

برخی منابع امنیتی همچنین گفته‌اند که این توافق شامل اعزام کشتی‌های جنگی پاکستانی نیز می‌شود، اما هنوز مشخص نیست که آیا این کشتی‌ها وارد عربستان سعودی شده‌اند یا خیر.

پاکستان در حالی این نیروها را به عربستان سعودی فرستاده که همزمان نقش اصلی میانجی‌گری میان ایران و امریکا را نیز بر عهده داشته است و اسلام‌آباد پیش‌تر میزبان مذاکرات صلح میان واشنگتن و تهران بود.

Continue Reading

اخبار ساحوی

باکو میزبان بزرگ‌ترین نشست جهانی شهرسازی شد

این نشست که از ۱۷ تا ۲۲ ماه می برگزار می‌شود، با همکاری حکومت آذربایجان و برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد راه‌اندازی شده است.

Published

on

سیزدهمین نشست مجمع جهانی شهرها با حضور ده‌ها هزار اشتراک‌کننده از سراسر جهان در شهر باکو، پایتخت آذربایجان، آغاز شد.

این نشست که از ۱۷ تا ۲۲ ماه می برگزار می‌شود، با همکاری حکومت آذربایجان و برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد راه‌اندازی شده است.

براساس اعلام برگزارکنندگان، بیش از ۴۰ هزار نفر از ۱۸۲ کشور جهان در این رویداد ثبت‌نام کرده‌اند که آن را به بزرگ‌ترین دور این نشست جهانی تبدیل کرده است.

در این مجمع، مقام‌های دولتی، کارشناسان شهرسازی، سرمایه‌گذاران و نمایندگان نهادهای بین‌المللی درباره توسعه پایدار شهری، تغییرات اقلیمی، مسکن ارزان و شهرهای هوشمند گفتگو خواهند کرد.

یکی از محورهای اصلی این نشست، پروژه‌های بازسازی و توسعه آذربایجان در قره‌باغ و زنگزور شرقی عنوان شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!