رویداد های اخیر
کمکهای زمستانی بنیاد بیات برای صدها خانواده نیازمند در کابل

بنیاد بیات در ادامه کمکهای زمستانیاش به صدها خانواده نیازمند در کابل بستههای مواد غذایی و غیرغذایی توزیع کرد.
مسئولان بنیاد بیات هدف از توزیع این کمکها را دستگیری خانوادههای نیازمند عنوان میکنند.
حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات میگوید: «در ادامه کمکهای بنیاد بیات که همه ساله در موقع زمستان و یا در موقع زلزله و ماه مبارک رمضان صورت میگیرد، امسال خوشبختانه کمکهای زمستانی خود را ما شروع کردیم و همچنان در ولایات نیز توزیع داریم و امروز آمدیم در شهر کابل و به شماری از مستحقین مواد خوراکی و غیرخوراکی توزیع میکنیم که این مواد شامل آرد، روغن و برنج میباشد و همچنان لباس زمستانی که شامل کمپل، جمپر و جوراب میباشد. کمکهای ما برای مهاجرین و بیجاشدگان نیز ادامه دارد.»
در همین حال، نیازمندانی که این کمکها را دریافت کرده اند، از دیگر نهادهای خیریه نیز میخواهند که در چنین اوضاع دشوار به کمک آنان بشتابند.
شمار از این نیازمندان همچنان گفته اند که این کمکها در شرایطی صورت گرفته که مردم با انواع مشکلات مالی و اقتصادی مواجه بودند.
یک تن از دریافت کنندگان کمک گفت: «ما از بنیاد بیات تشکری میکنیم. بسیار چیزها مثل آرد، برنج و حتا کمپل، جمپر و جوراب در کمکها شامل است و با این کمکها مشکل یک خانواده حل میشود.»
یکی دیگر از دریافت کنندگان کمک افزود: «در این زمستان و هوای سرد و در حالی که ما با مشکلات زیاد دچار هستیم، بنیاد بیات با ما کمک کرد و ما از آنها تشکری میکنیم.»
مسئولان بنیاد بیات همچنان گفته اند که این کمکها تا پایان زمستان در کابل و ولایات نیز ادامه مییابد.
رویداد های اخیر
۴۳ کشته و ۱۵۸ زخمی در حوادث ترافیکی روزهای عرفه و عید در افغانستان

ریاست عمومی پولیس ترافیک افغانستان اعلام کرده است که در جریان پنج روز، از جمعه تا سهشنبه (همزمان با روز عرفه و رخصتیهای عید قربان)، ۱۱۷ رویداد ترافیکی در سراسر کشور به ثبت رسیده است.
بر اساس خبرنامه این نهاد، در این حوادث ۴۳ نفر جان باخته و ۱۵۸ تن دیگر زخمی شدهاند. قربانیان شامل ۳۱ مرد، ۲ زن و ۱۰ کودک هستند و از میان زخمیها، ۱۲۳ مرد، ۱۱ زن و ۲۴ کودک گزارش شدهاند.
ریاست عمومی پولیس ترافیک علت این رویدادها را بیاحتیاطی رانندگان عنوان کرده و از شهروندان خواسته است اصول و قوانین ترافیکی را رعایت کنند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی نسبت به سقوط طیاره مسافربری در هند ابراز همدردی کرد

امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط یک طیاره مسافربری هند که منجر به کشته شدن شمار زیادی از افراد شد، با دولت و مردم این کشور ابراز همدردی کرده است.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از سانحه سقوط طیاره مسافربری هند عمیقاً متأثر شده و مراتب تسلیت و همدردی خود را به خانوادههای قربانیان و دولت هند ابراز میدارد.»
گفته میشود طیاره ایر اندیا با ۲۴۲ سرنشین، اندکی پس از برخاستن از میدان هوایی احمدآباد سقوط کرده است. در این حادثه بیش از ۲۹۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
رویداد های اخیر
وزیر دفاع امریکا نقش متحدان ناتو در جنگ افغانستان را کماهمیت جلوه داد

پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، نقش متحدان ناتو در جنگ افغانستان را کماهمیت جلوه داده و گفته است که بار اصلی این جنگ بر دوش نیروهای امریکایی بوده و بیشترین تلفات را آنان دادهاند.
او روز چهارشنبه در جلسه کمیته نیروهای مسلح سنای امریکا سخنانی را تکرار کرد که پیشتر از سوی قصر سفید و رئیسجمهور دونالد ترمپ، نیز مطرح شده بود: اینکه اعضای ناتو باید مصارف دفاعی خود را افزایش دهند تا به تعهدات تعیینشده در منشور این ائتلاف پایبند باشند.
هگست در این جلسه به شوخی رایجی در میان سربازان امریکایی در دوران خدمتش در افغانستان اشاره کرد. به گفته او، نیروهای امریکایی اغلب نشان «آیساف» یا «نیروهای بینالمللی کمک به امنیت» را اینگونه تعبیر میکردند:« من فقط دیدم امریکاییها میجنگند.»
او ادامه داد: «بیرقهای زیادی آنجا بود، اما توان واقعی زیادی روی زمین وجود نداشت. شما وقتی یک ائتلاف واقعی هستید که اردوی واقعی با قابلیتهای واقعی داشته باشید.»
اظهارات او بلافاصله با واکنش سناتور دموکرات، کریس کونز، روبهرو شد. کونز به فداکاریهای اعضای ائتلاف پس از حملات ۱۱ سپتمبر اشاره کرد. او به طور خاص از دنمارک نام برد و خاطرنشان کرد که با وجود نفوس کم، این کشور یکی از بالاترین میزان تلفات نسبت به جمعیت را پس از امریکا داشته است.
کونز تأکید کرد: «به یاد داشته باشیم که شرکای نظامی ما در افغانستان، شامل بسیاری بودند که جنگیدند و جان باختند.»
هگست در پاسخ گفت قصد بیاهمیت جلوهدادن تلاشهای شرکای امریکا را نداشته است.
او گفت: «کوشش نکنید طوری وانمود کنید که گویا برای سرمایهگذاریهای شرکای ما اهمیتی قائل نیستم. البته که هستم. میدانم که نیروهای دیگر کشورها هم جان باختند. اما بخش عمده تلاشها بر دوش امریکاییها بود.»
در جریان این جنگ ۲۰ ساله، ۳۱ کشور در عملیات به رهبری امریکا مشارکت داشتند. ایالات متحده ۲ هزار و ۴۶۱ کشته نظامی را متحمل شد و بریتانیا با ۴۵۷ کشته در رتبه دوم قرار داشت. سایر متحدان ناتو نیز در درگیریها یا بر اثر حوادث غی جنگی جان باختند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
فرمان ممنوعیت سفر اتباع ۱۲ کشور به امریکا از اوایل دوشنبه اجرایی میشود
-
علم و تکنالوژی5 روز ago
انجام نخستین جراحی رباتیک پروستات از راه دور؛ داکتر از ایتالیا مریض را در چین جراحی کرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
ترمپ: ایران در مذاکرات آزادی گروگانها در غزه دخیل است
-
اخبار ساحوی3 روز ago
پاکستان در بودجه مالی ۲۰۲۵–۲۶ هزینههای دفاعی را افزایش و مجموع مصارف را کاهش میدهد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
ایران در مذاکرات هستهای پیشنهاد متقابلی به امریکا ارائه خواهد داد
-
صحت4 روز ago
وزارت صحت: یک شفاخانه ۲۰۰ بستر ویژه تداوی مریضان سرطان به زودی در کابل افتتاح میشود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت صنعت: تلاشها جریان دارد تا صادرات قالین افغانستان از مسیر ترکیه انجام شود
-
جهان5 روز ago
اعتراضات علیه ماموران مهاجرت در لاس انجلس؛ ترمپ دوهزار گارد ملی اعزام کرد