تجارت
کنفرانس زیر نام “روابط تجارتی و اقتصادی افغانستان در سال ۲۰۲۳” در کابل برگزار شد

معاون اقتصادی ریاست الوزراء در نشست روابط تجارتی و اقتصادی افغانستان در سال ۲۰۲۳ که امروز (چهارشنبه، ۱۵سنبله) در کابل برگزار شده بود میگوید امارت اسلامی به هدف توسعه اقتصادی و تجارتی هرگونه تسهیلات را برای تاجران داخلی و خارجی فراهم میسازد و از آنان پشتیبانی خواهد کرد.
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس الوزراء میگوید که:«ما در کنار سرمایه گذاران داخلی به سرمایه گذاران خارجی نیز زمینه سرمایه گذاری را فراهم نموده ایم و تا اندازه برای صنعت کشور نیز برق فراهم شده است و تلاشها همچنان برای توسعه برق برای صنعت کشور ادامه دارد.»
اعضای هیأت تجارتی امریکا میگویند، برای آزادسازی ذخایر ارزی منجمد شده و رفع تحریمها بر سیستم بانکی افغانستان تلاش میکنند.
به گفته ای آنان با تامین امنیت در افغانستان زمینه سرمایه گذاری خارجی فراهم شده است.
پس از تحول سیاسی در کشور برای نخستین بار یک هیئت تجارتی امریکا به کابل سفر کرده است.
جیفری کریگو، رئیس اتاق تجارت مشترک امریکا و افغانستان میگوید که:«ما آماده همکاری با سکتور خصوصی افغانستان هستیم به ویژه در بخشی که مشکلات دارند، میخواهیم که در بخشهای مختلف اقتصادی گفتگو کنیم. افغانستان حالا آماده سرمایهگذاری است و ما میخواهیم که کار مشترک انجام دهیم. ما امروز وضعیت را از نزدیک دیدیم و واقعیتهای افغانستان را درک کردیم.»
ملا برادر میافزاید با حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان، وضعیت اقتصادی با تهدید جدی روبهرو بود، اما اکنون رو به بهبود است. به باور آقای برادر در این دوسال فساد اداری از بین رفته، از کشت و تولید مواد مخدر جلوگیری شده، افغانی در برابر اسعار خارجی با ثبات ماند است.
آقای برادر افزوده است که:«امارت اسلامی تمامی سهولتهای لازم را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم نموده است و حمایت کامل از آنها میکنیم و دراین رابطه مطمین باشند و به مشکلات شان به موقع رسیدهگی شده است.»
در این نشست شماری از سرمایهگذاران افغان میگویند که برای سرمایهگذاری در افغانستان کارهای زیادی صورت گرفته است و بیش از هر زمان دیگر زمینه سرمایهگذاری در کشور فراهم شده است.
عبیدالله صدرخیل، رئیس شورای تاجران افغان در دُبی میگوید که:«خواهش ما از هیأت تجارتی امریکا این است که تصویر واقعی افغانستان را به مردم و حکومت امریکا ارایه کنید.»
با حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان ایالات متحده ذخایر ارزی کشور را منجمد کرد و نظام بانکی را هم تحریم، اما امیدواریها این است که سفر تاجران امریکایی به کابل باب گفتگوها را میان کابل و واشنگتن باز کند تا تحریمها از افغانستان برداشته شود.
تجارت
زنان متشبث در کابل: فعالیتهای ما هر روز رونق مییابد

شماری از زنان متشبث در بازار ویژه بانوان در کابل میگویند که با گذشت هر روز فعالیتهای شان رونق مییابد و آنان زمینه خرید آنلاین را هم برای زنان فراهم کردهاند.
زنان متشبث از راه اندازی این بازار خوشحال هستند و میگویند که در این بازار میتوانند کالاهای خود را آزادانه به فروش برسانند.
فیروزه قاسمی،، متشبث، میگوید: «لباسهای ما گند افغانی است. فروشنده و خریدار ما هم خانمها هستند. خرسند هستیم که چنین بازار در کابل ایجاد شده است.»
مانند فیروزه دهها زن دیگر هم در این بازار سرگرم کار وبار هستند.
رجمانه خالقی، متشبث، گفت: «خوبی این بازار برای خانمها و دخترخانمها این است که آنها میتوانند در یک مکان به بسیار سهولت و آرامی هم از فضای سبز اینجا استفاده بکنند، هم ذهن شان آرام شود و هم وسایلی که نیاز دارند، خریداری بکنند.»
زیبا کاظمی، متشبث، نیز گفت: «خواست من از نهادهای دولتی و خارجی و حکومت این است که همرای ما هم دست شوند، همرای ما همکاری کنند تا در کارهای خود بیشتر پیشرفت کنیم.»
در همین حال، اتاق تجارت زنان میگوید که محدودیتی برای زنان متشبث وجود ندارد.
سلما یوسفزی، رییس اتاق تجارت زنان، در این مورد گفته است: «ما شاهد پیشرفتهای بسیار خوبی هستیم در این اتاق که ایجاد بازارها است، ایجاد نمایشگاهها است. کارکردها بالای بازارهای دایمی است و در عین زمان به خاطر گسترش تجارت افغانستان در بیرون از افغانستان.»
از سویی هم، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفته است که این وزارت زمینههای کاری را برای زنان بیشتر کرده و امارت اسلامی از زنان تجارت پیشه حمایت میکند.
عبدالسلام جواد آخندزاده میگوید: «وزارت صنعت و تجارت همیشه حامی زنان متشبث بوده و در همه ابعاد تجارت و صنعت همیشه حمایت خود داشته است. هزاران خانم در ۳۴ ولایت افغانستان عملاْ در بخشهای مختلف صنعت و سرمایهگذاری مصروف کار میباشند.»
گفتنی است با آنکه امارت اسلامی مکاتب متوسظه و لیسه و همچنان پوهنتونها را به روی زنان و دختران بسته اما همواره از فعالیتهای اقتصادی زنان حمایت کرده است و نه تنها در کابل بلکه در ولایات هرات و بلخ نیز بازارهای ویژه زنان وجود دارد.
تجارت
بلومبرگ: کمکهای میلیارد دالری جامعه جهانی سبب حفظ ارزش پول افغانی شده است

نشریه آنلاین بلومبرگ آمریکا امروز (سهشنبه، ۴میزان) گزارش داده که سرازیر شدن میلیاردها دالر از کمکهای بشری جامعه جهانی به افغانستان، سبب شده است تا پول افغانی ارزش خود را در برابر ارزهای خارجی به ویژه دالر امریکایی حفظ کند.
به نوشته این رسانه، افزایش تجارت با کشورهای همسایه افغانستان همچنان بر حفظ ثبات پول افغانی کمک کرده است.
بلومبرگ نوشته که ممنوعیت استفاده از روپیه پاکستانی و دالر امریکایی، متوقف ساختن تجارت آنلاین و منع قرار دادن بیرون نمودن دالر از کشور از سوی امارت اسلامی در معاملات از دیگر عوامل حفظ ارزش پول افغانی است.
در حال حاضر، یک دالر امریکایی در بازارهای افغانستان نزدیک به ۸۰ افغانی مبادله میشود.
این در حالی است که پس از حاکمیت امارت اسلامی، جامعه جهانی هفتهوار ۴۰ میلیون دالر پول نقد تحت نام کمکهای بشری به افغانستان ارسال میکند.
تجارت
تصمیم نشست معاونیت اقتصادی: همه ادارات دولتی محصولات داخلی را اولویت دهند

یک نشست فوقالعاده به خاطر حمایت از صنعت و صنعتکاران به رهبری ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا امروز (دوشنبه، ۳ میزان( در کابل برگزار شد که بربنیاد آن تصمیم گرفته شد تا همه ادارات دولتی به هدف حمایت از تولیدات و محصولات داخلی در خریداریها و پروسههای تدارکاتی، تولیدات و محصولات داخلی را اولویت دهند.
معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا با نشر اعلامیهای گفته است اگر چه کیفیت تولیدات داخلی نسبت به تولیدات و محصولات خارجی از ده تا پانزده فیصد کمتر هم باشد با آنهم از تولیدات داخلی استفاده شود.
در این نشست، ادارات دولتی مکلف شدهاند تا تمامی لیستهای تولیدات و محصولات داخلی را با خود داشته باشند و براساس آن، در موقع خریداری و مسایل تدارکاتی قیمت گذاری کنند.
در این نشست همچنان فیصله شده که جهت رسیدگی به مشکلات امنیتی صنعتکاران و سرمایهگذاران و به منظور ایجاد هماهنگی مؤثر، وزارتهای امور داخله، مالیه، صنعت و تجارت، ریاست عمومی استخبارات و اتاق تجارت و سرمایهگذاری و نیز اتاق صنعت و معادن، نمایندگان با صلاحیت خود را در ظرف سه روز به معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا معرفی کنند.
از سویی هم، به باور آگاهان اقتصادی هرگاه تمامی نهادهای دولتی از تولیدات داخلی استفاده کنند بسیاری از شرکتهای که قبلاً به دلیل نبود بازار از فعالیت باز مانده بودند، فعال خواهند شد.
گفتنی است که در این نشست، معاونیت اقتصادی همچنان به وزارت صنعت و تجارت وظیفه سپرد تا در مورد نامهای تجارتی، مارکها و برندها جهت جلوگیری از جعل و تزویر، اسناد و پیشنهادات خویش را به این معاونیت به خاطر تصمیمگیری نهایی بفرستند.
-
صحت4 روز ago
دومین پیوند قلب خوک به انسان انجام شد
-
ورزش2 روز ago
جوایز نقدی جام جهانی کریکت ۲۰۲۳ مشخص شد
-
جهان4 روز ago
صدر اعظم پولند به زلنسکی: دیگر به پولندیها توهین نکن
-
رویداد های اخیر3 روز ago
۸۴ ورزشکار افغان در بازیهای آسیایی چین شرکت میکنند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت زراعت: حدود ۷ هزار فارم مرغپروری در کشور وجود دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت تحصیلات: تا پنج سال آینده به تمامی رشتههای تحصیلی لابراتوارهای مجهز ساخته میشود
-
اخبار ساحوی5 روز ago
محمد بن سلمان میگوید عربستان سعودی به عادی سازی روابط با اسرائیل «نزدیک تر» میشود
-
علم و تکنالوژی5 روز ago
آنچه را باید درباره خورشید گرفتگی «حلقه آتش» اکتوبر بدانید