تغییرات اقلیمی
گروه بین المللی بحران: امارت اسلامی در گفتگوهای اقلیمی شامل گردد

در حالی که قرار است در اواخر هفته جاری کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد برگزار شود، گروه بین المللی خواستار شامل ساختن امارت اسلامی در این نشست شده است.
گروه بین المللی بحران با نشر گزارشی روز جمعه گفت که سازمان دهندگان نشست تغییرات اقلیمی درمورد شامل ساختن هیئتی از افغانستان بحث کرده اند، اما تا هنوز در مورد شیوه آن به نتیجه نرسیده اند.
بر اساس این گزارش، موضوع مطرح بحث این بود که آیا ممکن است مسئولان پایین رتبه امارت اسلامی در نشستهای جانبی کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد شرکت کنند.
گروه بین المللی بحران گفت: «این رفتار – دور نگه داشتن طالبان (امارت اسلامی) از گفتگوهای اقلیمی به دلایل حقوق بشر – قابل درک است اما از منظر بشردوستانه غیر واقع بینانه است. افغانستان به عنوان هفتمین کشور آسیب پذیر جهان از تغییرات اقلیمی قرار دارد. این کشور که قبلاً از خشکسالی، سیل و سایر آفات طبیعی آسیب دیده است، شاهد افزایش شدید درجه حرارت در دهه های آینده خواهد بود.»
گروه بین المللی بحران تصریح کرد که افغانستان برای حل مشکل تغییرات اقلیمی بسیار کم کار کرده است و برای نجات از آن به کمک بین المللی قابل توجهی نیاز دارد.
این سازمان گفت: «چه در کنفرانس تغییرات اقلیمی COP28 و چه در نشست های دیگر، جهان در نهایت باید با طالبان (امارت اسلامی) در مورد استراتیژی های سازگاری صحبت کند. مهم نیست که چقدر ناخوشایند خواهد بود، شامل ساختن کابل در گفتگوهای اقلیمی ضروری است تا اقدام بین المللی در مورد این موضوع واقعاً جهانی باشد و اگر قرار باشد مردم افغانستان به درستی محافظت شوند.»
قرار است کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه هفته جاری در امارات متحده عربی آغاز شود.
تغییرات اقلیمی
هشدار در باره بحران آب در افغانستان
استیفانی لوس، رئیس این برنامه، در گزارشی گفته که افغانستان به سرمایه گذاریهای کلان در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.

برنامه اسکان بشری سازمان ملل متحد (UN Habitat) میگوید که در حال حاضر ۲۱ میلیون نفر در افغانستان با بحران جدی آب مواجه هستند و این کشور به سرمایهگذاریهای بزرگ در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.
استیفانی لوس، رئیس این برنامه، در گزارشی گفته که افغانستان به سرمایه گذاریهای کلان در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.
به گفتۀ خانم لوس، شهرهای بزرگ افغانستان مانند، کابل، کندهار و هرات نیز با بحران جدی آب مواجه اند زیرا منابع آب زیرزمینی این شهرها در حال کاهش چشمگیر است.
این در حالیست که برخی مردم در مناطق مختلف افغانستان از کمبود آب شکایت دارند و میگویند که کمبود آب به یک چالش جدی در زندگی شان تبدیل شده است.
هشدار برنامه اسکان بشری سازمان ملل متحد در مورد کمبود آب در افغانستان در حالی مطرح شده که براساس تخمین کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC) هشتاد درصد مردم افغانستان به آب کافی دسترسی ندارند.
سازمان غذا و زراعت ملل متحد FIO علت کمبود آب در افغانستان را ذوب شدن سریع یخچالهای طبیعی این کشور خوانده و گفته که این یخچالها به دلیل تغییرات اقلیمی در حال ذوب شدن اند که باعث شده تا افغانستان را با کمبود جدی آب مواجه کند و آبیاری و تولید مواد غذایی را هم تهدید میکند.
تغییرات اقلیمی
در سال ۲۰۲۴، بیش از ۵۰۰ هزار نفر در افغانستان به دلیل حوادث اقلیمی آواره شدند

سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرده است که بیش از نیم میلیون نفر در افغانستان به دلیل حوادث ناشی از تغییر اقلیم در سال ۲۰۲۴ آواره شده اند.
بر اساس گزارش این نهاد، نزدیک به ۹ میلیون نفر در ۱۲ ماه گذشته تحت تأثیر خطرات اقلیمی قرار گرفته و بیش از ۵۰۰ هزار نفر آنان به دلیل سیلاب، خشکسالی و سایر آفات طبیعی بیجا شدند.
در گزارش آمده است که تقریباً از هر پنج بیجاشده، سه نفر به جاهای دیگر در داخل ولایت اصلی خود نقل مکان کرده اند و ولایات هرات و فراه در غرب کشور بیشترین آسیب را دیده اند.
افغانستان پس از دههها جنگ در جمع فقیرترین کشورهای جهان قرار دارد و از لحاظ آسیب پذیری در برابر تغییرات اقلیمی در رتبه ششم قرار گرفته است.
به گفته سازمان ملل متحد، خشکسالی، سیلاب، تخریب زمین و کاهش حاصل دهی زراعت هدیدهای اصلی در این کشور هستند.
سیلابهای ناگهانی در ماه می سال گذشته در افغانستان جان صدها نفر را گرفت و زمینهای وسیع زراعتی را تخریب کرد، کشوری که ۸۰ درصد مردم آن برای بقا به زراعت وابسته هستند.
سازمان بین المللی مهاجرت همچنان گفته است که بیش از ۱۱ میلیون نفر در افغانستان در معرض خطر بالای اثرات شدید حوادث ناشی از تغییر اقلیم در آینده قرار دارند.
تغییرات اقلیمی
سیلابها در فراه و کندهار جان ۲۹ تن را گرفت

مسوولان ریاستهای مبارزه با حوادث طبیعی فراه و کندهار میگویند که از اثر سیلابها در این دو ولایت ۲۹ تن جان باخته و ۹ نفر دیگر زخمی شدهاند.
محمد اسرائيل سیار، رئیس مبارزه با حوادث طبیعی فراه به آریانانیوز تایید میکند که ۲۱ نفر از اثر سیلاب امروز (سهشنبه) در ولسوالی پشتکوه قلعه کاه این ولایت جان باخته و ۶ تن دیگر زخمی شدهاند.
به گفته سیار، این افراد برای تفریح به کوههای پشتکوه قلعه کاه رفته بودند که سیلاب به طور ناگهانی آنان را در برگرفت.
مسوولان ریاست مبارزه با حوادث طبیعی کندهار نیز گفتهاند که در نتیجه سیلابها در این ولایت ۱۱ تن جان باخته و زخمی شدهاند.
به گفته آنان، در ناحیه هفتم این ولایت یک زن و ۳ کودک به دلیل فرو ریختن سقف خانه جان خود را از دست دادهاند.
آنان افزودهاند که در ناحیه و حوزه پنجم امنیتی این ولایت ۳ زن و یک کودک از اثر سیلابها جان باختهاند.
دو کودک و یک مرد دیگر نیز زخمی شدهاند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مولانا فضل الرحمان: رشد تروریزم نتیجه اشتباهات دولت پاکستان است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا: آموزش دختران برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است
-
جهان1 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
اخبار ساحوی2 روز ago
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کشته شدن ۱۶ شورشی در مرز افغانستان
-
جهان2 روز ago
در حمله راکتی روسیه به اوکراین ۸۸ غیرنظامی زخمی شدند