Connect with us

جهان

گزارشگر خاص حقوق بشر سازمان ملل اسرائیل را به نسل‌کشی متهم کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

یک کارشناس سازمان ملل روز سه‌شنبه (۷ حمل) با ارائه گزارشی به کمیته حقوق بشر این نهاد بین‌المللی، اسرائیل را به نسل‌کشی در جریان حمله به نوار غزه متهم کرده و خواستار اعمال تحریم‌های فوری و تحریم تسلیحاتی این کشور شد.

اسرائیل که در این نشست حضور نداشت اتهام این کارشناس سازمان ملل را رد کرده است.

به گزارش رویترز، فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر خاص حقوق بشر سازمان ملل در مناطق فلسطینی، همزمان با ارائه گزارش خود با عنوان «ساختارشناسی یک نسل کشی»، وظیفه‌اش را تهیه گزارش درباره «بدترین اعمال بشریت» و ارائه نتایج تحقیقاتش ذکر کرد.

گزارشگر خاص حقوق بشر سازمان ملل، ضمن اشاره به کشته‌شدن هزاران فلسطینی از زمان آغاز حمله اخیر اسرائیل، در بخشی از اظهاراتش گفت: «معتقدم مبانی مستدلی برای این باور وجود دارد که ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینیان به عنوان یک گروه ساکن در غزه تحقق یافته است.»

فرانچسکا آلبانیز خطاب به کمیته حقوق بشر سازمان ملل افزود:‌« از کشورهای عضو خواهش می‌کنم با عمل به تعهداتشان در قالب اعمال تحریم تسلیحاتی و تحریم‌های دیگر علیه اسرائیل، از عدم تکرار این رویداد در آینده اطمینان حاصل کنید.»

هیئت دیپلماتیک اسرائیل اعلام کرده که هدف جنگ این کشور غیرنظامیان فلسطینی نیست، بلکه گروه اسلام‌گرای حماس است.

در پی حمله اعضای حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی، بنا بر اعلام اسرائیل، ۱۲۰۰ تن که اغلب ملکی بودند کشته و ۲۵۳ تن هم به گروگان گرفته شدند.

هئیت نمایندگی اسرائیل افزوده که گزارشگر خاص حقوق بشر « به جای یافتن حقیقت تلاش می‌کند با وارونگی وقیح و تحریف‌شده واقعیت، به طرح استدلال‌های ضعیف بپردازد.»

فرانچسکا آلبانیز یکی از چندین کارشناس حقوق بشری مستقلی بشمار می‌رود که از سوی سازمان ملل برای تهیه گزارش و ارائه مشاوره در بحران‌ها و امور خاص ماموریت یافته‌ است و دیدگاه او بازتاب‌دهنده موضع کمیته حقوق بشر سازمان ملل محسوب نمی‌شود.

این نُخستین باری نیست که اسرائیل در جریان حمله اخیر به غزه، به ارتکاب «نسل‌کشی» متهم می‌شود.

به‌تاز گی لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا (لولا)، رئیس‌جمهوری برازیل، اسرائیل را به ارتکاب «نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها متهم کرد.

پیش از آن هم افریقای جنوبی در شکایتی به دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه هالند، اسرائیل را به «نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها متهم و رفتار اسرائیل با فلسطینی‌ها در غزه را با دوران آپارتاید در این کشور مقایسه کرد.

اسرائیل این اتهام را به شدت رد کرده و در مقابل می‌گوید که گروه شبه نظامی حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

جهان

بایدن پیشنهاد جدید آتش بس در غزه را ارائه کرد

Published

on

(Last Updated On: )

جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا روز جمعه طرح سه مرحله‌ای اسرائیل را برای آتش‌بس در غزه در بدل آزادی گروگان‌های اسرائیلی مطرح کرد و گفت: «زمان پایان دادن به این جنگ فرا رسیده است.»

به گزارش رویترز، مرحله اول شامل یک آتش‌بس شش هفته‌ای است که نیروهای اسرائیلی از «تمام مناطق پرجمعیت» غزه خارج و برخی از گروگان‌ها – از جمله افراد مسن و زنان – در بدل صدها اسیر فلسطینی آزاد می‌شوند و غیرنظامیان فلسطینی می‌توانند به خانه‌های خود در غزه بازگردند. همچنین ۶۰۰ لاری در روز کمک‌های بشردوستانه را به این منطقه می‌رساند.

در این مرحله، حماس و اسرائیل درباره آتش‌بسی دائمی مذاکره خواهند کرد که به گفته بایدن «تا زمانی که حماس به تعهدات خود عمل کند ادامه خواهد داشت». اگر مذاکرات بیش از شش هفته طول بکشد، آتش‌بس موقت تا زمانی که مذاکرات ادامه می‌یابد، تمدید می‌شود.

در مرحله دوم، مبادله‌ای برای همه گروگان های زنده باقیمانده از جمله سربازان مرد صورت خواهد گرفت، نیروهای اسرائیلی از غزه خارج و آتش بس دائمی آغاز خواهد شد.

مرحله سوم شامل یک طرح بزرگ بازسازی غزه و بازگرداندن «بقایای نهایی» گروگان‌ها به خانواده هایشان است.

بایدن که در آستانه انتخابات تحت فشار برای توقف درگیری غزه است، گفت: «زمان پایان یافتن این جنگ و آغاز روز پس از آن فرا رسیده است.»

حماس در بیانیه‌ای به این طرح واکنش مثبت نشان داد.

حماس اعلام کرد که آماده است در صورت اعلام تعهد اسرائیل به اینگونه توافق، با هر پیشنهادی مبنی بر آتش بس دائمی، خروج نیروهای اسرائیلی، بازسازی غزه، بازگشت آوارگان و یک معامله «واقعی» مبادله اسیران، «به صورت مثبت و سازنده» تعامل کند.

دفتر بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسرائیل اعلام کرد که او به تیم مذاکره کننده خود اجازه داده است تا این توافق را ارائه کند، در حالی که تاکید کرد که «جنگ تا دستیابی به همه اهداف آن، از جمله بازگشت همه گروگان‌ها و نابودی اردو و توانمندی‌های دولتی حماس، پایان نخواهد یافت.»

از هفتم اکتوبر سال گذشته تاکنون بیش از ۳۶ هزار تن از اثر حملات اسرائیل در غزه جان باخته و حدود ۸۱ هزار تن دیگر زخمی شده اند.

این حملات زمانی آغاز شد که حماس با حمله بر اسرائیل ۱۲۰۰ نفر را کشت و بیش از ۲۵۰ نفر را اسیر گرفت.

Continue Reading

جهان

بانک جهانی: با ادامه جنگ روسیه نزدیک به دو میلیون اوکراینی زیر خط فقر قرار دارند

Published

on

(Last Updated On: )

بانک جهانی روز پنج‌شنبه (دهم جوزا) در گزارشی اعلام کرد با ادامه تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، تعداد اوکراینی‌های زیر خط فقر تا ۱.۸ میلیون نفر افزایش یافته است.

براساس این گزارش، با توجه به وخامت شرایط اقتصادی اوکراین، تقریبا ۲۹ درصد جمعیت این کشور زیر خط فقر قرار دارند.

به گفته آروپ بانرجی، مدیر منطقه‌ای بانک جهانی در اروپای شرقی، اگر اوکراین کمک‌های مالی خارجی قابل توجهی برای پرداخت حقوق بازنشسته‌گان، معلمان، داکتران، و دیگر مشاغل دریافت نمی‌کرد، وضعیت بسیار بدتر بود.

او به خبرگزاری رویترز گفت: «اگر شرکای بین‌المللی، به خصوص امریکا، منابعی را به طور خاص برای این هزینه‌های اجتماعی در اوکراین گردآوری نمی‌کردند، سه میلیون اوکراینی دیگر در فقر بودند.»

گزارش بانک جهانی، بر اساس نظرسنجی ماهانه تیلیفونی از دو هزار خانواده، تخمین می‌زند که حدود ۹ میلیون اوکراینی در سال گذشته میلادی در فقر زندگی می‌کردند. جمعیت کل این کشور در حال حاضر حدود ۳۲ میلیون نفر است.

افزایش فقر ناشی از کاهش اشتغال است، به طوری که بیش از یک پنجم بزرگسالانی که پیش از جنگ کار می‌کردند، مشاغل خود را از دست دادند.

این گزارش می‌گوید که تقریباً یک چهارم اوکراینی‌های که سال گذشته در این محدوده زمانی مورد بررسی قرار گرفتند، پول کافی برای خرید مواد غذایی نداشتند، اگرچه افزایش رشد اقتصادی و کاهش تورم به بهبود امنیت غذایی در ماه‌های پایانی سال گذشته کمک کرده است.

به گفته آرود بانرجی، تصویب بسته کمک‌های جدید اوکراین پس از ماه‌ها تأخیر در کنگره ایالات متحده، خبری فوق‌العاده بود که به تضمین ادامه توانایی اوکراین برای پرداخت‌های حقوق، بازنشستگی، و کمک‌های اجتماعی، کمک می‌کند.

این گزارش نشان می‌دهد که ۸۵ تا ۹۲ درصد از کلینیک‌های صحی در اوکراین در سال گذشته میلادی، باوجود حملات مداوم روسیه، هنوز به طور کامل فعال بودند.

به گفته این سازمان، حداقل ۸۹ درصد از کودکان شش تا ۱۸ ساله نیز در مکتب باقی ماندند، و در مناطقی که صحنه درگیری‌های بیشتر است، ۷۲ درصد شاگردان به مکتب می‌روند.

به گفته این‌ مقام بانک جهانی، که بزرگترین چالش اوکراین همچنان برقراری امنیت و پایان دادن به جنگ است.

با این حال با توجه به شرایط بحرانی کنونی، دولت اوکراین در مدیریت اقتصادی کشور «موفقیت بزرگی» داشته است.

Continue Reading

جهان

اسرائیل اداره سرحد غزه و مصر را در دست گرفت

Published

on

(Last Updated On: )

اردوی اسرائیل روز چهارشنبه (۹جوزا) اعلام کرد که نیروهای این کشور اداره یک منطقه حائل در مرز میان نوار غزه و مصر را در دست گرفتند، رویدادی که به معنای اداره اسرائیل بر تمامی مرزهای زمینی فلسطین است.

اسرائیل همچنین در این روز حملات مرگبار خود به شهر رفح، واقع در جنوب غزه را علی‌رغم حکم صادره از محکمه بین‌المللی برای پایان دادن به حملات به این شهر که حدود نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری نوار غزه را در خود پناه داده بود، ادامه داد.

دانیل هاگاری، سخنگوی اردوی اسرائیل، در یک گزارش تلویزیونی گفت که نیروهای اسرائیلی اداره «عملیاتی» بر «دهلیز فیلادلفی» را به دست آورده‌اند. فیلادلفی نام رمزی است که اردوی اسرائیل بر دهلیز ۱۴ کیلومتری امتداد مرز غزه با مصر گذاشته است.

هاگاری عنوان کرد: «دهلیز فیلادلفی در حکم آکسیجن برای حماس است که به طور مرتب از آن برای قاچاق سلاح به نوار غزه استفاده می‌کند.»

سخنگوی اردوی اسرائیل توضیحی درباره معنای اداره «عملیاتی» نداد، اما پیش از آن یکی از مقام‌های نظامی اسرائیل گفته بود که اکنون نیروهای زمینی اسرائیل در برخی از مناطق این دهلیز مستقر هستند.

مرز با مصر در امتداد جنوب غزه تنها مرز زمینی نوار غزه بود که نیروهای اسرائیلی هنوز آن را در اختیار نگرفته بودند.

روز چهارشنبه تانک‌های اسرائیلی به شهر رفح حمله کردند. علی‌رغم حکم دادگاه عالی سازمان ملل متحد برای توقف عاجل حملات به این شهر، تانک‌های اسرائیلی روز سه‌شنبه به مرکز رفح رسیدند.

محکمه بین‌المللی می‌گوید که اسرائیل هنوز توضیح نداده که چگونه پناهجویان فلسطینی را در امنیت کامل می‌تواند از رفح خارج کند و آب و غذا و دارو به دست آنها برساند. حکم محکمه بین‌المللی همچنین گروه افراطی حماس را موظف به آزادی عاجل گروگان‌های اسرائیلی می‌کند که در حمله روز ۷ اکتوبر به جنوب اسرائیل آنها را ربود.

به گفته ساکنان رفح، تانک‌های اسرائیلی روز چهارشنبه وارد مناطق تل السطلان در غرب و یبنا در مرکز رفح شدند و سپس به سمت منطقه حائل در مرز با مصر عقب‌نشینی کردند.

عملیات نظامی اسرائیل در غزه با مخالفت جامعه بین‌المللی مواجه شده است. اسرائیل اما می‌گوید که این عملیات برای ریشه‌کن کردن گروه افراطی حماس که ایالات متحده و بسیاری از دیگر کشورهای غربی آن را تروریستی می‌دانند، ضرورت دارد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!