Connect with us

رویداد های اخیر

گوترش: کشورها امیدوارند که امارت اسلامی در نشست‌های بعدی آن‌ها اشتراک کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که نمایندگان کشورها برای افغانستان امیدوارند که امارت اسلامی در نشست‌های بعدی آن‌ها حضور داشته باشد.

گوترش در یک کنفرانس مطبوعاتی دوشنبه پس از پایان نشست نمایندگان کشورها برای افغانستان در دوحه گفته است که آنان درباره «ایجاد شرایط در نشست بعدی برای حضور مقام‌های حاکم افغانستان» بحث کرده اند.

سازمان ملل متحد از امارت اسلامی دعوت کرده بود تا در نشست دوم آن سازمان درباره افغانستان در دوحه شرکت کند، اما امارت اسلامی آن‌را به دلیل پذیرفته نشدن شرایطش رد کرد.

گوترش گفته است که شرایط امارت اسلامی قابل قبول نبود.

او افزوده است: «این شرایط قبل از هر چیز دیگر، حق گفتگو با نمایندگان سایر جامعه افغانستان را از ما سلب می‌کرد.»

سرمنشی سازمان ملل متحد بیان کرده که یکی از اهداف اصلی کشورها حل بن‌بست در افغانستان است تا نقشه راهی ایجاد شود که نگرانی‌های جامعه بین المللی و امارت اسلامی را درنظر بگیرد.

گوترش گفته است که اشتراک کنندگان در این نشست در مورد پیشنهادهای ارزیابی مستقل سازمان ملل متحد در مورد افغانستان به «اجماع کامل» دست یافتند.

یکی از پیشنهادها اینست که یک نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان تعیین شود، پیشنهادی که انتقاد امارت اسلامی را برانگیخته است.

گوترش افزوده است که «روند جدی مشورتی را آغاز خواهد کرد تا ببیند آیا شرایط برای تعیین نماینده سازمان ملل متحد فراهم است یا خیر.»

او تصریح کرده که نماینده پیشنهادی می‌تواند «نقش هماهنگ کننده» را داشته باشد «و به طور موثر با مقام‌های حاکم افغانستان کار کند.»

گوترش بیان کرده است که در مورد ایجاد یک «گروه تماس» با «تعداد محدودی از کشورها که می‌توانند طرح هماهنگ‌تری در تعامل با مقام‌های حاکم داشته باشند» بحث شده است.

او گفته است که این گروه می‌تواند مشمول اعضای دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد، کشورهای همسایه و کشورهای کمک کننده باشد، اما تصمیم گیری درباره نحوه ایجاد آن بر عهده کشورهای عضو خواهد بود.

وی افزوده است: «من معتقدم که این راهی برای ایجاد انسجام در نحوه تعامل جامعه جهانی با مقام‌های حاکم افغانستان است.»

دومین نشست نمایندگان خاص کشورها برای افغانستان در دوحه دوشنبه پایان یافت.

امارت اسلامی برای اشتراک در این نشست، خواستار تعامل با نظام شان به‌حیث یگانه نماینده افغانستان و دیدار با سرمنشی ملل متحد شده بود.

رویداد های اخیر

وزیر منابع آب ازبکستان: افغانستان حق مشروع دسترسی به آب‌ دریای آمو را دارد

Published

on

(Last Updated On: )

وزیر منابع آب ازبکستان می‌گوید که افغانستان سهم خود را از آب دریای آمو با ایجاد کانال قوش‌تپه دریافت می‌کند و تاشکند در این مورد با کابل هیچ مشکلی ندارد.

شوکت خمرایف گفته است که افغانستان حق مشروع دسترسی به آب‌ دریای آمو را دارد و از مردم کشورش خواسته است تا تحت تاثیر شایعات یا اطلاعات نادرست قرار نگیرند.

آقای خمرایف در این مورد گفته است: «افغان‌ها خویشاوندان ما هستند. آن‌ها نیز حق دارند از آمو دریا آب بردارند. آیا باید اسلحه برداریم و بجنگیم؟ خیر، ما در حال ساختن روابط بهتری هستیم.»

دریای آمو یکی از مهم‌ترین منابع آبی در شمال کشور است و کشورهای تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان سال‌ هاست که از آن بهره می‌برند

با این حال، در سال‌های متمادی افغانستان از این آب استفاده نکرده و حالا امارت اسلامی می‌خواهد که با تکمیل کردن کانال قوش‌تپه سهم خود را بگیرد.

کانال قوش‌تپه بیش از ۲۸۰ کیلومتر طول دارد که با تکمیل کار آن ۱.۲ میلیون هکتار زمین در ولایات بلخ، جوزجان وفاریاب آبیاری خواهد کرد.

آگاهان گفته‌اند که با تکمیل کار این کانال و سرمایه‌گذاری در آن، افغانستان حد اقل در تولید گندم به خودکفایی خواهد رسید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان ملل می‌گوید از ادامه ممنوعیت آموزش دختران افغان «عمیقاً ناامید» است

Published

on

(Last Updated On: )

سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز چهارشنبه اعلام کرد از اینکه برای چهارمین سال متوالی دختران بالاتر از صنف ششم از دسترسی به آموزش محروم شده‌اند، به شدت ناامید است.

براساس بیانیه‌ای که از سوی یوناما منتشر شد، این موضوع «فقط بحران‌های حقوق بشر، بشردوستانه و اقتصادی افغانستان را پیچیده‌تر خواهد کرد.»

روزا اوتونبایوا، نماینده ویژه منشی عمومی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس مأموریت کمک‌های سازمان ملل در افغانستان گفت: «سال تحصیلی جدید در افغانستان آغاز شده است، اما دوباره شاهد غیبت آشکار و زیانبار دختران از صنف‌های درس هستیم. این نه تنها به آینده آنها آسیب می‌زند، بلکه به صلح و رفاه همه افغان‌ها نیز آسیب وارد می‌کند.»

طبق گزارش یونیسف، محرومیت دختران از دسترسی به آموزش تاکنون بر ۲.۲ میلیون دختر افغان تأثیر گذاشته است، که از این تعداد ۴۰۰,۰۰۰ نفر امسال آسیب دیده‌اند. اگر این ممنوعیت تا سال ۲۰۳۰ ادامه یابد، بیش از چهار میلیون دختر تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

خانم اوتونبایوا افزود: «من به شدت ناامید هستم که مقامات افغانستان همچنان خواسته‌های جوامع مختلف افغانستان را نادیده می‌گیرند، جوامعی که دهه‌ها جنگ را تحمل کرده‌اند و همچنان با بحران بشردوستانه وحشتناکی روبه‌رو هستند. این ممنوعیت شانس افغانستان برای بهبودی را کاهش می‌دهد و باید برگردانده شود.»

او همچنین گفت: «این ممنوعیت یکی از دلایل اصلی است که باعث می‌شود افغانستان همچنان از جامعه بین‌المللی منزوی بماند، که این نیز مانع بهبودی است. با این حال، از اهداکنندگان بین‌المللی خواستارم که همچنان به مردم افغانستان، از جمله در بخش آموزش، در صورت امکان، حمایت کنند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

بنیاد بیات به ده‌ها نیازمند غزنی مساعدت کرد

Published

on

(Last Updated On: )

بنیاد بیات در ادامه کمک‌های رمضانی‌اش در افغانستان، این‌بار به ده‌ها خانواده نیازمند در ولایت غزنی مواد خوراکی توزیع کرده است.

مسوولان بنیاد بیات می‌گویند که این کمک‌ها پس از انجام سروی دقیق، به مستحقین آن توزیع شده است.

کمک‌های توزیع‌شده مشمول آرد، برنج و روغن می‌باشد.

در همین حال، خانواده‌های که از این کمک‌ها مستفید شده‌اند، از دیگر نهادهای خیریه نیز می‌خواهند که در این شرایط سخت دست نیازمندان را بگیرند.

پیش از این نیز بنیاد بیات به باشندگان نیازمند غزنی کمک‌های قابل توجه داشته است.

گفتنی است که بنیاد بیات همچنان در برخی از ولایات دیگر در تأمین آب آشامیدنی صحی، ساخت مساجد، مراکز صحی و مکاتب کمک‌های چشمگیری داشته است.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!