Connect with us

اخبار ساحوی

یوناما عدم همکاری با هیات حقیقت یاب دولت افغانستان را رد کرد

منتشر شده

در

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در کابل (UNAMA)، ادعای هیات حقیقت یاب دولت افغانستان برای بررسی وضعیت زندان ها را که گفته بود این سازمان همکاری لازم را در زمینه نکرده است، رد کرد.

این هیات پس از نشر گزارش یوناما در مورد بد رفتاری با زندانیان در زندان های تحت اداره حکومت افغانستان، توظیف شد تا مسئله را بررسی کند.

هیات حقیقت یاب دولت افغانستان پس ازبررسی های شان دربیست ویکم ماه روان خورشیدی موجودیت شکنجه و بد رفتاری با زندانیان را تائید کرد.

اما این هیات گفته بود که دفترسازمان ملل متحد درافغانستان در معرفی کسانیکه ادعای شکنجه کرده اند، شهرت عاملین شکنجه و کسانیکه گفته اند لت وکوب فزیکی شده اند، با آنان همکاری نکرده اند.

در همین حال رییس حقوق بشردفترنماینده گی سازمان ملل متحد درافغانستان ضمن رد این ادعا می گوید که آنان مطابق به قوانین اداره شان تا حد ممکن همکاری لازم را با این هیات انجام داده اند.

جورجیت گنیان رییس حقوق بشر دفتر سازمان ملل متحد در کابل گفت: ” ما با هیات افغانی تا حدی که ممکن بود همکاری کردیم. ما دو دیدار با هیات داشتیم و گفتگو های طولانی را انجام داده یم. ما هم چنان معلوماتی را که می توانستیم مطابق قوانین و مقررات سازمان ملل متحد فراهم کنیم،  به آنان تسلیم کردیم”.

هیات حقیقت یاب ضمن برشماری مشکلات زندانیان پیشنهاد دوازده ماده ای را برای بیرون رفت ازین مشکلات به رییس جمهور ارایه کرده است.

دستور به وزارت داخله، ریاست امنیت ملی، وزارت عدلیه و لوی سارنوالی به هدف ایجاد سهولت از آغاز دستگیری برای مظنونین ودسترسی به وکلای مدافع ودیگر مساعد کننده گان حقوقی درمحلات سلب آزادی، یکی ازاین پیشنهاد ها بود.

یوناما با استقبال از این گزارش تاکید می کند که در تطبیق آن آماده هر نوع همکاری با دولت افغانستان است.

خانم گنیان گفت:” ما از گزارش هیات افغان و پیشنهادات آن مبنی بر اینکه وزارت های داخله، ریاست امنیت ملی، لوی سارنوالی و وزارت عدلیه باید تدابیر جدی و فوری را برای عملی ساختن پیشنهادات این هیات روی دست گیرند تا مانع شکنجه در زندان های افغان شود، استقبال می کنیم. یوناما آماده است تا با نهاد های مربوط همکاری کند تا شکنجه در زندان ها از بین برود”.

موضوع شکنجه و بد رفتاری با زندانیان در افغانستان هرازگاهی مسئله ساز بوده است.

این مشکل چالش جدیی را در روند واگذاری مسوولیت زندان های تحت کنترول نیروهای ناتو به دولت افغانستان به وجود آورد.

اما دولت افغانستان در تلاش حل این مشکلات است تا عملا مانعی برای عهده دار شدن مسوولیت زندان های تحت کنترول نیروهای خارجی باقی نماند.

Advertisement

اخبار ساحوی

اعتراضات خشونت‌آمیز در کشمیر تحت اداره پاکستان؛ حداقل ۱۵ کشته و ده‌ها زخمی

Published

on

گزارش‌ها می‌رسانند که در پی درگیری میان معترضان و نیروهای امنیتی در کشمیر تحت اداره پاکستان، دست‌کم ۱۵ نفر، شامل ۱۱ غیرنظامی و چهار نیروی امنیتی، کشته شده‌اند.

اعتراضات پس از آن شدت گرفت که «کمیته اقدام مشترک مردمی» در مخالفت با اختصاص ۱۲ کرسی پارلمان محلی به پناهجویان کشمیری، فراخوان راهپیمایی به سوی شهر مظفرآباد را صادر کرد. دولت این گروه را به اقدامات ضد دولتی متهم کرده، فعالیت آن را ممنوع و دستور بازداشت رهبرانش را صادر کرده است.

با وجود این محدودیت‌ها، هزاران نفر در راهپیمایی شرکت کردند و در چندین منطقه با نیروهای امنیتی درگیر شدند.

در این ناآرامی‌ها ده‌ها نفر نیز زخمی شده‌اند و نگرانی‌ها از افزایش خشونت‌ها همچنان ادامه دارد. سازمان عفو بین‌الملل نیز سرکوب اعتراضات، بازداشت‌های گسترده و استفاده مرگبار از زور را محکوم کرده است.

معترضان خواستار لغو کرسی‌های اختصاص‌یافته به پناهجویان کشمیری هستند و تأکید دارند که تمامی کرسی‌های پارلمان محلی باید در اختیار ساکنان این منطقه قرار گیرد. با این حال، ستره محکمه کشمیر تحت اداره پاکستان اعلام کرده است که این کرسی‌ها از حمایت قانون اساسی برخوردار بوده و قابل لغو نیست.

Continue Reading

اخبار ساحوی

تحریم‌های تازه امریکا علیه نهادهای مرتبط با برنامه تسلیحاتی ایران

واشنگتن می‌گوید این اقدامات در راستای محدود کردن توانایی ایران برای تأمین تجهیزات نظامی و گسترش فعالیت‌های تسلیحاتی این کشور صورت گرفته است.

Published

on

ایالات متحده امریکا ۱۱ فرد و نهاد، از جمله چندین شرکت و شخص مستقر در چین و هنگ‌کنگ را به اتهام حمایت از روند تهیه تسلیحات برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش ایران، تحریم کرد.

وزارت خزانه‌داری امریکا اعلام کرده است که ۹ فرد و شرکت مستقر در چین و هنگ‌کنگ در تسهیل خرید تجهیزات و تسلیحات برای نیروهای نظامی ایران نقش داشته‌اند. همچنین یک شرکت مستقر در هنگ‌کنگ که در شبکه بانکی مخفی ایران فعالیت می‌کرده نیز شامل این تحریم‌ها شده است.

در همین حال، وزارت خارجه امریکا دو شرکت و چند فرد مستقر در ایران و بلاروس را نیز در ارتباط با فعالیت‌های مرتبط با تسلیحات متعارف ایران در فهرست تحریم‌ها قرار داده است.

واشنگتن می‌گوید این اقدامات در راستای محدود کردن توانایی ایران برای تأمین تجهیزات نظامی و گسترش فعالیت‌های تسلیحاتی این کشور صورت گرفته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

یک هلیکوپتر نظامی پاکستان در کشمیر سقوط کرد و همه سرنشینان آن کشته شدند

Published

on

اردوی پاکستان اعلام کرده که یک هلیکوپتر نظامی در نزدیکی مظفرآباد کشمیر سقوط کرده که در نتیجه آن همه سرنشینان آن کشته شدند.

اردوی پاکستان روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «یک هلیکوپتر Mi-17 نیروی هوایی اردوی پاکستان امروز در نزدیکی مظفرآباد به دلیل مشکل تخنیکی سقوط کرد. هیچ کس زنده نماند.»

به گفته اردوی پاکستان، تیم‌های امداد و نجات به محل حادثه رسیده‌اند و هیئتی برای بررسی علت دقیق تخنیکی حادثه تشکیل شده است.

یکی از شاهدان عینی رویترز گفت که این هلیکوپتر هنگام برخاستن سقوط کرد و آتش گرفت و افزود که آتش‌نشانان در تلاش برای مهار شعله‌های آتش هستند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!