Connect with us

رویداد های اخیر

یک دیپلومات ارشد هند با امیر خان متقی دیدار کرد

سرپرست وزارت امور خارجه ابراز امیدواری کرد که روابط دو کشور در عرصه های مختلف گسترش یابد. امیرخان متقی تاکید کرد که برای توسعه روابط تجارتی باید تسهیلات در بخش ویزه هند به اتباع افغانستان به ویژه تاجران افزایش یابد.

منتشر شده

در

جی پی سینگ، مسوول امور پاکستان، افغانستان و ایران در وزارت امور خارجه هند با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در کابل دیدار کرده است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه در کابل، در این دیدار دو طرف در مورد روابط سیاسی و اقتصادی افغانستان و هند، و رفت و آمد مردم گفتگو کرده اند.

سرپرست وزارت امور خارجه ابراز امیدواری کرد که روابط دو کشور در عرصه های مختلف گسترش یابد. امیرخان متقی تاکید کرد که برای توسعه روابط تجارتی باید تسهیلات در بخش ویزه هند به اتباع افغانستان به ویژه تاجران افزایش یابد.

او همچنین از کمک های بشردوستانه هند به افغانستان تشکر کرد و وعده های هند در بخش توسعه را امیدوار کننده خواند.

براساس خبرنامه وزارت امور خارجه، آقای جی پی سینگ در دیدار با امیر خان متقی گفت که روابط با افغانستان برای هند مهم است و روابط دو کشور دارای تاریخ کهن است.

این دیپلومات هندی اظهار کرد که در کنار کمک‌های بشردوستانه به افغان‌ها، کمک‌های توسعه‌ای به این کشور را نیز آغاز کرده‌اند و در بحث‌های تخنیکی با سازمان‌های مربوطه افغانستان مشغول هستند. آقای جی پی سینگ با تاکید بر اینکه توسعه روابط دو کشور مهم است افزود که در آینده نزدیک، در خصوص بندر چابهار مذاکراتی بین هیات های تخنیکی کشورهای منطقه، افغانستان و هند انجام می شود. وی همچنین وعده داد که تسهیلات ویزه هند برای افغان ها افزایش خواهد یافت.

رویداد های اخیر

رئیس جمهور قرغیزستان: جهان باید حکومت فعلی افغانستان را به رسمیت بشناسد

Published

on

رئیس جمهور قرغیزستان از رهبران کشورهای اروپایی و دولت امریکا خواسته است تا نظام حاکم در افغانستان را به رسمیت بشناسند و دارایی‌های مسدود شده این کشور را برای آینده افغان‌ها آزاد کنند.

او در گفتگو با یک رسانه‌ ترکی تاکید کرده که به دلیل ادامه سال‌ها جنگ، مردم افغانستان همچنان در شرایط سختی زندگی می‌کنند.

سدیر جباروف، رئیس جمهور قرغیزستان گفت: «زمانی که طالبان (امارت اسلامی) در تابستان ۲۰۲۱ به قدرت رسیدند، ذخایر ارزی بانک مرکزی افغانستان به ارزش ۹.۴ میلیارد دالر در کشورهای غربی مسدود شد. تقریباً ۷ میلیارد دالر از آن در ایالات متحده است. این ذخایر باید هر چه زودتر برای بهبود وضعیت افغانستان و رفاه افغان‌ها آزاد شود.»

جباروف در این مصاحبه خود همچنان گفته که قرغیزستان به همکاری با امارت اسلامی ادامه می‌دهد زیرا به گفته وی، وخامت بیشتر اوضاع در افغانستان ممکن است بر منطقه تأثیر منفی بگذارد.

او گفت: «بسیاری از کشورها، از جمله ما، طالبان (امارت اسلامی) را از فهرست سازمان های ممنوعه حذف کرده ایم. پس از روی کار آمدن طالبان (امارت اسلامی) فوراً برای حمایت و کمک به مردم افغانستان با آنها تماس گرفتیم. چندین بار کمک های بشردوستانه فرستادیم. همانطور که اشاره کردم، وخامت بیشتر اوضاع در افغانستان ممکن است بر منطقه ما تأثیر منفی بگذارد، به همین دلیل ما کتمان نمی کنیم که با اداره فعلی افغانستان همکاری می کنیم. ما تا جایی که بتوانیم کمک می کنیم. البته این کافی نیست.»

رئیس جمهور قرغیزستان افزود که اگر نظام حاکم در افغانستان ضغیف بود، مدت‌ها پیش از سوی مردم سرنگون شده بود. او به رسانه «تی آر تی» این را هم گفته که با جداسازی و انزوای افغانستان از بدنه جهان، مشکل برچیده نمی‌شود.

جباروف همچنان تاکید کرده که اگر کشورهای اروپایی یا امریکا در نظر داشته باشند که با تطبیق پروژه ها یا برنامه های گوناگون به افغانستان کمک تخنیکی کنند، او آماده تحقق آن است.

جپاروف گفت که می توان از امارت اسلامی برای یک سفر کاری به یک یا دو کشور اروپایی دعوت کرد.

او گفت: «اگر آنها از کشورهای به اصطلاح توسعه یافته بازدید کنند و از نزدیک ببینند مردم در بخش های مختلف جهان چگونه زندگی می‌کنند، این می‌تواند بر تجربه حکومتداری آنها تأثیر مثبت بگذارد. اگر به منزوی کردن آنها ادامه دهیم، حتی پس از ۵۰ سال هیچ نتیجه مثبتی حاصل نخواهد شد.»

امارت اسلامی از پشتیبانی و خواست رهبر قرغیزستان برای ایجاد روابط معنی دار با افغانستان از سوی جهان استقبال می‌کند و در عین زمان از دیگر کشورها می‌خواهد که وارد تعامل با افغانستان شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیپلومات امریکایی: ممنوعیت آموزش طبی زنان در افغانستان قابل توجیه نیست

Published

on

کرن دیکر، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان، از گزارش‌ها درباره تصمیم بسته شدن نهادهای آموزشی طبی به روی زنان انتقاد کرده و گفته است که این تصمیم در هیچ فرهنگ و دینی قابل قابل توجیه نیست.

دیکر در شبکه اجتماعی ایکس گفته که رهبری امارت اسلامی در کندهار از قبل با ممانعت از معلم یا انجنیر شدن دختران، آینده افغانستان را به خطر انداخته است.

وی افزود: «آنها اکنون با جلوگیری از داکتر یا قابله شدن دختران، آینده افغانستان را به طور کامل نابود می‌کنند. نوزادان به دنیا نمی آیند. مادران خواهند مرد. همه مردم افغان رنج خواهند برد. برای جلوگیری از بدبختی های بی مورد باید این تصمیم لغو شود.»

دیکر گفته است که اگر این چیزی است که امارت اسلامی ارائه می‌کند، دشوار است که به دیپلوماسی آن در خارج ارزش قایل شد.

اخیراً گزارش‌هایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوت‌های طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی تاکنون به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: گزارش بانک جهانی درباره وضعیت اقتصادی افغانستان دور از واقعیت است

Published

on

معاونیت اقتصادی ریاست الوزار گزارش اخیر بانک جهانی در مورد وضعیت اقتصادی افغانستان را رد کرده و بسیاری آن را دور از واقعیت دانسته است.

معاونیت اقتصادی با نشر بیانیه‌ای امروز (شنبه) نوشته که بانک جهانی برخی دستاوردهای اقتصادی امارت اسلامی را نادیده گرفته است.

براساس بیانیه، پس از حاکمیت امارت اسلامی پروژه‌های مهمی در بخش‌های مختلف آغاز شده است.

در بیانیه آمده است که تنها در بخش معادن، حدود ۴۱۵ میلیارد افغانی سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی جذب شده و پروژه‌های مشابه در دیگر بخش‌ها نیز در حال اجرا هستند.

معاونیت اقتصادی تأکید کرده که جامعه جهانی باید با درک واقعی از پیشرفت‌های افغانستان، به تعامل مثبت با این کشور روی آورد.

این واکنش در حالی است که بانک جهانی در گزارش تازه‌ای گفته که چشم‌انداز اقتصادی افغانستان همچنان بسیار شکننده باقی مانده است.

این بانک در گزارشی به روز چهارشنبه گفت که خطرات عمده شامل عدم اطمینان در سیاست‌ها، ادامه انزوای بین‌المللی و وابستگی شدید به پایگاه درآمدی محدود است.

در گزارش آمده است که کسری بالای تجارتی افغانستان، وابستگی به واردات و کاهش فضای مالی چالش‌های بزرگی را برای بهبود پایدار اقتصاد این کشور ایجاد می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!