Connect with us

رویداد های اخیر

۳۰ تن از جوانان برای ادامه تحصیلات عالی عازم کشور قزاقستان می‌شوند

منتشر شده

در

وزارت تحصیلات عالی می‌گوید که قرار است به زودی ۳۰ تن از جوانان افغان برای ادامه تحصیل در مقاطع لیسانس، ماستری و دکتورا عازم کشور قزاقستان شوند.

در محفلی رهنمودی با محصلان یاد شده که در وزارت تحصیلات عالی دایر شد، مفتی محمد طاهر احمد، معین امور محصلان وزارت تحصیلات عالی، ضمن قدردانی از کشور قزاقستان بابت اهدای بورسیه‌های تحصیلی به جوانان افغان، روی گسترش روابط علمی و اکادمیک با آن کشور تاکید نمود.

معین امور محصلان وزارت تحصیلات عالی همچنان در خطاب به محصلان کامیاب شده، آنان را سفیران کشور شان خوانده اظهارداشت که :«شما در کنار حفظ ارزش‌های دینی و ملی خویش به قوانین و فرهنگ کشور میزبان نیز احترام گذاشته به فراگیری علم و دانش تان بیشتر توجه نمائید.» وی اضافه نموده که:« چشم امید مردم و نظام به شما دوخته شده تا بعد از کسب علم و دانش در راستای آبادی و ترقی کشور تان سهم خویش را ادا نمائید.»

سپس داکتر نظر محمد عرفان، رئیس ارتباط خارجه و تنظیم بورس‌های وزارت تحصیلات عالی، کشور قزاقستان را از جمله کشور‌های خواند که در شرایط دشوار در کنار مردم افغانستان قرار گرفته و به همکاری‌های شان در بخش‌های مختلف به ویژه تحصیلات عالی ادامه دادند.

وی همچنان از محصلان خواست که از این فرصت استفاده اعظمی نموده و کشور شان را به دست‌های خود آباد نمایند .

همچنان محمد اشرف غیرت، معاون علمی پوهنتون کابل پیرامون ارزش علم و دانش و اهداف وزارت تحصیلات عالی در راستای تربیه و آموزش کادر های جوان از دیدگاه دین مقدس اسلام و باورهای دینی صحبت نموده از محصلان یاد شده خواست که اساس و محور تمام فعالیت‌های شان را «عقیده اسلامی» قرار دهند.

به گفته‌ای وزارت تحصیلات عالی در امتحان یاد شده ۲۵۶ تن اشتراک نموده بودند که از جمله ۳۰ تن در مقاطع لیسانس، ماستری و دکتورا کامیاب شدند که قرار است جهت تحصلات عالی در رشته‌های اقتصاد، کمپیوتر ساینس، حقوق، فزیک، بیولوژی و کیمیا در آینده نزدیک عازم کشور قزاقستان گردند .

رویداد های اخیر

دیدار عزیزی با نماینده چین برای گسترش روابط تجاری و سرمایه‌گذاری در افغانستان

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت با یو شیائو یونگ، نماینده ویژه چین در کابل دیدار و درباره گسترش تجارت و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، در این دیدار آقای عزیزی با اشاره به فراهم بودن فضای امن و مساعد برای سرمایه‌گذاری، از سرمایه‌گذاران چینی دعوت کرد تا از فرصت‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی به نفع هر دو کشور استفاده کرده و سرمایه‌گذاری کنند.

عزیزی همچنین بر افزایش و فراهم‌آوری تسهیلات بیشتر برای صادرات افغانستان به چین، به‌ویژه در بخش‌های پنبه، انار، جلغوزه، سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی و سایر اقلام صادراتی افغانستان تأکید کرد و خواهان تسهیلات بیشتر گمرکی، ترانزیتی و حمل‌ونقل میان دو کشور شد.

در این دیدار، نماینده چین نیز از علاقه‌مندی تاجران و سرمایه‌گذاران چینی برای حضور در بازار افغانستان یادآوری کرد و گفت که در استراتژی چین، افغانستان کشوری با فرصت‌های بکر و دست‌نخورده در عرصه سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود.

او نقش همکاری نهادهای مسئول دو کشور را در حمایت از سکتور خصوصی و توسعه روابط اقتصادی مهم خواند.

در این نشست بر همکاری بیشتر نهادهای مرتبط دو کشور برای تسهیل تجارت و گسترش سرمایه‌گذاری تأکید شد.

Continue Reading

تجارت

رئیس‌جمهور ازبیکستان توافقنامه تجارت ترجیحی با افغانستان را توشیح کرد

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، با امضای فرمانی رسماً توافقنامه تجارت ترجیحی  بین ازبیکستان و افغانستان را توشیح کرد.

این توافقنامه در ۱۰ جون ۲۰۲۵ در جریان نشست مجمع بین‌المللی سرمایه‌گذاری تاشکند توسط وزیر صنعت و تجارت افغانستان و وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی ازبیکستان به امضا رسیده بود.

توافقنامه تجارت ترجیحی، تعرفه بر ۱۴ دسته کالا را حذف می‌کند، صدور جوازهای بخش صحت گیاهی برای محصولات زراعتی افغانستان را ساده و اقدامات حمایتی بیشتری را برای صادرکنندگان ازبیکستان معرفی می‌کند.

گفتنی است که در ماه فبروری ۲۰۲۶، جمشید خواجه‌اف، معاون صدراعظم ازبیکستان، و نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان در باره اجرایی شدن این توافقنامه گفتگو کرده بودند. قرار است پس از پایان ماه مبارک رمضان، یک مجمع تجارتی مشترک جدید بین افغانستان و ازبیکستان در کابل برگزار شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام ملل متحد: افغان‌ها در ایران با گزینه‌های دشوار روبه‌رو هستند

Published

on

عرفات جمال، نماینده کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در افغانستان، می‌گوید بسیاری از افغان‌های ساکن ایران با انتخاب‌های دشواری روبه‌رو هستند.

جمال در مصاحبه با الجزیره گفت که افغان‌های ساکن ایران یا باید در میانه جنگ و مشکلات اقتصادی در این کشور بمانند یا به افغانستان بازگردند و با چالش‌های مشابهی روبه‌رو شوند.

او گفت: «در حال حاضر، به نظر می‌رسد که این (عودت مهاجرین) بیشتر یک اقدام پیشگیرانه است. مردم از بمب‌هایی که بر سرشان می‌افتد، صحبت می‌کنند. آنها ترس دارند، اما همچنین از یک اقتصاد ناکارآمد صحبت می‌کنند.»

به گفته جمال، امسال تاکنون حدود ۱۱۰ هزار افغان از ایران بازگشته‌اند.

وی با اشاره به اقدامات نظامی پاکستان در افغانستان گفت: «برای این افراد هیچ انتخاب خوبی وجود ندارد. آنها از یک جنگ فرار می‌کنند و به جنگ دیگری می‌آیند.»

گفتنی است که در سال ۲۰۲۵، حدود ۲.۸ میلیون نفر به افغانستان بازگشتند.

جمال همچنین هشدار داد که سازمان ملل متحد در حال حاضر فاقد منابع مالی کافی برای رسیدگی به وضعیت عودت کنندگان است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!