Connect with us

رویداد های اخیر

آغاز سفرهای منطقوی نماینده خاص امریکا برای افغانستان

منتشر شده

در

تام وست، نماینده خاص امریکا برای افغانستان روز سه‌شنبه (۱۴قوس) اعلام کرد برای بحث روی مسایل سیاسی، اقتصادی و نیازهای بشردوستانه در افغانستان سفرش را به پاکستان، امارات، قطر و عربستان آغاز کرده.

او در این سفر ۱۰ روزه با شرکای کلیدی خود ملاقات خواهد کرد.

آقای وست در شبکه اکس نوشته است که در مورد اسکان و حفاظت از مهاجران با مقام‌های مربوطه صحبت خواهد کرد.

سفر او قرار است تا ۲۴ قوس ادامه یابد.

همزمان با آغاز سفر وست، امروز یک هیئت امریکایی در سطح جولیتا والس نویس، مشاور وزارت خارجه امریکا در امور مهاجرین از پاکستان دیدار کرد که در آن موضوع اخراج مهاجران افغان بحث شد.

صدای امریکا گزارش داده است که جولیا والس نویس در دیدار با نماینده خاص پاکستان درخواست کرده که حدود ۲۵ هزار مهاجر افغان در پاکستان را که قرار است به امریکا منتقل شوند، از این کشور اخراج نکنند.

مقام‌های امریکایی نگران اخراج مهاجران افغان از پاکستان در فصل زمستان اند.

درهمین حال، بانک جهانی روز سه‌شنبه در گزارش جدیدی گفت که اخراج صدها هزار مهاجر افغان مشکلات زیادی برای افغانستان به وجود آورده است.

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد؛ جنگ میان همسایه‌ها راه‌حل نیست

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، می‌گوید که هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد و در صورت بروز اختلاف، هر دو طرف متضرر خواهند شد.

او این سخنان را در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت و معادن در کابل مطرح کرده و گفته است که جنگ در قرن ۲۱ راه‌حل مشکلات نیست و باید منابع و انرژی کشورها به جای تخریب، در مسیر پیشرفت و توسعه مصرف شود.

حنفی افزود: «اگر با هم جنگ کنیم، همه انرژی خود را در تخریب یکدیگر مصرف می‌کنیم؛ چرا نباید در این قرن انرژی خود را برای پیشرفت ملت‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی گفت که کشورهایی که در گذشته درگیر جنگ بودند امروز به این نتیجه رسیده‌اند که جنگ راه‌حل نیست و باید به توسعه و همکاری توجه شود.

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

او همچنین گفت که بر اساس این سیاست، هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه امنیت دیگر کشورها استفاده کند و در مقابل نیز هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد.

درهمین حال آقای حنفی افزوده است که به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی در این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد صنعتی افغانستان است.

آقای حنفی افزوده که چند دهه جنگ افغانستان را از هر لحاظ آسیب‌پذیر ساخته و امارت اسلامی برای کاهش پیامدهای جنگ و گسترش تجارت تلاش می‌کند. او تأکید کرده که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را از کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل کند.

این مقام بلند رتبه امارت اسلامی گفته که برای حمایت از صنعت‌کاران حدود ۲۵ نوع تسهیلات در بخش‌های مختلف فراهم شده که شامل توزیع زمین‌های صنعتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم می‌شود.

معاون اداری از سرمایه‌گذاران خواسته تا در معادن و سایر بخش‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند و از فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بیشترین استفاده را ببرند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه از افغانستان و پاکستان خواست اختلافات را از راه دیپلماسی حل کنند

مسکو تأکید کرده است که اسلام‌آباد و کابل باید به درگیری‌های مسلحانه پایان دهند و مسائل مورد اختلاف را از مسیر سیاسی و دیپلماسی حل کنند.

Published

on

وزارت خارجه روسیه از افغانستان و پاکستان خواسته است که برای پایان دادن به تنش‌های اخیر، اختلافات خود را از طریق گفتگو و راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک حل‌وفصل کنند.

این وزارت در اعلامیه‌ای با اشاره به حملات هوایی اخیر پاکستان بر مناطق شرقی افغانستان، این رویداد را «حادثه‌ای غم‌انگیز» توصیف کرده است.

مسکو تأکید کرده است که اسلام‌آباد و کابل باید به درگیری‌های مسلحانه پایان دهند و مسائل مورد اختلاف را از مسیر سیاسی و دیپلماسی حل کنند.

این در حالی است که پاکستان، افغانستان را به پناه دادن به گروه‌های مسلح متهم می‌کند؛ اتهامی که امارت اسلامی آن را رد کرده و می‌گوید ناامنی در پاکستان یک موضوع داخلی این کشور است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117