Connect with us

رویداد های اخیر

آگاهان: جامعۀ جهانی در کار مبارزه با هراس افگنی متعهد نیست

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

Captureشماری از آگاهان میگویند، جامعۀ جهانی به ویژه آمریکا در کار مبارزه با هراس افگنی و تامین ثبات در افغانستان متعهد نیستند و هیچ گاهی لانه های اصلی هراس افگنان را در پاکستان آماج قرار نداده اند.

نشست مشورتی در باره موضوعات جهانی در شهر مونیخ آلمان با حضور سران بیش از سی کشور و وزیران دفاع و خارجۀ هشتاد کشور برگزار شد.

رئیس جمهور غنی در این نشست یک بار دیگر هراس افگنی را پدیدۀ جهانی دانسته و تاکید ورزید که افغانستان در خط مقدم مبارزه با آن مواجه است و نیاز است تا کشور های که حامی گروه های هراس افگن هستند، زیر فشارهای جهانی قرار گیرند.

آقای غنی از وزیر خارجۀ قطر نیز خواسته است که در صورت تغییر در عملکرد طالبان، دفتر این گروه در قطر بسته شود اما آگاهان نظامی بدین باور اند که جامعۀ جهانی تعهد جدی برای مبارزۀ راستین با پدیدۀ هراس افگنی ندارد و هیچ گاهی پاکستان به عنوان کشور حامی اصلی هراس افگنی به عنوان هدف اصلی جهان قرار نگرفته است.

عتیق الله امرخیل، آگاه سیاسی میگوید، “اصلآ جامعۀ جهانی نخواسته است که افغانستان دارای ثبات باشد و اگر تعهد شان در برابر افغانستان صادقانه میبود، باید لانه های اصلی هراس افگنی را در پاکستان از بین میبرند و فشارها بر پاکستان وارد میشد که متاسفانه این کار صورت نگرفت و جامعۀ جهانی درجریان شانزده سال هیچ کار بینادی برای تامین امنیت در افغانستان را انجام نداده اند و پاکستان به عنوان تخته خیز آمریکا و بریتانیا قرار دارد، سیاست های منطقه یی شان را از طریق همین کشور به پیش میبرند.”

از سوی هم شمار دیگری از آگاهان سیاسی تاکید می ورزند تا هنگامی که جامعۀ جهانی تعهدات اش را در برابر افغانستان عملی نسازد و برای ثبات درافغانستان گام های اثر گذار برداشته نشود، دشوار خواهد بود که افغانستان امنیت نسبی را تجربه کند.

محمد نادر افغان، آگاه سیاسی میگوید، “اگر جامعۀ جهانی صادقانه در پهلوی افغانستان ایستاده شود و برای حل چالش های موجود درافغانستان گام های عملی بردارد، افغانستان از این درگیری ها نجات خواهد یافت، در غیر فعالیت های گروه های هراس افگنان هر روز گسترش خواهد یافت و بیشتر قربانی افغانستان خواهد داد.”

این درحالیست که پیش از این رئیس جمهور غنی در نشست وارسا پاکستان را حامی اصلی گروه های هراس افگنی خطاب کرده و ازجهان خواست تا ریشه های اصلی هراس افگنی در پاکستان خشکانیده شود، چیزی که تا کنون کشورهای حامی افغانستان به آن توجه جدی نکرده است.

گزارشگر: رفیع صدیقی

Advertisement

رویداد های اخیر

وزیر دفاع روسیه خواستار تقویت امنیت مرز تاجیکستان با افغانستان شد

Published

on

(Last Updated On: )

اندری بلوسوف، وزیر دفاع روسیه گفته است که وضعیت افغانستان ایجاب می‌کند که امنیت مرز این کشور با تاجیکستان تقویت گردیده و تدابیر بیشتری برای تضمین ثبات منطقه اتخاذ شود.

به گزارش خبرگزاری تاس، بلوسوف در نشست شورای وزیران دفاع سازمان پیمان امنیت جمعی در شهر آلماتی قزاقستان تاکید کرد که در حوزه آسیای مرکزی، افغانستان منبع اصلی بی‌ثباتی است.

او گفت: «گروه‌های افراط گرای متعددی در آنجا جای پای خود را به دست آورده‌اند و تلاش‌ها را برای ترویج عقاید خود در کشورهای همسایه افزایش داده‌اند. خطر سرایت گروه های تبهکار و تروریزم به خارج از این کشور در حال افزایش است.»

به باور وی، همه اینها مستلزم «نظارت مستمر و اقدامات سریع با هدف تضمین ثبات منطقه» بوده و این اقدامات به ویژه مشمول تلاش برای تقویت مرز تاجیکستان و افغانستان است.

این در حالیست که امارت اسلامی همواره نگرانی‌های امنیتی کشورها درباره افغانستان را رد کرده و تاکید نموده که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه کشور دیگری استفاده صورت گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کابلوف: امارت اسلامی بر افغانستان کنترول قاطع دارد و این برای روسیه مهم است

Published

on

(Last Updated On: )

نماینده خاص روسیه برای افغانستان گفته است که امارت اسلامی بر افغانستان کنترول قاطع دارد و این برای مسکو مهم است.

به گزارش خبرگزاری تاس، ضمیر کابلوف در مصاحبه با تلویزیون «روسیه ۲۴» هشدار داده است که بی ثباتی در افغانستان عواقب منفی را در سراسر منطقه به دنبال خواهد داشت.

او گفته است: «ما معتقدیم که این حکومت (امارت اسلامی) کنترول مداوم بر کشور (افغانستان) دارد. این برای ما اساسا مهم است، چون هرنوع فروپاشی افغانستان تاثیرات منفی زیادی را در سراسر منطقه خواهد داشت.»

کابلوف به این باور است که روسیه می‌تواند در زمینه صادرات تولیدات نفتی و تامین امنیت غذایی افغانستان با این کشور همکاری کند.

او گفت: «امنیت غذایی همچنین یک موضوع [بحث] برای مقامات افغانستان به منظور افزایش همکاری و تامین مواد غذایی مورد نیاز است.»

هفته گذشته، سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفته بود که ابتکار عمل برای حذف امارت اسلامی از فهرست سازمان های تروریستی «منعکس کننده آگاهی از واقعیت است.»

کابلوف هم به خبرگزاری تاس گفته بود که وزارت‌های خارجه و عدلیه روسیه به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور اطلاع داده‌اند که ممکن است امارت اسلامی از فهرست سازمان‌های ممنوعه حذف شود.

پوتین همچنین ضمن اشاره به کنترول امارت اسلامی بر افغانستان بر ضرورت ایجاد روابط با آن تاکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بیش از ۲۰ کمره امنیتی در مرکز بدخشان نصب شده است

Published

on

(Last Updated On: )

با افزایش رویداد های ضد امنیتی در بدخشان، مقام‌های این ولایت به هدف تامین امنیت بهتر شهر فیض آباد بیش از ۲۰ کمره امنیتی را در نقاط پر ازدحام نصب و فعال کرده اند.

مسوولان در قوماندانی امنیه این ولایت می‌گویند که در شهر فیض آباد ۲۳ کمره امنیتی را ۲۴ ساعته فعال ساخته اند تا از طریق این کمره ها وضعيت شهر به گونه مستقیم از سوی پولیس بررسی ونظارت‌ شود.

مسوولان می افزایند که این کمره ها به هدف تامین امنیت و جلوگیری از جرایم جنایی نصب شده و نقش‌ کلیدی در تامین امنیت این ولایت خواهد داشت.

عزیز الله عمر، قوماندان امنیه بدخشان می‌گوید: «کمره ها از طرف قوماندانی امنیه در جاهای عمومی، در جاهای مزدحم و در بین شهر نصب شده است. کیفیت کمره ها خیلی خوب است و چندین کیلومتر را زیر پوشش قرار می‌دهد.»

باشندگان شهر فیض آباد این اقدام نیروهای امنیتی را در جلوگیری از وقوع رویداد های ضد امنیت و جرایم جنایی مهم و مؤثر می‌دانند.

جلال‌الدین، باشنده شهر فیض آباد می‌گوید: «بسیار کار خوب کردند؛ برای جلوگیری از سرقت و تامین امنیت بسیار مفید است.»

مسوولان امنیتی بدخشان می‌گویند که با افزایش برنامه های امنیتی، در وضعیت امنیتی این ولایت نسبت به گذشته بهبود آمده و همچنین سطح جرایم جنایی کاهش یافته است. آنان می‌افزایند که می‌خواهند برای ‌تامین امنیت بهتر و جلوگیری از جرایم جنایی و رویداد های ضد امنیت در شماری از ولسوالی‌ها نیز کمره های امنیتی را فعال سازند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!