Connect with us

رویداد های اخیر

ابراز نگرانی جنرال امریکایی از توانایی ارتش افغانستان پس از خروج نیروهای خارجی

منتشر شده

در

Reuters

فرمانده نیروهای امریکایی در خاورمیانه از توانایی نیروهای امنیتی افغان در پاسداری از تمامیت ارضی افغانستان پس از خروج نیروهای نظامی خارجی از آن کشور، ابراز نگرانی کرد.

جنرال فرانک مک‌کنزی روز پنجشنبه ۲ حمل در نشست کمیته خدمات نظامی سنا گفته است که:”نگرانی من از توانایی ارتش افغانستان در حفظ اراضی بدون حمایتی است که سال‌ها از آن بهره برده‌اند.”

فرانک مکنزی، فرمانده نیروهای امریکایی در منطقه خاورمیانه دراین باره گفت:” نگرانی من از توانایی ارتش افغانستان است که بتوانند بدون پشتیبانی ما که سالهاست به آن عادت کرده اند، میدان‌های که اکنون در آن هستند را حفظ کنند. اگر ما از آنها پشتیبانی نكنیم، قطعاً سقوط خواهند كرد. و من فکر می‌کنم به نفع ما نیست.”

رییس جمهوری ایالات متحده هفته گذشته اعلام کرد ۲۵۰۰ نیروی نظامی امریکایی باقی‌مانده در افغانستان تا ۱۱ سپتامبر امسال، بیستمین سالگرد حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، از آن کشور خارج می‌شوند.

وزارت دفاع امریکا، پنتاگون، اعلام کرده است در پی تامین مالی بخش‌های کلیدی ارتش افغانستان، از جمله نیروی هوایی است و در جست‌وجوی راهی برای تضمین ادامه پرداخت حقوق نیروهای امنیتی افغان است.

این درحالی است که روز گذشته رییس جمهور غنی در سفرش به ولایت کندهار گفته است که افغان‌ها از خاک خود دفاع کرده میتواند و نیاز به مداخله خارجی نیست.

غنی در این مورد گفت:” اجازه نمی دهیم که فصل جمهوریت ناتمام شود، نیروهای بین‌المللی خارج میشوند، و تعهد ما این است که آنها را با عزت رخصت میکنیم چون با ما کمک کرده اند، ما از خاک خود همیشه حفظ کردیم و باز هم خود مان آن را نگهداری میکنیم.”

رییس جمهور در جریان این سفر یک بیمارستان خصوصی را که از سوی یک بازرگان ساخته شده نیز افتتاح کرد.

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!