Connect with us

رویداد های اخیر

اتمر: جنگ در برابر امارت اسلامی اشتباه است

منتشر شده

در

محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه حکومت پیشین، جنگ در برابر امارت اسلامی را اشتباه می‌داند و می‌گوید که این یک تجربه ناکام بوده است.

اتمر این مطلب را طی سخنرانی‌اش در انستیتوت دیپلوماسی فرهنگی آلمان بیان داشت.

او گفت: «یک دیدگاه افراطی، جنگ و استفاده از زور علیه طالبان (امارت اسلامی) تا آخر است. این یک دیدگاه اشتباه است، چون ما این کار را در دو دهه گذشته تجربه کردیم.»

وی افزود که جبهه جنگ در برابر امارت اسلامی شامل بیش از ۴۰ کشور جهان نیز بود، اما نتیجه مطلوب به دنبال نداشت.

آقای اتمر هم‌چنان بر برگزاری مذاکرات بین‌الافغانی تأکید کرد و نقش جامعه جهانی، کشورهای منطقه و همسایه افغانستان را برای برگزاری این مذاکرات و تأمین صلح و ثبات دایمی در افغانستان مهم دانست.

او گفت: «این مذاکرات باید به‌منظور دو هدف برگزار شود، هدف اول صلح و امنیت پایدار برای افغان‌ها و جامعه بین‌الملل و هدف دوم حکومتداری مشروع است، برای ما و هر کشور متمدن دیگر، مشروعیت از طریق ارادۀ آزاد شهروندان و تعهد یک دولت برای رعایت حقوق اساسی و آزادی آنان بدست می‌آید.»

امارت اسلامی هرچند تاکنون در مورد این اظهارات آقای اتمر ابراز نظر نکرده است اما پیش از این بارها تأکید نموده که نظام امارت اسلامی همه شمول است و نیز همه شهروندان به‌شمول مقام‌های دولت پیشین و چهره‌های سیاسی که در بیرون افغانستان به‌سر می‌برند، می‌توانند به کشور برگردند و آزادانه زندگی کنند.

رویداد های اخیر

قرارداد بازسازی ۱۵ کیلومتر شاهراه سالنگ جنوبی به ارزش بیش از ۱.۲ میلیارد افغانی امضا شد

Published

on

وزارت فواید عامه اعلام کرده که در ادامه روند بازسازی اساسی شاهراه سالنگ، قرارداد بازسازی ۱۵ کیلومتر از این شاهراه مهم و ترانزیتی در مربوطات سالنگ جنوبی به امضا رسیده است.

ارزش این قرارداد بیش از ۱ میلیارد و ۲۵۲ میلیون افغانی اعلام شده و قرار است کار عملی پروژه به‌زودی آغاز شود.

وزیر فواید عامه در مراسم امضای قرارداد گفته است که شاهراه سالنگ‌ها از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی کشور است و باید کارهای بازسازی آن با دقت، کیفیت و مطابق معیارهای تخنیکی به پیش برده شود.

بر اساس معلومات وزارت، بخش قرارداد شده از ساحه اولنگ آغاز شده و تا جبل‌السراج به طول ۱۵ کیلومتر و عرض ۱۲ متر به شکل اساسی و اسفالتی بازسازی خواهد شد.

همچنین در این پروژه ساخت ۵ پایه پلچک جدید، عریض‌سازی ۳۳ پلچک و ساخت ۶۰۰ متر جویچه در یک طرف سرک نیز شامل است.

وزارت فواید عامه می‌گوید که سالنگ جنوبی از ساحه تونل الی اولنگ به شکل کانکریتی شامل پلان است که قسمت زیاد آن تکمیل شده و کار متباقی آن جریان دارد.

این وزارت همچنین گفته است که بازسازی شاهراه سالنگ‌ها در سه بخش (سالنگ جنوبی، سالنگ شمالی و خنجان الی دوشی) جریان دارد و تاکنون بخش‌های مختلف از جمله تونل و گالری‌ها در سه طبقه کانکریت به شکل اساسی بازسازی شده است.

 شاهراه سالنگ‌ها از مهم‌ترین مسیرهای ترانسپورتی کشور است که شمال افغانستان را به کابل وصل می‌کند و نقش مهمی در رفت‌وآمد مردم و انتقال کالاهای تجارتی و محصولات زراعتی دارد.

Continue Reading

International Sports

مسی در گولزنی جام جهانی ریکارد ثبت کرد؛ ارجنتاین به مرحله حذفی رسید

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

Published

on

لیونل مسی روز دوشنبه با پیروزی ۲ بر صفر ارجنتاین در برابر اتریش، صفحه دیگری به کارنامه درخشان خود افزود و به بازیکنی تبدیل شد که بیشترین گول را در تاریخ جام جهانی به ثمر رسانده است.

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

مسی که تنها چند روز تا ۳۹ سالگی‌اش باقی مانده، با وجود از دست دادن یک پنالتی در دقایق ابتدایی، در لحظات مهم بازی درخشید. عملکرد او باعث شد ارجنتاین، مدافع عنوان قهرمانی، شروع قدرتمند خود در جام جهانی را حفظ کند و به مرحله ۳۲ تیم برتر صعود نماید.

مسی هشت بار توپ طلا را برنده شده است، در شش بازی پیاپی جام جهانی گولزنی کرده و با پنج گول این فصل جام جهانی در جمع پیشتازان رقابت برای کسب توپ طلا قرار دارد.

علاقه‌مندان فوتبال در افغانستان می‌توانند جام جهانی را به صورت زنده از شبکه رادیو تلویزیون آریانا تماشا کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملل متحد: زندگی در برخی مناطق دورافتاده افغانستان «ناممکن» شده است

Published

on

سازمان ملل متحد هشدار داده است که با تشدید بحران انسانی در افغانستان، زندگی در مناطق دورافتاده این کشور به‌طور فزاینده‌ای دشوار شده و در برخی مناطق حتی «ناممکن» شده است. به گفته این نهاد، خشکسالی، ناامنی غذایی و کمبود شدید بودجه کمک‌های بشردوستانه، میلیون‌ها نفر را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده است.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده است که نزدیک به ۲۲ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، اما از مجموع ۱.۷ میلیارد دالر بودجه مورد نیاز برای سال ۲۰۲۶، تاکنون تنها ۱۴ درصد آن تأمین شده است.

به گفته این نهاد، خشکسالی طولانی‌مدت و کمبود آب زندگی در بسیاری از مناطق روستایی را مختل کرده و خانواده‌های زیادی را ناچار به ترک خانه‌ها و زمین‌هایشان ساخته است.

اولگا چروکو، از مسئولان اوچا، می‌گوید در قریه‌‌ای در بامیان نزدیک به نیمی از جمعیت محل را ترک کرده‌اند، زیرا دیگر آبی برای آبیاری زمین‌ها وجود ندارد و محصولات زراعتی خشک شده‌اند.

او همچنین از خانواده‌هایی یاد کرد که برای زنده ماندن با کمترین امکانات روزگار می‌گذرانند. به گفته وی، برخی خانواده‌ها به دلیل فقر شدید ناچارند با غذاهای بسیار ابتدایی و ناکافی زندگی کنند.

کودکان از آسیب‌پذیرترین قربانیان این بحران هستند. سازمان ملل متحد تخمین می‌زند که ۳.۷ میلیون کودک در افغانستان از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند. امدادگران هشدار می‌دهند که بسیاری از موارد سوءتغذیه دیر تشخیص داده می‌شود و شماری از کودکان پیش از دریافت خدمات صحی جان خود را از دست می‌دهند.

با وجود کمبود بودجه، نهادهای امدادرسان به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند. از ماه جنوری تا اپریل سال جاری، حدود ۵.۹ میلیون نفر در افغانستان دست‌کم یک نوع کمک بشردوستانه دریافت کرده‌اند که از این میان، ۳.۵ میلیون نفر از کمک‌های غذایی بهره‌مند شده‌اند.

سازمان ملل متحد هشدار داده است که در صورت افزایش نیافتن کمک‌های بین‌المللی، میلیون‌ها افغان در ماه‌های آینده با گرسنگی، فقر و آوارگی بیشتری روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117