Connect with us

رویداد های اخیر

اتمر: پایان دادن به جنگ و آوردن صلح اولویت‌های سیاست خارجی افغانستان است

منتشر شده

در

نامزد وزیران امور خارجه، مالیه و امور داخله برنامه‌های کاری شان را برای گرفتن رای اعتماد امروز ( دوشنبه ۲۶ عقرب) به مجلس نماینده‌گان ارائه کردند.

دراین میان حنیف اتمر، نامزد وزیر امور خارجه می‌گوید که در صورت عدم توافق صلح درقطر، اجماع ملی و منطقه‌یی با خطر مواجه می‌شود و اگر این روند به نتیجه هم برسد، تهدید هراس‌افگنی پایان نخواهد یافت.

وی دراین باره گفته است که :” بحث صلح یک نیاز جدی است و اگر این روند به نتیجه نرسد اجماع ملی و منطقه‌یی با خطر رو به رو می شود و نظام و کشور را صدمه میزند و اگر صلح با عزت را با طالبان پیدا کنیم تهدید تروریزم با قی خواهد ماند.”

اتمر می‌گوید که صلح در افغانستان به نفع کشورهای منطقه و جهان است و باید این کشورها در آوردن صلح و ثبات و مبارزه با هراس‌افگنی افغانستان را کمک کنند.

اتمر می‌گوید:” همکاری‌های کشورهای منطقه و جهان در رابطه به روند صلح افغانستان یک نیاز است و این کشورها باید افغانستان را در امر مبارزه با هراس‌افگنی کمک کند.”

اتمر می‌افزاید که به هیچ کسی اجازه نخواهد داد تا حاکمیت ملی افغانستان را خدشه‌دار سازد.

او گفت:” ما به هیچ کسی اجازه نمی‌دهیم که حاکمیت ملی ما را تضعیف بسازد.”

وی در رابطه به پیشرفت اقتصادی کشور گفت که انکشاف اقتصادی افغانستان مربوط به همکاری کشورهای منطقه‌ی است و این کشورها نیز نقش افغانستان را در وصل نمودن منطقه درک کرده اند.

اتمر در رابطه به همکاری جامعه جهانی می‌گوید که کمکهای خارجی باید موثر و مسوولانه پرداخت شود.

در این برنامه عبدالهادی ارغندیوال، سرپرست و نامزد وزیر مالیه و مسعود انداربی، سرپرست و نامزد وزیر وزارت داخله نیز برنامه‎شان را به مجلس نماینده‌گان ارایه کردند. 

آقای ارغندیوال می‌گوید که اگر وی به حیث وزیر مالیه رای اعتماد بدست آورد تا سال ۲۰۲۵ عواید داخلی خود را به ۴۰۰ میلیارد اففانی افزایش خواهد داد و در این سال استقلال اقتصادی افغانستان اعلام خواهد نمود. 

ارغندیوال گفت بر اساس برنامه‌های اصلاحاتی وی در وزارت مالیه، توانسته است در مدت کوتاه ۷۰۰ میلیون دالر وجوع تشویق از سوی جامعه جهانی دریافت کند.

وی همچنان گفته است که اعمار بندهای برق، سرمایه‌گذاری در سکتور زراعت، و استفاده از معادن کشور از برنامه‌های دیگری وی است.

آقای ارغندیوال می‌گوید که معضل فساد در کشور چالشی بزرگی است که نیاز به مبارزه جدی دارد و به اتهام فساد در گمرک‌ها و دیگر بخش‌های عایداتی بیش از یک هزار تن به دادستانی کل معرفی شده اند.

درهمین حال، مسعود اندرابی، نامزد و سرپرست وزارت امور داخله، هنگام ارایه برنامه خود به اعضای مجلس نماینده‌گان گفته است که طالبان با تغیر تاکتیک خشونت‌ها را در سراسر کشور افزایش داده اند.

وی می‌گوید که ترورهای هدفمند، حمله بر مراکز ولسوالی‌ها و جاسازی ماین‌های کنار جاده از فعالیت‌های طالبان اند که در این اواخر افزایش یافته است.

وی همچنان افزود که نیروهای امنیتی جواب این همه تحرکات طالبان را در هلمند و کندهار داده است.

اما شماری از نماینده‌گان مجلس کارکردهای نامزد وزیران را به باد انتقاد می‌گیرند.

رمضان بشردوست، مجلس نماینده گان- کابل دراین باره گفت:”کسانی رای می‌گیرند که همه زنده‌گی شان را میدانیم و در بیست سال در دسترخوان حکومت بوده اند و در عمل چهره‌های ناکام چهره‌های فاسد و چهره‌های بدنام هستند.”

با این حال مجلس نماینده‌گان با اکثریت آرا فیصله کرد تا پس از ارائه برنامه‌های کاری ده نامزد وزیر، به روز پنج شنبه صندوق گذاشته می‌شود تا سرنوشت این نامزد وزیران مشخص شود.

رویداد های اخیر

فایننشل تایمز: جهان باید برای جلوگیری از جنگ تمام عیار افغانستان و پاکستان وارد عمل شود

Published

on

روزنامه فایننشل تایمز در مقاله‌ای که روز یکشنبه منتشر شد، هشدار داد که افزایش تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان خطر تبدیل شدن به یک درگیری گسترده‌تر را به همراه دارد و جامعه بین‌المللی باید فوراً با این منطقه مجدداً وارد تعامل شود.

این نشریه خاطرنشان کرد که تقریباً پنج سال پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، توجه جهانی به افغانستان تا حد زیادی کاهش یافته است. این نشریه محدودیت‌ها بر زنان و وخامت روابط بین کابل و اسلام‌آباد را برجسته کرد.

طبق این مقاله، روابط پاکستان با امارت اسلامی از سال ۲۰۲۱ به شدت رو به وخامت گذاشته است چنانچه اسلام‌آباد مقامات افغان را به پناه دادن به گروه‌های شبه‌نظامی مسئول حملات در داخل پاکستان متهم می‌کند – ادعایی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

هفته‌های اخیر شاهد افزایش خشونت‌ها، از جمله حملات هوایی و درگیری‌هایی بوده است که طبق گزارش‌ها بیش از یک هزار نفر را کشته و بیش از صدهزار تن دیگر را آواره کرده است. یکی از مرگبارترین حوادث، حمله هوایی به یک مرکز ترک اعتیاد در کابل بود که به گفته مقامات افغان صدها نفر در آن جان باختند. این روزنامه هشدار داد که ادامه تشدید تنش‌ها می‌تواند آسیای جنوبی و مرکزی را بی‌ثبات کند و افغانستان را بار دیگر به مرکزی برای فعالیت‌های شبه‌نظامیان تبدیل کند.

این روزنامه همچنان از پالیسی نظامی پاکستان انتقاد کرد و گفت که حملات هوایی به تنهایی نمی‌تواند به فعالیت شبه‌نظامیان پایان دهد.

این روزنامه از قدرت‌های بزرگ، از جمله ایالات متحده و چین، خواست تا نقش دیپلوماتیک فعال‌تری ایفا کنند. همچنین به منافع استراتژیک چین در منطقه اشاره شده و پیشنهاد داده شده که بیجینگ می‌تواند به عنوان میانجی پا پیش بگذارد.

با وجود تلاش‌های ناموفق گذشته برای صلح، فایننشل تایمز تأکید کرد که بی‌تفاوتی جهان خطرات بسیار زیادی به همراه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید سرمنشی ملل متحد بر سرمایه‌گذاری در شبکه‌های آب

Published

on

انتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد، در پیامی به مناسبت روز جهانی آب، تأکید کرد که دسترسی به آب صحی برای حفاظت از حقوق و سلامت زنان و دختران ضروری است و از دولت‌ها خواست تا اقدامات جدی‌تری در این رابطه انجام دهند.

گوترش در پیام خود هشدار داد که زنان و دختران در جاهایی که خدمات آبرسانی و حفظ الصحه ناکافی است، بیشترین بار را متحمل می‌شوند. بسیاری از آنها مجبور به استفاده از امکانات غیرمصون، مراقبت از بستگان مبتلا به بیماری‌های ناشی از آب و صرف ساعت‌ها وقت برای به دست آوردن آب هستند – که با آن اغلب از آموزش و فرصت‌ها محروم می‌شوند.

گوترش با برجسته کردن موضوع امسال، «جایی که آب جریان دارد، برابری رشد می‌کند»، گفت که بهبود وضعیت دسترسی به آب می‌تواند نقش کلیدی در پیشبرد برابری جنسیتی داشته باشد.

او از دولت‌ها خواست تا با بهبود ارائه خدمات، تقویت ظرفیت نیروی کار و تضمین تأمین مالی پایدار، سرمایه‌گذاری در شبکه‌های آب و حفظ الصحه را افزایش دهند. او همچنین از کشورهای توسعه‌یافته خواست تا با به اشتراک گذاشتن تکنالوژی، تخصص و بودجه برای ایجاد زیرساخت‌های مقاوم از این تلاش‌ها حمایت کنند.

سرمنشی سازمان ملل متحد بر اهمیت مشارکت زنان در روندهای تصمیم‌گیری برای اطمینان از برآورده شدن مؤثر نیازهای جامعه توسط سیستم‌های آب تأکید کرد.

گوترش ضمن اشاره به اینکه کمبود آب می‌تواند به درگیری دامن بزند، گفت که این موضوع می‌تواند همکاری و صلح را نیز تقویت کند.

او گفت: «بیایید با هم آب را به نیرویی برای برابری جنسیتی تبدیل کنیم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

بحران آب در افغانستان؛ دسترسی به آب آشامیدنی به چالش بزرگ خانواده‌ها تبدیل شده است

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفته که برای بهبود دسترسی به آب، پروژه‌هایی را در چندین منطقه اجرا کرده است.

Published

on

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌گوید که همزمان با کاهش بارندگی و آب‌های زیرزمینی و نیز بازگشت میلیون‌ها مهاجر، جستجو برای آب آشامیدنی برای میلیون‌ها تن در افغانستان به یک چالش روزانه مبدل شده است.

این نهاد گفته است که در بخش‌های شهری و روستایی، دسترسی به آب سالم و مقرون‌به‌صرفه به‌طور چشمگیری محدود شده است.

به گفته این نهاد، بسیاری از خانواده‌ها ناچارند از آب‌های سطحی و غیرایمن استفاده کنند یا مسافت‌های طولانی را برای تهیه آب طی کنند؛ در حالی که زنان و کودکان بیشترین بار این وضعیت را به دوش می‌کشند.

شهرهای بزرگی چون کابل، کندهار و مزار شریف نیز با فشار روزافزون بر منابع آبی مواجه‌اند. به گفته صلیب سرخ، این موضوع ناشی از رشد سریع جمعیت و استخراج بی‌رویه آب‌های زیرزمینی است. در بسیاری از بخش‌ها، خانواده‌ها به چاه‌های شخصی یا آب‌رسانی توسط تانکرها متکی هستند.

در کندهار، وضعیت به‌گونه‌ای خاص وخیم توصیف شده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از چاه‌ها خشک شده‌اند و سطح آب در برخی دیگر به عمق بیش از ۱۰۰ متر رسیده است.

فضل‌الرحمان، یکی از بزرگان محل در ناحیه نهم کندهار، گفته است: «آب مهم‌ترین مشکل جامعه ما است. حتی چاه‌های عمیق نیز آب کافی نمی‌دهند و بیشتر خانواده‌ها توان حفر چاه شخصی را ندارند.»

او افزوده است که این بحران پیامدهای اجتماعی نیز داشته و در برخی موارد، کودکان برای کمک به خانواده‌های‌شان از رفتن به مکتب باز می‌مانند. به گفته او، «آن‌ها صبح زود می‌روند و عصر با چند سطل آب برمی‌گردند که برای نیازهای روزانه کافی نیست.»

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفته که برای بهبود دسترسی به آب، پروژه‌هایی را در چندین منطقه اجرا کرده است. در کندهار، یک پروژه ارتقای سیستم آب‌رسانی در حال اجرا است که انتظار می‌رود حدود ۱۰۶ هزار و ۳۰۰ تن از آن بهره‌مند شوند.

به گفته این نهاد، برنامه‌های آن در سال ۲۰۲۵ دسترسی به آب را برای بیش از ۷۷۵ هزار تن در مناطق شهری و حدود ۱۶۰ هزار و ۳۰۰ تن در مناطق روستایی بهبود داده است.

با این حال، این نهاد هشدار داده است که وضعیت کلی همچنان بحرانی است. به گفته صلیب سرخ، کمبود آب بر بخش زراعتت—که منبع اصلی درآمد بسیاری از مردم است—تأثیر منفی گذاشته و با کاهش آبیاری و تولید محصولات، خطر ناامنی غذایی و سوءتغذیه را افزایش داده است.

همچنین دسترسی محدود به آب پاک، خطر شیوع بیماری‌های ناشی از آب آلوده را، به‌ویژه در میان جمعیت‌های آسیب‌پذیر و آواره، افزایش می‌دهد.

این سازمان افزوده است که کمبود آب می‌تواند تنش‌ها میان جوامع را بر سر منابع محدود تشدید کند، به‌ویژه در مناطقی که با خشکسالی روبه‌رو هستند.

صلیب سرخ برای رسیدگی به نیازهای فوری و چالش‌های درازمدت گفته است که سیستم‌های آبیاری، کانال‌ها و کاریزها را بازسازی کرده تا دسترسی به آب بهبود یابد و تاب‌آوری جوامع افزایش پیدا کند.

این نهاد همچنین گفته که در بحران‌های اخیر، از جمله پس از زلزله کنر و تنش‌های میان افغانستان و پاکستان، خدمات اضطراری آب و صحت را برای بیش از ۲۷ هزار تن فراهم کرده است.

با این همه، صلیب سرخ تأکید کرده است که کمک‌های بشردوستانه به‌تنهایی برای حل بحران آب در افغانستان کافی نیست.

به گفته این نهاد، راه‌حل‌های پایدار نیازمند سرمایه‌گذاری درازمدت در زیربنا‌های آبی، مدیریت بهتر منابع، حفاظت از منابع آب و هماهنگی بیشتر میان نهادهای ملی و جوامع محلی است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!