Connect with us

تجارت

اجتناب از اخذ مالیات مضاعف میان افغانستان و ایران؛ محور بحث معین اداری وزارت مالیه و معاون سفارت ایران

منتشر شده

در

وزارت مالیه امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که مولوی حمدالله زاهد، معین اداری وزارت مالیه روز دوشنبه (۲۱حمل) با حضور داشت شماری از روسای این وزارت با غلام رضا نجاری، معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در مقر این وزارت دیدار و گفتگو کردند.

در اعلامیه وزارت مالیه آمده است که در این دیدار، طرفین روی عقد موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف میان افغانستان و ایران، سهولت های مالیاتی و ایجاد سهولت‌ها در بنادر گمرکی میان دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.

دراین ملاقات آقای نجاری وعده سپرد که کشورش در قسمت کاهش مالیات و ایجاد سهولت برای تجاران افغان‌ همکاری می‌کند.

معین اداری وزارت مالیه ضمن سپاسگزاری از همکاری‌های ایران با حکومت افغانستان افزود که :«امارت اسلامی افغانستان از ایجاد هر نوع تسهیلات و راهکارهای که سبب ایجاد سهولت میان طرفین شود، استقبال و حمایت قاطع می‌کند.»

این درحالی است که به تازه‌گی وزارت صنعت و تجارت گفته است که ایران تبدیل به بزرگترین شریک تجاری افغانستان شده است.

عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت به رسانه‌‌ها گفته است که ارزش مبادلات تجاری میان دو کشور سالانه به یک میلیارد و ۵۰۰ هزار دالر می‌رسد و صادرات افغانستان در سال ۱۴۰۱ به ایران ۲۸ میلیون دالر بوده است.

اقلام وارداتی افغانستان از ایران بیشتر مواد نفتی و گاز مایع، آب میوه، ادویه زراعتی و صحی است.

ماه گذشته، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت در سفر به ایران خواستار افزایش حجم تجارت میان دو کشور به ۱۰ میلیارد دالر در سال شد.

تجارت

افزایش ۹.۹۳ درصدی ارزش افغانی در برابر دالر

بانک مرکزی همچنان اعلام کرده است که در راستای تنظیم بازار پول، پول‌های مندرس و فرسوده از بازار جمع‌آوری و حریق شده است.

Published

on

مسؤولان بانک مرکزی افغانستان می‌گویند که این بانک در سال ۱۴۰۴ خورشیدی توانسته است ارزش پول افغانی را در برابر دالر امریکایی ۹.۹۳ درصد افزایش دهد و در کنار آن، گام‌های مهمی برای تقویت نظام مالی و بانکی کشور بردارد.

به گفته مسؤولان این نهاد، بانک مرکزی با اجرای سیاست‌های پولی معقول توانسته است علاوه بر حفظ ثبات ارزش افغانی در برابر ارزهای جهانی، ارزش این پول را در برابر دالر نیز افزایش دهد. آنان می‌افزایند که در این مدت نظارت بر مؤسسات مالی و بانک‌های خصوصی نیز گسترش یافته که این اقدام سبب افزایش شفافیت و معیاری شدن فعالیت‌ها در بخش بانکی شده است.

بانک مرکزی همچنان اعلام کرده است که در راستای تنظیم بازار پول، پول‌های مندرس و فرسوده از بازار جمع‌آوری و حریق شده است. در کنار آن، پیشرفت‌هایی در بخش بانکداری الکترونیکی نیز به دست آمده و میزان پرداخت‌های الکترونیکی در کشور افزایش یافته است.

حسیب‌الله نوری، سخنگوی بانک مرکزی، می‌گوید که این بانک برای گسترش خدمات بانکی در سراسر کشور تلاش‌های گسترده‌ای انجام داده تا خدمات بانکداری اسلامی به گونه وسیع در اختیار شهروندان قرار گیرد.

در همین حال، برخی تحلیل‌گران امور بانکی تلاش‌های بانک مرکزی برای تثبیت نظام بانکی کشور را مهم می‌دانند. آنان تأکید می‌کنند که این نهاد باید در کنار حل چالش‌های داخلی بانک‌ها، برای رفع تحریم‌های مالی افغانستان از سوی جامعه جهانی نیز اقدام‌های جدی انجام دهد.

به باور تحلیل‌گران اقتصادی، گسترش بانکداری اسلامی می‌تواند زمینه جذب منابع مالی بیشتری را فراهم سازد. آنان می‌گویند بخش بزرگی از سرمایه‌های مردم هنوز به گونه سنتی در خانه‌ها نگهداری می‌شود و در صورت تقویت خدمات بانکی، میلیاردها افغانی می‌تواند وارد سیستم مالی کشور گردد که این امر به تقویت اقتصاد ملی کمک خواهد کرد.

Continue Reading

تجارت

گام تازه برای پیشرفت پروژه تاپی؛ کابل و عشق‌آباد بر تسریع استملاک زمین تأکید کردند

پروژه تاپی یکی از مهم‌ترین طرح‌های انرژی در منطقه به شمار می‌رود که می‌تواند نقش مهمی در تقویت همکاری‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای ایفا کند.

Published

on

مقام‌های افغانستان و ترکمنستان در دیداری درباره تسریع روند استملاک زمین برای پروژه خط لوله گاز تاپی گفتگو کردند؛ پروژه‌ای بزرگ منطقه‌ای که قرار است گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال دهد.

به گفته وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، این موضوع در دیدار میان مراد امانوف، رییس پروژه تاپی، عطاالله عمری وزیر این وزارت و خواجه عوضوف سفیر ترکمنستان در کابل مطرح شده است. در این نشست، امانوف بر ضرورت تسریع مراحل مربوط به استملاک زمین و تعیین قیمت آن بر اساس توافق‌نامه چارچوبی میان چهار کشور تأکید کرد.

در همین حال گزارش شده است که کشتی‌های شرکت کشتیرانی آذربایجان انتقال لوله‌های این پروژه را آغاز کرده‌اند. این لوله‌ها از بندر باکو به بندر ترکمن‌باشی انتقال داده می‌شوند و قرار است تا پایان سال حدود یازده هزار و هفتصد لوله برای آماده‌سازی ساخت این خط لوله انتقال یابد.

پروژه تاپی یکی از مهم‌ترین طرح‌های انرژی در منطقه به شمار می‌رود که می‌تواند نقش مهمی در تقویت همکاری‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای ایفا کند.

Continue Reading

تجارت

گام تازه در تقویت صادرات؛ هشت محموله تجارتی افغانستان از مسیر لاجورد به بازارهای جهانی منتقل می‌شود

این محموله‌ها پس از رسیدن به ترکیه، به بازارهای عربستان سعودی، ایالات متحده امریکا، استرالیا و هالند ارسال خواهند شد.

Published

on

وزارت ترانسپورت و هوانوردی از انتقال هشت محموله صادراتی افغانستان از طریق بندر تورغندی و مسیر لاجورد به چندین کشور جهان خبر داده است.

این وزارت اعلام کرده است که در چارچوب تلاش‌ها برای تسهیل ترانزیت و حمایت از صادرات ملی، هماهنگی‌های لازم برای انتقال هشت محموله تجارتی از طریق دهلیز لاجورد فراهم شده است.

بر بنیاد معلومات این وزارت، قرار است امروز (یکشنبه، ۲۴ حوت) یک شرکت ترانسپورتی این محموله‌ها را که شامل میوه‌جات خشک، مربا، دیگ‌های زودپز و نوشابه‌های انرژی‌زا است، از طریق مسیر لاجورد – شامل افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان و ترکیه – به ترکیه انتقال دهد.

گفته می‌شود که این محموله‌ها پس از رسیدن به ترکیه، به بازارهای عربستان سعودی، ایالات متحده امریکا، استرالیا و هالند ارسال خواهند شد.

وزارت ترانسپورت و هوانوردی تأکید کرده است که توسعه دهلیزهای ترانزیتی، فراهم‌سازی زمینه برای رشد صادرات و واردات و نیز حمایت همه‌جانبه از شرکت‌های ترانسپورت بین‌المللی، از اولویت‌های اساسی این وزارت به شمار می‌رود و در این راستا اقدامات عملی و مؤثری روی دست گرفته شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!