Connect with us

رویداد های اخیر

از بهر کاهش حجم ترافیک در شاهراه سالنگ  تونل دوم حفر می‌شود

به گفته وزارت فواید عامه، حجم ترافیک در شاهراه سالنگ چند برابر شده و مسیر کنونی پاسخگوی حجم سنگین ترافیک و تردد را ندارد.

منتشر شده

در

وزارت فواید عامه می‌گوید که مقام‌های امارت اسلامی از بهر کاهش حجم ترافیک در شاهراه سالنگ تصمیم گرفته اند تونل دوم در این مسیر حفر شود.

مقام‌های این وزارت تأکید می‌کنند که اکنون مرحله مذاکرات آغاز شده و در صورت دست یابی به بودجه و نتیجه ملموس با یکی از شرکت‌های بیرونی قرارداد می‌شود و کار این پروژه آغاز خواهد شد.

به گفته وزارت فواید عامه، حجم ترافیک در شاهراه سالنگ چند برابر شده و مسیر کنونی پاسخگوی حجم سنگین ترافیک و تردد را ندارد.

محمد اشرف حق‌شناس، سخنگوی وزارت فواید عامه افزوده است که، اکنون کار در سه بخش سالنگ شمالی، جنوبی و مسیر خنجان دوشی جریان دارد.

همزمان، بخش خصوصی و آگاهان درحوزه‌ی اقتصادی، بازسازی این شاه‌راه را در واردات و صادرات سودمند می‌داند.

شاهراه سالنگ یکی از مهمترین شاهراه ترانزیتی افغانستان است، در کنار وصل کردن ولایت‌های شمال به پایتخت مسیر ترانزیت آسیاسی مرکزی و جنوبی نیز است. از این رو وجود سهولت‌ها در این شاهراه، تأثیرات بر وضعیت اقتصادی افغانستان می‌داشته باشد.

رویداد های اخیر

پاکستان از پیشنهاد امریکا برای تسهیل گفتگو میان اسلام‌آباد و کابل استقبال کرد

امارت اسلامی می‌گوید مشکلات امنیتی پاکستان مسایل داخلی این کشور است و نه باید مسوولیت آن به دوش افغانستان انداخته شود.

Published

on

وزارت امور خارجه پاکستان از پیشنهاد ایالات متحده برای تسهیل گفتگو میان اسلام‌آباد و کابل استقبال کرده و گفته است که برای حمایت از تلاش‌های دیپلماتیک واشنگتن و سایر کشورهای دوست آمادگی دارد.

به نقل از سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، آغاز مذاکرات معنادار با افغانستان مستلزم تعهد روشن و اقدامات عملی و قابل راستی‌آزمایی مقام‌های امارت اسلامی در برابر گروه‌های مسلحی است که به گفته اسلام‌آباد، از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند.

این مقام پاکستانی از جمله به تحریک طالبان پاکستان، اردوی آزادی‌بخش بلوچستان و چند گروه دیگر اشاره کرده و مبارزه با فعالیت‌های آنان را از شرایط اساسی برای پیشرفت گفتگوها دانسته است.

از سوی دیگر امارت اسلامی تمام ادعاهای پاکستان را رد نموده و گفته است که هیچ گروه مسلح در افغانستان حضور ندارد و همچنان خاک افغانستان علیه هیچ کشور به خصوص کشورهای همسایه استفاده نمی‌شود.

این موضع‌گیری پس از آن مطرح می‌شود که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا، از آمادگی واشنگتن برای کمک به کاهش تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان خبر داد.

پاکستان تأکید کرده است که همچنان از تعامل سازنده با کابل حمایت می‌کند، اما گفتگوها باید به پیشرفت عملی در زمینه نگرانی‌های امنیتی اسلام‌آباد منجر شود. امارت اسلامی می‌گوید مشکلات امنیتی پاکستان مسایل داخلی این کشور است و نه باید مسوولیت آن به دوش افغانستان انداخته شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌الوزرا محمد حسن آخند اعتبارنامه سفیر غیرمقیم بلاروس را پذیرفت

سفیر جدید بلاروس از آغاز مأموریتش در افغانستان ابراز خرسندی کرد و گفت که کشورش در نظر دارد تجارت با افغانستان را در بخش‌های زراعت، مواد غذایی و ادویه افزایش دهد.

Published

on

ملا محمد حسن اخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی، اعتبارنامه الکساندر اوگورودنیکوف، سفیر غیرمقیم و نماینده ویژه بلاروس برای افغانستان را در مراسمی در ارگ پذیرفت.

در مراسم پذیرش اعتبارنامه، امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، و ملا عبدالواسع، رئیس عمومی دفتر ریاست‌الوزرا نیز حضور داشتند. در این دیدار، دو طرف درباره گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و ترانزیتی میان افغانستان و بلاروس گفتگو کردند.

رئیس‌الوزرا آغاز مأموریت سفیر جدید را نشانه‌ای از فصل تازه‌ای در روابط دو کشور خواند و ابراز امیدواری کرد که این مأموریت به تقویت بیشتر همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و ترانزیتی میان کابل و مینسک کمک کند. او همچنین گفت که افغانستان آماده همکاری همه‌جانبه در این زمینه‌ها است.

در همین حال، سفیر جدید بلاروس از آغاز مأموریتش در افغانستان ابراز خرسندی کرد و گفت که کشورش در نظر دارد تجارت با افغانستان را در بخش‌های زراعت، مواد غذایی و ادویه افزایش دهد.

او همچنین سفرهای اخیر هیأت‌های مختلف امارت اسلامی به بلاروس را در تقویت اعتماد میان دو کشور و گسترش روابط دوجانبه مؤثر دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نجات ۳۶ شهروند افغانستان از یک قایق بادی در سواحل هالند

این ۳۸ تن همگی مرد هستند و پس از آن‌که قایق حامل آنان به دلیل از کار افتادن موتور در آب‌های ساحلی هالند سرگردان شد، توسط نیروهای کمکی نجات داده شدند.

Published

on

مقام‌های هالندی تأیید کرده‌اند که ۳۶ تن از مجموع ۳۸ نفری که از یک قایق بادی سرگردان در سواحل شهر کادزاند در ولایت زیلاند نجات داده شدند، شهروندان افغانستان هستند.

به گزارش رسانه «ان ال تایمز»، دو تن دیگر که شهروند سودان هستند، روز شنبه به ظن دست‌داشتن در قاچاق انسان بازداشت شده‌اند.

این ۳۸ تن همگی مرد هستند و پس از آن‌که قایق حامل آنان به دلیل از کار افتادن موتور در آب‌های ساحلی هالند سرگردان شد، توسط نیروهای کمکی نجات داده شدند.

قایق پس از انتقال به ساحل کادزاند، به نیروهای مسئول تحویل داده شد. ۳۶ شهروند افغانستان اکنون در مرکز نگهداری موقت اداره سلطنتی نظامی هالند در شهر هوخِرهایده نگهداری می‌شوند.

مقام‌های هالندی می‌گویند روند تثبیت هویت این افراد جریان دارد و قرار است مشخص شود که آیا آنان خواهان درخواست پناهندگی در هالند هستند یا خیر.

عملیات نجات و بررسی این رویداد به رهبری اداره سلطنتی نظامی هالند و با همکاری سازمان نجات دریایی سلطنتی این کشور و گارد ساحلی انجام شده است.

بر اساس گزارش‌ها، قایق یادشده از نوع زودیاک بوده است؛ قایق‌های بادی‌ای که در برخی مسیرهای انتقال مهاجرین استفاده می‌شوند.

با این حال، مقام‌های هالندی تاکنون درباره مبدأ حرکت این قایق و مقصد نهایی آن معلوماتی ارائه نکرده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!