Connect with us

رویداد های اخیر

استقبال چین از به‌رسمیت‌شناختن امارت اسلامی افغانستان توسط روسیه

منتشر شده

در

چین از تصمیم اخیر روسیه برای به‌رسمیت‌شناختن امارت اسلامی افغانستان به عنوان نخستین کشور استقبال کرد.

به گزارش روزنامه دولتی گلوبال تایمز چین، مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور، روز جمعه در یک نشست خبری اعلام کرد که بیجینگ از جامعه جهانی برای «تقویت تعامل و گفتگو با حکومت سرپرست افغانستان» حمایت می‌کند.

مائو تأکید کرد که چین جامعه جهانی را تشویق می‌کند تا به نگرانی‌های بین‌المللی رسیدگی کرده، به بازسازی و توسعه افغانستان کمک کند، از مبارزه این کشور با تروریزم پشتیبانی و در جهت صلح، ثبات و شکوفایی منطقه‌ای نقش مثبت ایفا نماید.

او خاطرنشان کرد که چین و افغانستان از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت، روابط دیپلوماتیک عادی خود را حفظ کرده و این امر در تقویت روابط دوجانبه نقش مثبتی داشته است.

مائو افزود که چین به «سیاست دوستانه خود نسبت به تمامی مردم افغانستان ادامه خواهد داد» و از تبادل و همکاری در عرصه‌های مختلف میان دو کشور حمایت می‌کند.

تنها چند کشور تاکنون سفرای منصوب‌شده از سوی امارت اسلامی را پذیرفته‌اند. چین در سپتمبر ۲۰۲۳ سفیر خود را به کابل اعزام کرده بود.

رویداد های اخیر

افغانستان بار دیگر ناشادترین کشور جهان معرفی شد

Published

on

بر اساس آخرین نسخه گزارش سالانه شادی در جهان، افغانستان بار دیگر به عنوان کشوری با کمترین میزان شادی رتبه‌بندی شده است.

این گزارش که رضایت کلی مردم از زندگی را در ۱۴۷ کشور اندازه‌گیری می‌کند، افغانستان را برای یک سال دیگر با امتیاز ۱.۴ از ۱۰ در پایین‌ترین رتبه قرار داد. محققان عواملی مانند سطح درآمد، حمایت اجتماعی، آزادی در انتخاب شیوه زندگی، فساد اداری و کیفیت کلی زندگی را ارزیابی می‌کنند.

برای نهمین سال متوالی، فنلند با امتیاز ۷.۷ به عنوان شادترین کشور جهان معرفی شد. ایسلند و دنمارک پس از فنلند قرار گرفتند.

سایر کشورهایی که رتبه‌های پایینی دارند شامل سیرالئون، مالاوی، زیمبابوی و بوتسوانا هستند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا از آتش بس موقت افغانستان-پاکستان استقبال کرد و خواستار صلح پایدار شد

Published

on

انور ابراهیم، ​​صدراعظم مالیزیا، از آتش بس موقت بین افغانستان و پاکستان که به مناسبت عید فطر اعلام شد، استقبال کرد و خواستار ادامه تلاش‌ها برای کاهش تنش‌ها و دستیابی به صلح پایدار گردید.

انور در یک تماس تلیفونی با شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، بر اهمیت گفتگو و کاهش تنش تأکید کرد و در عین حال نگرانی خود را در مورد افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، به ویژه در مورد ایران، ابراز داشت و از همه طرف‌ها خواست تا راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز را در اولویت قرار دهند.

پاکستان اعلام کرد که به درخواست عربستان سعودی، قطر و ترکیه، حملات خود در افغانستان را به مناسبت عید موقتاً به حالت تعلیق درآورده است. امارت اسلامی نیز به عنوان حسن نیت و بر اساس درخواست‌های مشابه از سوی شرکای منطقه‌ای، توقف عملیات در طول عید را اعلام کرد.

در همین حال، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، در یک تماس تلیفونی با شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، در مورد تحولات منطقه‌ای گفتگو کرده و بر تعهد انقره به صلح و ثبات تأکید نمود و بر همکاری مداوم برای امنیت طولانی مدت تأکید ورزید.

گفتنی است که آتش‌بس موقت پس از هفته‌ها تنش‌های شدید بین افغانستان و پاکستان، از جمله درگیری‌ها در امتداد خط فرضی دیورند و حملات هوایی، برقرار شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجتبی خامنه‌ای: برای بهتر شدن روابط افغانستان و پاکستان آماده «اقدامات لازم» هستیم

Published

on

مجتبی خامنه‌ای، رهبر جدید ایران، روز جمعه در پیام سال نو خود بر اهمیت افغانستان و پاکستان تأکید کرد و گفت که این دو همسایه به ایران «بسیار نزدیک» هستند.

خامنه‌ای همچنین مستقیماً خواستار بهبود روابط بین افغانستان و پاکستان شد و آنها را «دو کشور برادر» توصیف کرد. او از هر دو کشور خواست تا برای همکاری و تفاهم بهتر تلاش کنند و تأکید کرد که چنین تلاش‌هایی «به خاطر رضای الهی» و جلوگیری از تفرقه میان مسلمانان مهم است.

او با تأکید بر تعهد خود، افزود که شخصاً «آماده است تا اقدامات لازم» را برای کمک به تسهیل روابط بهتر بین دو کشور انجام دهد.

گفتنی است که در ماه‌های اخیر، تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان بر سر مسائل امنیتی افزایش یافته است چنانچه دو طرف شاهد درگیری‌ها در امتداد خط فرضی دیورند و حملات هوایی بوده اند.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!