Connect with us

رویداد های اخیر

استقبال یونیسف از بازگشایی مکاتب افغانستان

منتشر شده

در

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) از بازگشایی مکاتب کشور استقبال کرده اما تاکید کرده است که دختران نباید از تعلیم محروم شوند.

هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف در اعلامیه ای گفته است: ” ما نگرانیم که مبادا حالا، به شمار زیادی از دختران اجازه بازگشت (به مکتب) داده نشود.”

اما، امارت اسلامی گفته است که مکاتب دخترانه در کشور تا چند روز دیگر آغاز می‌شود.

مسوولان در کمیسیون فرهنگی می‌گویند که در حال حاضر دختران می‌توانند از صنف اول الی ششم به مکاتب بروند و به زودی در مورد برگشت دانش آموزان صنوف بالا نیز تصمیم گرفته خواهد شد.

وزارت معارف با پخش خبرنامه‌ای گفته است که تمام مکاتب خصوصی و امارتی ذکور فعالیت های شانرا سر از تاریخ ۲۷ سنبله در سراسر کشور از سر بگیرند.

در خبرنامه این وزارت اما از حضور دانش آموزان و آموزگاران زن چیزی گفته نشده است.

کمیسیون فرهنگی می‌گوید که روی یک طرح جامع برای برگشت دختران به مکاتب کار جریان دارد و به زودی تمام دختران به آموزش بر خواهند گشت.

قاری سعید خوستی  عضو کمیسیون فرهنگی امارت اسلامی میگوید:” برای برگشت دختران به مکاتب نیز پلان (برنامه) وجود دارد به زودی آنان به صنوف شان بر خواهند گشت. در حال حاضر دختران تا صنف شش به مکاتب می‌روند.”

دانش آموزان دختر هرچند از آغاز مکاتب در کشور استقبال می‌کنند اما می‌گویند که عدم حضور آنان در مکاتب سبب عقب گرد دختران می‌شود.

دانش آموزان دختر این اقدام وزارت معارف را تبعیض آمیز میخوانند.

ادیبه صدیقی دانش آموز میگوید:” اگر به دختران زمینه تعلیم و تحصیل فراهم نشود به این معنی است که نیم از پیکر جامعه فلج شده و ما نیز نمی‌توانیم پیشرفت کنیم.”

زینب دانش آموز میگوید:” ۵۰ فیصد جامعه را زنان تشکیل می‌دهد اما مکاتب در برابر ما بسته است. هیچ مکتب در مغایرت با دین اسلام نیست نباید بسته باشد.”

این اقدام وزارت معارف با واکنش های کاربران صفحات اجتماعی نیز مواجه شده است. شماری از کاربران گفته اند که در کنار پسران دختران نیز حق تحصیل و تعلیم را دارند.

زرقا یفتلی فعال حقوق زن میگوید:” این کار واقعا نگرانی ها را افزایش داد و چیزی را که ما تقاضا داریم این است که جامعه جهانی نیز باید در این مورد فشار ها را افزایش دهد.”

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: یک پوسته پاکستان در نزدیکی سپین‌بولدک تخریب شد

Published

on

عنایت‌الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان، می‌گوید که روز گذشته یک پوسته نظامی پاکستان در نزدیکی سپین‌بولدک، پس از تیراندازی به سوی افغانستان، هدف قرار گرفته و تخریب شده است.

خوارزمی در صفحه ایکس خود نوشته است که در این درگیری به نیروهای افغان هیچ‌گونه تلفات و خسارتی وارد نشده است.

او همچنین ادعاهای منتشرشده از سوی پاکستان درباره این درگیری را «پروپاگند» خوانده و گفته است که این ادعاها حقیقت ندارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: پاکستان با حمله بر افغانستان می‌خواهد از مسئولیت‌های پیمان مکه شانه خالی کند

او تأکید کرد که امارت اسلامی افغانستان به آنچه «بدمعاشی» رژیم نظامی پاکستان خواند، «پاسخ مناسب» خواهد داد.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید پاکستان پس از پیوستن به «پیمان مکه» و در حالی که با بحران‌های داخلی روبه‌رو است، با حملات به افغانستان تلاش می‌کند از مسئولیت‌های خود در این پیمان شانه خالی کند.

مجاهد که در یک مدرسه در کندهار صحبت می‌کرد، گفت پاکستان همچنین با این حملات می‌خواهد افکار عمومی را از تظاهرات، مشکلات سیاسی و بحران اقتصادی در داخل این کشور منحرف کند.

او گفت فضای سیاسی در پاکستان محدود شده و آزادی‌هایی که قوانین این کشور برای مردم تضمین کرده، به آنان داده نمی‌شود و به گفته او، نوعی دیکتاتوری بر مردم حاکم شده است.

مجاهد افزود مشکلات اقتصادی پاکستان نیز به‌گونه سرسام‌آوری افزایش یافته و این کشور با تجاوز به حریم افغانستان، می‌خواهد توجه مردم را از ناکامی‌های خود منحرف کند.

سخنگوی امارت اسلامی گفت مقام‌های نظامی پاکستان با موضع‌گیری‌های خود، مردم این کشور را نیز با خود به سوی هلاکت می‌برند.

او تأکید کرد که امارت اسلامی افغانستان به آنچه «بدمعاشی» رژیم نظامی پاکستان خواند، «پاسخ مناسب» خواهد داد.

گفتنی است که رژیم نظامی پاکستان روز پنجشنبه بر ولایت‌های کندهار، پکتیا و خوست حملات هوایی انجام داد که درنتیجه آن چهار غیرنظامی به شهادت رسیدند.

این حملات سه روز پس از حملات رژیم نظامی پاکستان بر کنر و پکتیکا انجام شد که در نتیجه آن سه غیرنظامی شهید شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه: نسبت دادن مواد مخدر کشف‌شده در پاکستان به افغانستان بی‌اساس است

بلخی گفت سفارت امریکا در اسلام‌آباد باید منشأ مواد مخدر کشف‌شده را در پاکستان جستجو کند، نه اینکه به عنوان یک وسیله پروپاگند عمل کند.

Published

on

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان، نسبت دادن افغانستان به یک محموله مواد مخدر کشف‌شده در پاکستان را «بی‌اساس» خوانده و گفته است که این ادعا با «انگیزه سیاسی» مطرح شده است.

بلخی گفت سفارت امریکا در اسلام‌آباد باید منشأ مواد مخدر کشف‌شده را در پاکستان جستجو کند، نه اینکه به عنوان یک وسیله پروپاگند عمل کند.

بلخی افزود که امارت اسلامی افغانستان تولید، قاچاق و استفاده از همه انواع مواد مخدر را در کشور به‌گونه کامل ممنوع کرده است.

او همچنین مدعی شد که پس از ممنوعیت مواد مخدر در افغانستان، کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر «در آن سوی خط دیورند» افزایش یافته است.

بلخی همچنین گفت افغانستان ظرفیت تولید مواد مخدر مصنوعی را ندارد و گذرگاه‌ها در امتداد خط فرضی دیورند نیز نزدیک به یک سال است که به‌طور کامل به روی رفت‌وآمد بسته شده‌اند.

سفارت امریکا در اسلام‌آباد روز پنجشنبه اعلام کرد نیروهای مبارزه با مواد مخدر امریکا و پاکستان، ۴۶۳ کیلوگرام مت‌آمفتامین به ارزش حدود ۲۱ میلیون دالر را که به گفته این سفارت از افغانستان منشأ گرفته و به مقصد سریلانکا انتقال داده می‌شد، کشف و ضبط کرده‌اند.

سفارت امریکا گفت در پی این عملیات چند نفر بازداشت شده‌اند و این اقدام نشان‌دهنده ادامه همکاری و آموزش نیروهای پاکستانی از سوی امریکا برای مقابله با شبکه‌های بین‌المللی قاچاق مواد مخدر است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!