رویداد های اخیر

استقبال یونیسف از بازگشایی مکاتب افغانستان

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۲۷, ۱۴۰۰)

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) از بازگشایی مکاتب کشور استقبال کرده اما تاکید کرده است که دختران نباید از تعلیم محروم شوند.

هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف در اعلامیه ای گفته است: ” ما نگرانیم که مبادا حالا، به شمار زیادی از دختران اجازه بازگشت (به مکتب) داده نشود.”

اما، امارت اسلامی گفته است که مکاتب دخترانه در کشور تا چند روز دیگر آغاز می‌شود.

مسوولان در کمیسیون فرهنگی می‌گویند که در حال حاضر دختران می‌توانند از صنف اول الی ششم به مکاتب بروند و به زودی در مورد برگشت دانش آموزان صنوف بالا نیز تصمیم گرفته خواهد شد.

وزارت معارف با پخش خبرنامه‌ای گفته است که تمام مکاتب خصوصی و امارتی ذکور فعالیت های شانرا سر از تاریخ ۲۷ سنبله در سراسر کشور از سر بگیرند.

در خبرنامه این وزارت اما از حضور دانش آموزان و آموزگاران زن چیزی گفته نشده است.

کمیسیون فرهنگی می‌گوید که روی یک طرح جامع برای برگشت دختران به مکاتب کار جریان دارد و به زودی تمام دختران به آموزش بر خواهند گشت.

قاری سعید خوستی  عضو کمیسیون فرهنگی امارت اسلامی میگوید:” برای برگشت دختران به مکاتب نیز پلان (برنامه) وجود دارد به زودی آنان به صنوف شان بر خواهند گشت. در حال حاضر دختران تا صنف شش به مکاتب می‌روند.”

دانش آموزان دختر هرچند از آغاز مکاتب در کشور استقبال می‌کنند اما می‌گویند که عدم حضور آنان در مکاتب سبب عقب گرد دختران می‌شود.

دانش آموزان دختر این اقدام وزارت معارف را تبعیض آمیز میخوانند.

ادیبه صدیقی دانش آموز میگوید:” اگر به دختران زمینه تعلیم و تحصیل فراهم نشود به این معنی است که نیم از پیکر جامعه فلج شده و ما نیز نمی‌توانیم پیشرفت کنیم.”

زینب دانش آموز میگوید:” ۵۰ فیصد جامعه را زنان تشکیل می‌دهد اما مکاتب در برابر ما بسته است. هیچ مکتب در مغایرت با دین اسلام نیست نباید بسته باشد.”

این اقدام وزارت معارف با واکنش های کاربران صفحات اجتماعی نیز مواجه شده است. شماری از کاربران گفته اند که در کنار پسران دختران نیز حق تحصیل و تعلیم را دارند.

زرقا یفتلی فعال حقوق زن میگوید:” این کار واقعا نگرانی ها را افزایش داد و چیزی را که ما تقاضا داریم این است که جامعه جهانی نیز باید در این مورد فشار ها را افزایش دهد.”

Trending

خروج از نسخه موبایل