Connect with us

جهان

اسرائیل و حماس بر سر آتش‌بس غزه و تبادل زندانیان توافق کردند

منتشر شده

در

اسرائیل و حماس اعلام کردند که با توافق آتش‌بس و تبادل زندانیان موافقت کرده‌اند. این اولین مرحله از طرح دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، برای پایان دادن به جنگی در غزه است که بیش از ۶۷۰۰۰ کشته برجا گذاشته و خاورمیانه را تغییر شکل داده است.

پس از دو سال جنگ، مذاکرات غیرمستقیم در مصر به توافقی در مورد مرحله اولیه چارچوب ۲۰ ماده‌ای ترمپ برای برقراری صلح در غزه منجر شد.

این توافق، در صورت اجرای کامل، دو طرف را بیش‌تر از پیش، به هم نزدیک‌تر می‌کند، جنگی که کشورهایی مانند ایران، یمن و لبنان را درگیر کرده، انزوای بین‌المللی اسرائیل را عمیق‌تر کرده و خاورمیانه را تغییر شکل داده است.

اما توافقی که ترمپ اواخر روز چهارشنبه اعلام کرد، جزئیات کمی داشت و سوالات حل نشده زیادی را باقی گذاشت که همچنان می‌تواند منجر به فروپاشی آن شود، همانطور که در مورد تلاش‌های صلح قبلی اتفاق افتاده است. ترمپ در «تروت سوشیل» گفت: «من با افتخار اعلام می‌کنم که اسرائیل و حماس هر دو مرحله اول طرح صلح ما را امضا کرده‌اند.»

ترمپ افزود: «این بدان معناست که همه گروگان‌ها خیلی زود آزاد خواهند شد و اسرائیل نیروهای خود را به خط مورد توافق به عنوان اولین گام به سوی صلحی قوی، پایدار و دایمی عقب خواهد کشید.»

بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، گفت: «با پذیرفتن مرحله اول طرح، همه گروگان‌های ما به خانه بازگردانده خواهند شد. این یک موفقیت دیپلوماتیک و یک پیروزی ملی و اخلاقی برای کشور اسرائیل است.»

حماس تأیید کرد که به توافقی برای پایان دادن به جنگ رسیده است و گفت که این توافق شامل خروج اسرائیل از منطقه محاصره شده و تبادل زندانیان است. حماس اعلام کرد: «ما تأکید می‌کنیم که فداکاری‌های مردم ما بی‌نتیجه نخواهد ماند و ما به عهد خود وفادار خواهیم ماند – هرگز حقوق ملی مردم خود را تا زمان دستیابی به آزادی، استقلال و خودمختاری رها نخواهیم کرد.»

مقامات غزه می‌گویند از زمان آغاز واکنش نظامی اسرائیل به حمله حماس در ۷ اکتوبر ۲۰۲۳، بیش از ۶۷۰۰۰ نفر کشته و بخش زیادی از این منطقه با خاک یکسان شده است. به گفته مقامات اسرائیلی، در حمله حماس حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر به اسارت درآمدند و گمان می‌رود ۲۰ نفر از ۴۸ اسیر هنوز زنده باشند.

با وجود امیدهایی که برای پایان جنگ ایجاد شده است، جزئیات مهم هنوز مشخص نشده است، از جمله زمان‌بندی، حکومت پس از جنگ برای نوار غزه و سرنوشت حماس.

جهان

پاپ لئو: تأسیس دولت فلسطین تنها راه حل منازعه اسرائیل و فلسطین است

وی افزود که واتیکان به عنوان دوست اسرائیل تلاش می‌کند نقش میانجی‌گر را ایفا کند تا دو طرف بتوانند به راه حلی عادلانه دست یابند.

Published

on

پاپ لئو، رهبر کاتولیک‌های جهان، روز یک‌شنبه تأکید کرد که تنها راه حل منازعه طولانی‌مدت میان اسرائیل و مردم فلسطین، تأسیس یک دولت مستقل فلسطینی است و موضع واتیکان در این زمینه را بار دیگر تکرار نمود.

پاپ لئو در جریان نخستین کنفرانس خبری خود، حین پرواز از ترکیه به لبنان، گفت: «همگان می‌دانیم که در حال حاضر اسرائیل هنوز این راه حل را نمی‌پذیرد، اما ما آن را تنها گزینه ممکن می‌بینیم.»

وی افزود که واتیکان به عنوان دوست اسرائیل تلاش می‌کند نقش میانجی‌گر را ایفا کند تا دو طرف بتوانند به راه حلی عادلانه دست یابند.

پاپ همچنین گفت که با رئیس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، درباره منازعات اسرائیل و فلسطین و جنگ اوکراین و روسیه گفتگو کرده و نقش ترکیه در کمک به پایان این جنگ‌ها را حیاتی دانسته است.

در جریان سفر خود به ترکیه، پاپ هشدار داد که آینده بشریت به دلیل افزایش بی‌سابقه درگیری‌های خونین جهان در خطر است و خشونت به نام دین را محکوم نمود.

پاپ لئو ترکیه را نمونه‌ای از همزیستی مسالمت‌آمیز میان ادیان مختلف دانست و اظهار داشت: «مردم با مذاهب گوناگون می‌توانند با صلح زندگی کنند و این الگویی است که باید در سراسر جهان دنبال شود.»

این سفر پاپ به لبنان تا روز سه‌شنبه ادامه خواهد داشت و پس از آن به روم بازخواهد گشت.

Continue Reading

جهان

تیراندازی در یک فروشگاه در استاکتون، کالیفورنیا ۴ کشته و ۱۴ زخمی برجا گذاشت

مقام‌ها از مردم خواسته‌اند که اگر اطلاعاتی در مورد این حادثه دارند، با مقامات تماس بگیرند تا تحقیقات ادامه یابد.

Published

on

رسانه های امریکایی گزارش داده اد که، در پی تیراندازی در یک فروشگاه آیسکریم در شهر استاکتون، کالیفورنیا، چهار نفر جان باخته و ۱۴ نفر دیگر زخمی شدند. این حادثه شام شنبه، حوالی ساعت ۶ بعدازظهر در بلاک ۱۹۰۰ جاده لوسیل رخ داد.

مقام‌ها می‌گویند که شواهد اولیه نشان می‌دهد این تیراندازی ممکن است هدفمند بوده باشد و مامورین در حال بررسی تمام انگیزه‌های احتمالی هستند. جزئیات کامل رویداد هنوز در دست تحقیق است.

معاون شاروال استاکتون، جیسون لی، در فیسبوک خود نوشته است که: «از شنیدن خبر تیراندازی در جشن تولد یک کودک بسیار ناراحت و خشمگین شدم. یک فروشگاه آیسکریم نباید مکانی باشد که خانواده‌ها در آن جان خود را تهدید شده ببینند.»

دفتر خدمات اضطراری ایالت کالیفورنیا اعلام کرده که وضعیت را همراه با نیروهای محلی نظارت می‌کند.

مقام‌ها از مردم خواسته‌اند که اگر اطلاعاتی در مورد این حادثه دارند، با مقامات تماس بگیرند تا تحقیقات ادامه یابد.

Continue Reading

جهان

گرین کارت اتباع ۱۹ کشور از جمله افغانستان مورد بازنگری قرار می‌گیرد

Published

on

دونالد ترمپ، رییس‌جمهور امریکا، دستور بازنگری گسترده موارد پناهندگی و گرین کارت‌های ارائه شده به شهروندان ۱۹ کشور در دوره بایدن را صادر کرد. این تصمیم پس از تیراندازی یک مهاجر افغان به دو عضو گارد ملی در واشنگتن گرفته شده است.

این در حالیست که اداره خدمات شهروندی و مهاجرت امریکا موقتاً طی مراحل درخواست‌های مهاجرتی مربوط به افغان‌ها را متوقف کرده است.

ترمپ پیش از این خواستار «بازنگری» حضور تمام اتباع افغان که در زمان ریاست جمهوری بایدن وارد ایالات متحده گردیدند، شده بود.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!