Connect with us

رویداد های اخیر

اشرف غنی: انحصار قدرت راه حل وضعیت کنونی افغانستان نیست

منتشر شده

در

اشرف غنی رئیس جمهورفراری افغانستان انحصار قدرت را راه حل نمی داند ومدعیست که متمرکز بودن قدرت، وضعیت را درافغانستان وخیم ترخواهد کرد.

غنی درپیام صوتی به مناسبت عید سعید فطر گفته است یگانه راه برآمدن از وضعیت کنونی، اجماع ملی است وهمه باید یکدیگررا بپذیرند.

غنی می‌گوید که:”همه باید یک دیگر را بپذیریم و در صورتی که تاکید بر سر انحصار قدرت باشد وضعیت وخیم تر می شود.”

وی اینرا هم گفته است که کمک‌های انسان دوستانه راه حل برای مبارزه با بحران بشری درافغانستان نیست و برای خود کفایی افغانستان راه‌های دیگری باید جستجوشود.

او در این باره افزوده است:”اما این کمک ها راه حل دراز مدت نیست. به صورت اساسی باید درک کنیم با جنگی که امروز در اروپا شعله ور است در دنیای دیگر کمک ها کم می شود.”

به گفته وی تنها راه نجات از بحران کنونی درافغانستان اجماع ملی و درآغوش گرفتن همدیگراست.

اشرف غنی با اشاره به حملات اخیر در افغانستان تاکید کرده است:”یک بار اگر دروازه انفجار و انتحار باز شد دوباره این دیو را در بوتل جا کردن کار مشکل است. اما با اجماع ملی و قبول کردن یکی دیگر تنها راه نجات وجود دارد.”

به باور اشرف غنی افغانستان نمی‌تواند بدون همکاری منطقه‌یی آینده خوب داشته باشد.

به گفته او باید روی یک چارچوب بزرگ همکاری منطقه‌یی فکرشود وکارهای عملی پروژه‌های که باعث فقرزدایی، کاریابی وپایان بحران بشری می‌شود آغازگردد؛ اما تاکید می‌کند که نخست باید حکومت جدید مشروعیت ملی و بین المللی کسب کند.

رییس جمهور پیشین هرچند درمورد برگشت دوباره خود به افغانستان چیزی نمی‌گوید اما به راه اندازی یک گفتمان ملی اشاره می‌کند که اخیر امارت اسلامی ازبرگزاری آن درآینده، سخن گفته است.

امارت اسلامی تاکنون درمورد اظهارات تازه آقای غنی چیزنگفته است اما معاون دوم رییس الوزرا اخیرا از مخالفان سیاسی امارت اسلامی خواسته است تا به کشوربرگردند اوگفت که پس ازاین هیچ شهروند افغانستان در فهرست سیاه امارت اسلامی نیست.

رویداد های اخیر

تاکید وزیر صحت بر گسترش همکاری‌ها در بخش ادویه و تجهیزات طبی میان کابل و دهلی‌نو

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند و در نشستی با مسئولان اداره توسعه ادویه آن کشور در مورد گسترش همکاری‌ها و روابط دوجانبه در بخش ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی میان کابل و دهلی‌نو گفتگو کرده است. هر دو طرف همچنان بر تقویت ظرفیت صنعت دوا‌سازی و اهمیت دسترسی مردم به ادویه ارزان و باکیفیت تأکید نموده‌اند.

براساس خبرنامه وزارت صحت عامه، آقای جلالی همکاری اداره توسعه ادویه هند با سکتور صحی افغانستان را ضروری دانسته و بر تقویت همکاری‌های مؤثر تأکید کرده است.

او افزود که وزارت صحت عامه تلاش می‌نماید تا سیستم صحی کشور را تقویت کرده و زمینه ارائه خدمات صحی معیاری را برای شهروندان فراهم سازد.

آقای جلالی تصریح کرد که همکاری اداره توسعه ادویه هند با افغانستان از نگاه تقویت سکتور صحی، مصئونیت ادویه، تضمین کیفیت و توسعه خدمات صحی پایدار، دارای ارزش مهم و استراتیژیک می‌باشد.

در این نشست، مسئولان اداره توسعه ادویه هند بیان داشتند که ساحه فعالیت این اداره گسترده بوده و شامل ادویه کامل، مواد فعال ادویه‌جات، واکسین‌ها، محصولات بیولوژیکی، وسایل طبی، تجهیزات تشخیصی، ادویه نباتی و سنتی، تولید قراردادی و خدمات تحقیق و توسعه می‌باشد.

اداره توسعه ادویه هند یک نهاد رسمی و دولتی زیر چتر وزارت تجارت و صنعت آن کشور می‌باشد که مسئولیت تنظیم، توسعه و هماهنگی صادرات جهانی ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی هندی را بر عهده دارد.

در این نشست، اداره توسعه ادویه هند به‌منظور تداوی امراض موسمی، حدود یک‌صد هزار دوز پیچکاری را به افغانستان کمک کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!