Connect with us

رویداد های اخیر

اشرف غنی: انحصار قدرت راه حل وضعیت کنونی افغانستان نیست

منتشر شده

در

اشرف غنی رئیس جمهورفراری افغانستان انحصار قدرت را راه حل نمی داند ومدعیست که متمرکز بودن قدرت، وضعیت را درافغانستان وخیم ترخواهد کرد.

غنی درپیام صوتی به مناسبت عید سعید فطر گفته است یگانه راه برآمدن از وضعیت کنونی، اجماع ملی است وهمه باید یکدیگررا بپذیرند.

غنی می‌گوید که:”همه باید یک دیگر را بپذیریم و در صورتی که تاکید بر سر انحصار قدرت باشد وضعیت وخیم تر می شود.”

وی اینرا هم گفته است که کمک‌های انسان دوستانه راه حل برای مبارزه با بحران بشری درافغانستان نیست و برای خود کفایی افغانستان راه‌های دیگری باید جستجوشود.

او در این باره افزوده است:”اما این کمک ها راه حل دراز مدت نیست. به صورت اساسی باید درک کنیم با جنگی که امروز در اروپا شعله ور است در دنیای دیگر کمک ها کم می شود.”

به گفته وی تنها راه نجات از بحران کنونی درافغانستان اجماع ملی و درآغوش گرفتن همدیگراست.

اشرف غنی با اشاره به حملات اخیر در افغانستان تاکید کرده است:”یک بار اگر دروازه انفجار و انتحار باز شد دوباره این دیو را در بوتل جا کردن کار مشکل است. اما با اجماع ملی و قبول کردن یکی دیگر تنها راه نجات وجود دارد.”

به باور اشرف غنی افغانستان نمی‌تواند بدون همکاری منطقه‌یی آینده خوب داشته باشد.

به گفته او باید روی یک چارچوب بزرگ همکاری منطقه‌یی فکرشود وکارهای عملی پروژه‌های که باعث فقرزدایی، کاریابی وپایان بحران بشری می‌شود آغازگردد؛ اما تاکید می‌کند که نخست باید حکومت جدید مشروعیت ملی و بین المللی کسب کند.

رییس جمهور پیشین هرچند درمورد برگشت دوباره خود به افغانستان چیزی نمی‌گوید اما به راه اندازی یک گفتمان ملی اشاره می‌کند که اخیر امارت اسلامی ازبرگزاری آن درآینده، سخن گفته است.

امارت اسلامی تاکنون درمورد اظهارات تازه آقای غنی چیزنگفته است اما معاون دوم رییس الوزرا اخیرا از مخالفان سیاسی امارت اسلامی خواسته است تا به کشوربرگردند اوگفت که پس ازاین هیچ شهروند افغانستان در فهرست سیاه امارت اسلامی نیست.

رویداد های اخیر

څار: د پاکستان پر سیاستونو نیوکې

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!