Connect with us

تجارت

افزایش واردات سوخت افغانستان از روسیه در پی تغییر مسیر انرژی منطقه

بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی تاجران، حجم مجموع عرضه سوخت به این کشورها در دوره جنوری تا مارچ به ۳.۳۴۷ میلیون تُن متریک رسیده است.

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان در سه ماه نخست سال جاری میلادی، واردات سوخت از روسیه و بلاروس را از طریق خطوط آهن بیش از ۵۰ درصد افزایش داده‌اند؛ اقدامی که در پی تغییر مسیر صادرات انرژی روسیه و کاهش عرضه از خاورمیانه به‌دنبال تنش‌های منطقه‌ای صورت گرفته است.

بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی تاجران، حجم مجموع عرضه سوخت به این کشورها در دوره جنوری تا مارچ به ۳.۳۴۷ میلیون تُن متریک رسیده است.

رویترز می‌گوید پس از وضع تحریم اتحادیه اروپا بر واردات محصولات نفتی روسیه در فبروری ۲۰۲۳، آسیای مرکزی به بازار اصلی صادرات سوخت روسیه تبدیل شده است.

با وجود آن‌که روسیه صادرات تیل را تا پایان ماه جولای محدود کرده، برخی کشورهای آسیای مرکزی که بر اساس توافقات بین‌دولتی با مسکو معافیت دارند، همچنان واردات خود را ادامه می‌دهند.

در این گزارش آمده است که مغولستان با واردات ۸۴۰ هزار تُن، بزرگ‌ترین خریدار سوخت روسیه در منطقه بوده است. افغانستان نیز با وجود عدم معافیت رسمی از محدودیت صادرات تیل روسیه، به دلیل ادامه صادرات بلاروس، واردات خود را افزایش داده است.

رویترز افزوده است که واردات افغانستان از روسیه و بلاروس در سه ماه نخست سال، نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۵، چهار برابر افزایش یافته و به ۵۳۰ هزار تُن رسیده است که شامل ۲۳۱ هزار تُن تیل می‌باشد.

تجارت

افغانستان و ترکیه بر گسترش همکاری‌های اقتصادی و افزایش سرمایه‌گذاری تأکید کردند

شماری از صنعت‌کاران می‌گویند افغانستان ظرفیت‌های قابل توجهی در بخش‌های زراعت و معادن دارد و می‌تواند زمینه مناسب برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های ترکیه‌ای فراهم سازد.

Published

on

مقام‌های افغانستان و ترکیه در حاشیه مجمع دیپلوماسی آنتالیا درباره گسترش روابط تجاری و افزایش حجم مبادلات اقتصادی میان دو کشور گفتگو کرده‌اند.

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان، در این دیدار با عمر بولات، وزیر تجارت ترکیه، درباره ظرفیت‌های موجود در افغانستان در بخش‌های صنعت، معادن و زراعت و همچنان فرصت‌های جلب سرمایه‌گذاری بحث و تبادل نظر کرده است.

در این نشست، طرف ترک از افغانستان دعوت کرده است تا در تمامی نمایشگاه‌های تجارتی که در ترکیه برگزار می‌شود، اشتراک کند. در مقابل، وزیر صنعت و تجارت افغانستان نیز از ترکیه برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید دوا در کشور دعوت به عمل آورده است.

شماری از صنعت‌کاران می‌گویند افغانستان ظرفیت‌های قابل توجهی در بخش‌های زراعت و معادن دارد و می‌تواند زمینه مناسب برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های ترکیه‌ای فراهم سازد.

در همین حال، کارشناسان اقتصادی تأکید می‌کنند که لازم است رهبری وزارت صنعت و تجارت با برنامه‌ریزی منظم و ارائه بسته‌های تشویقی، در چنین نشست‌هایی اشتراک کرده و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان را به‌گونه سیستماتیک به سرمایه‌گذاران خارجی معرفی کند تا زمینه جذب سرمایه بیشتر در کشور فراهم شود.

Continue Reading

تجارت

اتاق صنایع و معادن: افغانستان در بخش تولید بطری به سمت خودکفایی در حرکت است

Published

on

مسئولان اتاق صنایع و معادن می‌گویند که افغانستان در بخش تولید بطری به سمت خودکفایی پیش می‌رود. به گفته مسئولان این اتاق، اگر حمایت وزارت صنعت و تجارت از سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش به‌درستی انجام شود، افغانستان تا پایان سال جاری به یک کشور تولیدکننده و صادرکننده بطری تبدیل خواهد شد.

مسئولان اتحادیه کارخانه‌های تولید بطری در افغانستان می‌گویند که اکنون نیاز داخلی کشور به بطری‌ها تا حد زیادی از طریق تولیدات داخلی تأمین شده و در آینده نزدیک این میزان به صد درصد خواهد رسید.

اعضای اتحادیه کارخانه‌های تولید بطری می‌گویند که تولیدکنندگان افغان توانسته‌اند صادرات این محصول را به کشورهای حوزه خلیج فارس و برخی کشورهای اروپایی انجام دهند و منتظر تکمیل مسیرهای انتقال و فراهم شدن ترتیبات لازم برای این صادرات هستند.

عبدالمتین قلندری، رئیس دارالانشای اتاق صنایع و معادن، گفت: «در سال گذشته برای نخستین‌بار در تاریخ افغانستان، ما بطری به خارج از افغانستان صادر کردیم. امسال هم صدها کانتینر بطری به خارج صادر خواهیم کرد.»

برخی از اعضای این اتحادیه از وزارت صنعت و تجارت می‌خواهند که علاوه بر ادامه محدودیت‌ها بر صادرات سرب، در قراردادهای دولتی از تولیدات داخلی بطری استفاده شود و این روند گسترش یابد.

مسئولان اتحادیه کارخانه‌های تولید بطری می‌گویند که تا پایان سال جاری تعداد کارخانه‌های تولید این محصول در کشور به بیست شرکت خواهد رسید.

به گفته آنان، افغانستان ظرفیت تولید انواع بطری‌ها را دارد و این کشور به‌طور سالانه ۳۸ هزار تن بطری تولید می‌کند و تولیدکنندگان داخلی توانایی افزایش این میزان را دارند.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، گفت: «فابریکه‌های تولید بطری با تولید انواع بطری‌ها در اندازه‌های مختلف، نیازهای بازار افغانستان را برطرف می‌سازند.»

مسئولان وزارت اقتصاد نیز گفته‌اند که توسعه صنایع داخلی و تولیدات در اولویت‌های کاری امارت اسلامی قرار دارد و تمامی نهادهای سکتوری برای حل مشکلات سرمایه‌گذاران همکاری می‌کنند.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «ما تلاش می‌کنیم که زمینه مناسب را برای سرمایه‌گذاری، هم برای افغان‌ها و هم برای سرمایه‌گذاران خارجی، فراهم سازیم.»

در گذشته، بطری‌ها از کشورهایی مانند پاکستان، ایران، تایلند و چین وارد می‌شد، اما اکنون این واردات کاهش یافته و تا پایان سال جاری افغانستان به خودکفایی در این بخش خواهد رسید.

Continue Reading

تجارت

ازبکستان سیستم جدید تجارت با افغانستان را فعال کرد

در این سیستم تاجران ازبکستان می‌توانند کالاهای خود را در یک پلتفرم رسمی عرضه کرده و خریداران افغان به‌گونه مستقیم آن را خریداری کنند.

Published

on

ازبکستان یک میکانیزم جدید تجارت مبتنی بر بازار بورس را با افغانستان راه‌اندازی کرده است که هدف آن تسهیل، شفاف‌سازی و افزایش امنیت معاملات تجارتی میان دو کشور عنوان شده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های ازبیکستانی به نقل از خبرگزاری یوز دیلی، در این سیستم تاجران ازبکستان می‌توانند کالاهای خود را در یک پلتفرم رسمی عرضه کرده و خریداران افغان به‌گونه مستقیم آن را خریداری کنند.

مقام‌ها گفته‌اند که این میکانیزم با هدف کاهش خطرات مالی و ساده‌سازی روند تجارت طراحی شده و پرداخت‌ها از طریق تضمین‌های بانکی انجام می‌شود.

در این روند، خریداران افغان بخشی از مبلغ قرارداد را در آغاز پرداخت می‌کنند و باقی‌مانده پول پس از ارسال کالا و رسیدن آن به مرز، به فروشنده منتقل می‌شود.

به گفته مقام‌های ازبکستان، این طرح پس از هدایت رئیس‌جمهور این کشور، شوکت میرضیایف، برای اتصال بورس کالایی ازبکستان با یک بانک در افغانستان ایجاد شده است.

این در حالی است که ازبکستان هرچند امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته، اما در سال‌های اخیر روابط سیاسی و اقتصادی نزدیکی با کابل حفظ کرده است.

هفته گذشته نیز در نشست تواصل تجارتی میان بخش خصوصی دو کشور در کابل، ۳۸ تفاهم‌نامه به ارزش ۵۲۰ میلیون دالر میان تاجران افغان و ازبیک به امضا رسید.

کارشناسان اقتصادی این اقدام را گامی مهم در جهت افزایش حجم تجارت و ایجاد اعتماد بیشتر میان دو کشور توصیف می‌کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!