Connect with us

تجارت

افغانستان، ترکمنستان و آذربایجان روابط بازرگانی شان را گسترش می‌دهند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

رهبران کشورهای افغانستان، ترکمنستان و آذربایجان روی یک کمیته ی مشترک از بهر گسترش روابط بازرگانی و حمل و نقل توافق کرده اند.

در نشست مجازی که میان رهبران این سه کشور برگزار شده بود هر سه رهبر در مورد کمیته مشترکی که بتواند در راستای اتصال منطقه یی، انکشاف خط آهن، فایبر نوری و ترانسپورت فعالیت کند باهم گفتگو کردند.

در نشست سه جانبه میان اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان، قربان قلی بیردی محمدوف رییس جمهوری ترکمنستان و الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان که به گونه مجازی برگزار شده بود، هر سه رهبر روی همکاری های بازرگانی با همدیگر گفتگو کرده و به پیشنهاد رییس جمهوری آذربایجان روی تشکیل یک هیات مشترک که شامل وزیران ترانسپورت و دیگر مقام های سه کشور می شود با هم توافق کردند.

محمد اشرف غنی، رییس جمهوری افغانستان از پیشنهاد رییس جمهور آذربایجان برای تشکیل هیات مشترک سه کشور استقبال کرد.

 

در این نشست، رییس جمهور ترکمنستان از طرح بندر اقینه و تورغندی برای انتقال بهتر کالاهای بازرگانی پشتیبانی کرد

اشرف غنی رییس جمهوری کشور گفت: “اولین مورد استقبال از پیشنهاد رییس جمهور الهام علی‌اف است که کمیته مشترک کاری در سطح مقام‌های ترانسپورت این سه کشور و مقام‌های دیگر وزارت‌های مرتبط ایجاد شود. ريیس جمهور بیردی محمداف نیز از آن پشتیبانی می‌کند.”

آقای غنی در این نشست از طرح توسعه خط آهن در خاک افغانستان نیز خبر داد و گفت که این کشور برای انکشاف اقتصادی از ۴ هزار تا ۶ هزار کیلومتر خط آهن نیاز دارد و همکاران بین‌المللی برای همکاری در این بخش ابراز آمادگی کرده اند. ترکمنستان برای داد و ستد تجارتی با افغانستان، شبکه خط آهن را تا بنادر آقینه و تورغندی توسعه داده است؛ بنادر که حکومت افغانستان می‌خواهد به بندرهای معیاری مبدل شود.

اشرف غنی افزود: “ما در افغانستان هشت بندر خشکه را بوجود خواهیم آورد. امریکا به خاطر کمک در بخش تضمین های مالی آماده است”.

  در گذشته افغانسان در زمینه داد و ستد بازرگانی با دنیا، بیشتر متکی به بندر کراچی پاکستان بود. با گشایش بندر چابهار ایران و باز شدن مسیرهای تازه ترانزیتی از طریق کشورهای آسیای میانه، افغانستان طی سال های اخیر توانسته است که اتکای خود به بندر کراچی را کاهش دهد.

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: افغانستان در تولید ۱۳۳ قلم جنس به خودکفایی رسیده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۵, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که افغانستان در ۴۵ سکتور و در تولید ۱۳۳ قلم جنس به ظرفیت خودکفایی رسیده است و این وزارت تلاش دارد تا افغانستان از یک کشور وارداتی به صادراتی تبدیل شود.

مسوولان این وزارت همچنان بر ادامه‌ پشتیبانی از تولیدات داخلی و جذب سرمایه‌گذاری به این منظور تأکید دارند.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت بر افزایش استفاده کالاها و تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی و ملی تأکید کرده و افزوده است که تلاش‌ها برای یافتن بازار برای محصولات داخلی در داخل و خارج از کشور نیز آغاز شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده گفته است: «در ۱۳۳ قلم اجناس تولیدی که ۴۵ سکتور می‌شود به ظرفیت خودکفایی رسیدیم و همچنان در ۹۵ قلم جنس تولیدی که ۲۷ سکتور می‌شود به ظرفیت نیمه‌خودکفایی رسیدیم.»

آقای جواد آخندزاده علاوه کرد: «این در حالی است که ادارات امارتی متعهد به استفاده اجناس و تولیدات داخلی جهت حمایت از رشد صنایع در کشور می‌باشند.»

در همین حال، اتاق صنایع و معادن نیز می‌گوید که در جریان دو و نیم سال گذشته به انکشاف تولیدات داخلی بیشتر توجه صورت گرفته و در حال گسترش است.

با این حال، مسوولان این اتاق بر گسترش فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی تأکید می‌کنند.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتاق صنایع و معادن در این مورد بیان نمود: «من فکر می‌کنم که حکومت هم یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان در مارکیت می‌باشد در صورتیکه در تمام پروژه‌های انکشافی و توسعه‌ای خود از محصولات و تولیدات داخلی استفاده بکند.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اگر استفاده از تولیدات و محصولات داخلی در پروژه‌های دولتی افزایش یابد، افغانستان به سرعت به سوی استقلال اقتصادی پیش خواهد رفت.

Continue Reading

تجارت

فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع اعلام شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۱, ۱۴۰۳)

د افغانستان بانک اعلام کرده است که فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع بوده و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

این نهاد در اطلاعیه‌ای گفته است که تا کنون به هیچ شخص یا شرکت جواز فعالیت صرافی آنلاین را صادر نکرده است، زیرا این‌گونه فعالیت‌ها غیر قانونی می‌باشد.

در اطلاعیه آمده است: «د افغانستان بانک از هموطنان عزیز تقاضا دارد تا با توجه به خطرات، خسارات و مسوولیت‌های بعدی این معاملات، از انجام معاملات آنلاین صرافی خودداری نمایند.»

د افغانستان بانک افزوده است که این موضوع با ادارات کشفی و امنیتی در جریان گذاشته شده است و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

Continue Reading

تجارت

حکومت سرپرست افغانستان در تلاش پیدا نمودن راه‌های بدیل تجارتی

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۰, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت نشستی را در باره‌ی جستجوی راه بدیل برای تجارت افغانستان برگزار کرد. نورالدین عزیزی در این نشست گفته است که  جستجوی راه‌ بدیل برای تجارت کشور، مسدود کردن سایر راه‌ها و بنادر نیست، بلکه امارت اسلامی در تلاش ایجاد سهولت‌ها برای بخش خصوصی است.

افغانستان از اینکه کشور محاط به خشکه است در بخش روابط تجارتی‌اش به خصوص در انتقالا کالاهای ترانزیتی همواره با چالش‌هایی روبه رو است. حالا اما امارت اسلامی تلاش دارد تا راه‌های بدیل تجارت افغانستان را جستجو کند از این رو یک نشست مشترک در وزارت صنعت و تجارت برگزار شده است.

سرپرست وزارت صنعت و تجارت در این نشست گفته است که  جستجوی راه‌ بدیل برای تجارت کشور، مسدود کردن سایر راه‌ها و بنادر نیست، بلکه امارت اسلامی در تلاش ایجاد سهولت‌ها برای بخش خصوصی است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که: «رهبری وزارت صنعت و تجارت را موظف نموده‌اند تا با اعضای محترم کمیته تعرفه پیرامون جستجوی راه بدیل برای تجارت کشور کار نماید دایر گردید دراین جلسه آقای عزیزی با تاکید بر آوردن سهولت جهت رشد صنعت و رونق تجارت کشور گفت، جستجوی راه بدیل برای تجارت افغانستان مسدود کردن سایر راه‌ها و بنادر نیست بلکه ما در تلاش آوردن سهولت بیشتر برای سکتور خصوصی هستیم.»

در این نشست کمیته‌ی تعرفه نماینده ویژه و تخنیک خود را به‌منظور استفاده بهتر و موثر بندر چابهار به‌عنوان یکی‌ از راه‌های بدیل برای تجارت کشور، معرفی کرده است.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتاق صنایع و معادن می‌گوید که: «از آن جایکه افغانستان وابسته به یک مسیر است و هر از گاهی مشکلات ایجاد می‌شود بناءً من فکر می‌کنم بهترین راه بدیل بندر چابهار و بندرعباس می‌باشد که هم از لحاظ مساحت نزدیک‌تر است و هم از لحاظ مصارف ترانسپورتیشن و در کل داشتن روابط خوب اقتصادی با تمام کشورهای همسایه می‌تواند افغانستان را از منزوی بودن نجات بدهد.»

به باور آگاهان هرگاه راه‌های بدیل تجارتی جستجو و از آن کار گرفته شود. صادرات کشور افزایش خواهد یافته و تاجران افغان به مارکیت‌های جهانی دسترسی پیدا کنند.

با این حال، مدیرکل گمرکات منطقه خراسان جنوبی در ایران خبر داده است که ترانزیت کالا از این منطقه به افغانستان سه برابر شده است. طبق توضیحات محمد کوهگرد، ۱۹هزار و ۹۳۶ لاری کالا سال گذشته از طریق گمرک ماهیرود به افغانستان ترانزیت شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!