Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

منتشر شده

در

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

رویداد های اخیر

سومین نشست گروه کاری بخش خصوصی پروسه دوحه در کابل برگزار شد

نشست در دو بخش برگزار شد؛ بخش اول بر رشد و شمولیت و بخش دوم بر هماهنگی و شفافیت متمرکز بود.

Published

on

سومین نشست گروه کاری بخش خصوصی پروسه دوحه به صورت حضوری و آنلاین در هوتل کابل گرند و با میزبانی ماموریت حمایت ملل متحد در افغانستان (یوناما) برگزار شد.

در این نشست، نمایندگان امارت اسلامی افغانستان شامل وزارت‌های خارجه، مالیه، صنعت و تجارت، اقتصاد، کار و امور اجتماعی و بانک مرکزی، به همراه یوناما، سازمان‌های ملل، سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، سفیران و دیپلمات‌ها و کارشناسان بخش خصوصی حضور داشتند.

نشست در دو بخش برگزار شد؛ بخش اول بر رشد و شمولیت و بخش دوم بر هماهنگی و شفافیت متمرکز بود.

نمایندگان امارت اسلامی افغانستان دستاوردها و پیشرفت‌های پس از حاکمیت امارت را ارائه کردند و شرکت‌کنندگان ضمن تقدیر از تلاش‌ها، بر حمایت از بخش خصوصی و تقویت همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار امیرخان متقی با رئیس انستیتوت آسیای مرکزی اوزبیکستان؛ تأکید بر گسترش همکاری‌های دوجانبه

متقی همچنین بر نقش مراکز تحقیقاتی در ترویج روابط دوجانبه، تفاهم و درک واقعیت‌های عینی تأکید کرد.

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه کشور، با هیئتی به ریاست جولان وهابوف، رئیس انستیتوت بین‌المللی آسیای مرکزی اوزبیکستان و مشاور معاون رئیس‌جمهور آن کشور، دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار که پیرامون تقویت همکاری‌های سیاسی و اقتصادی و مسائل منطقه‌ای برگزار شد، وزیر امور خارجه گفت که اوزبیکستان نسبت به افغانستان دارای پالیسی مثبت و مبتنی بر حسن نیت است و امیدواریم روابط و همکاری‌های دوجانبه بیش از پیش توسعه یابد.

متقی همچنین بر نقش مراکز تحقیقاتی در ترویج روابط دوجانبه، تفاهم و درک واقعیت‌های عینی تأکید کرد.

جولان وهابوف پیشرفت‌ها و ثبات موجود در افغانستان را ستود و ابراز امیدواری کرد که سطح تجارت میان دو کشور در سال جاری بیش از پیش افزایش یابد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان نزدیک به ۲۰ هزار افغانِ در انتظار انتقال به امریکا را بازمی‌گرداند

منبع افزوده است که فهرست کامل این افراد با مقام‌های مربوطه شریک ساخته خواهد شد تا روند بازگرداندن آنان تسریع گردد.

Published

on

رسانه‌های پاکستانی به نقل از منابع آگاه در پاکستان گزارش داده اند که این کشور تصمیم گرفته است نزدیک به ۲۰ هزار شهروند افغان را که در انتظار انتقال به ایالات متحده امریکا به‌سر می‌برند، به افغانستان بازگرداند.

به گفته این منابع، قرار است ۱۹ هزار و ۹۷۳ شهروند افغان که هم‌اکنون در پاکستان اقامت دارند، تحت برنامه «بازگردانی اتباع خارجی غیرقانونی» به افغانستان منتقل شوند.

بر بنیاد این تصمیم، حکومت فدرال پاکستان به مقام‌های ارشد ایالات و قوماندانان پولیس در پنجاب، سند، خیبرپختونخوا، بلوچستان، کشمیر، گلگت-بلتستان و همچنان به مقام‌های اسلام‌آباد دستور داده است تا اقدامات فوری را برای اجرای این روند روی‌دست گیرند.

منبع افزوده است که فهرست کامل این افراد با مقام‌های مربوطه شریک ساخته خواهد شد تا روند بازگرداندن آنان تسریع گردد.

پس از تحولات سال ۲۰۲۱ در افغانستان، بیش از ۱۰۰ هزار شهروند افغان به پاکستان پناه بردند. بسیاری از این افراد پیش‌تر با دولت‌های امریکا و بریتانیا، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای کمک‌رسان همکاری داشتند. با این حال، هزاران تن از آنان بیش از چهار سال است که در انتظار طی مراحل پرونده‌های انتقال به امریکا مانده‌اند؛ روندی که به‌دلیل تعلیق بررسی پرونده‌ها از سوی دولت امریکا، با ابهام جدی روبه‌رو شده است.

بر اساس این تصمیم، تمامی شهروندان افغان که هنوز در انتظار انتقال به امریکا هستند، به افغانستان بازگردانده خواهند شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!