Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی ادعای ترمپ مبنی بر اینکه پایگاه بگرام تحت اداره چین است را رد کرد

آقای مجاهد در ادامه افزود که: «ما خواهش می‌کنیم که تیم ترمپ به او توضیح دهد و اطلاعات او را در مورد افغانستان تصحیح کند.»

منتشر شده

در

امارات اسلامی ادعای دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا مبنی بر اینکه پایگاه هوایی بگرام توسط چینی‌ها اداره می‌شود را رد کرد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان در گفتگو با تلویزیون ملی، اظهارات ترمپ را “احساسی” خواند و گفت که مقامات امریکایی باید از بیان “بیانات مبتنی بر اطلاعات غیرمستند” خودداری کنند.

وی همچنین گفت که بگرام تحت اداره امارات اسلامی است و نه چین.

وی گفت: «نیروهای چینی در اینجا حضور ندارند و چنین پیمانی با هیچ کشوری نداریم.»

آقای مجاهد در ادامه افزود که: «ما خواهش می‌کنیم که تیم ترمپ به او توضیح دهد و اطلاعات او را در مورد افغانستان تصحیح کند.»

این اظهارات پس از اظهارات اخیر ترمپ مبنی بر اینکه بگرام تحت اداره چین است و واشنگتن قصد دارد به پایگاه نظامی که در حدود ۴۰ کیلومتری شمال کابل است بازگردد، بیان شده است.

ترمپ اشاره کرد که واشنگتن باید برای بازپس گیری تجهیزات نظامی که در جریان خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱ در حال خروج به خانه آورده نشده اند، حرکت کند.

ترامپ گفت: «من کسی هستم که حضور نظامی ما را به کمتر از ۵۰۰۰ نفر رساندم، اما ما قصد داشتیم بگرام را حفظ کنیم، نه به خاطر افغانستان، بلکه به خاطر چین، زیرا پایگاه هوایی دقیقاً یک ساعت از جایی که چین موشک‌های هسته‌ای خود را می‌سازد فاصله دارد. بنابراین، ما قصد داشتیم بگرام را حفظ کنیم.»

پایگاه هوایی بگرام یکی از بزرگترین پایگاه‌های هوایی جهان است. یکی از بزرگترین و قدرتمندترین باندهای فرودگاه را دارد. ترامپ گفت: «و ما آن را رها کردیم، و می‌دانید در حال حاضر چه کسی آن را اشغال کرده است؟ چین. چون بایدن آن را رها کرد. بنابراین، ما آن را حفظ خواهیم کرد.»

پیش از این ترمپ در جریان کمپاین‌های انتخاباتی خود مدعی شده بود که بگرام تحت کنترل چین بوده است، اما از زمان روی کار آمدن خود این ادعا را بار دیگر تکرار کرده است.

با این حال، چین نیز ادعاهایی مبنی بر اینکه اداره پایگاه هوایی را در اختیار دارد، رد کرده است.

رویداد های اخیر

واخابوف: افغانستان نباید در حاشیه، بلکه در متن تحولات آسیای مرکزی باشد

Published

on

جاولون واخابوف، رئیس انستیتوت بین‌المللی آسیای مرکزی، گفته است که افغانستان نباید کشوری حاشیه‌ای در منطقه تلقی شود، بلکه باید به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی در شکل‌دهی روندهای منطقه‌ای آسیای مرکزی نقش ایفا کند.

واخابوف این مطلب را در نشست مراکز مطالعاتی افغانستان و آسیای مرکزی که حدود دو هفته قبل در کابل برگزار شد، بیان کرده است.

این نشست به ابتکار مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان و با حضور رؤسای اتاق‌های فکر، کارشناسان، مقام‌های دولتی و نمایندگان بخش خصوصی از کشورهای آسیای مرکزی، آذربایجان و افغانستان برگزار شد.

جاولون واخابوف، رئیس انستیتوت بین‌المللی آسیای مرکزی مستقر در تاشکند، با اشاره به جایگاه افغانستان در منطقه گفت که ثبات و احیای اقتصادی این کشور با آینده آسیای مرکزی پیوند خورده است و افغانستان باید در روندهای منطقه‌ای، شریک و تصمیم‌ساز باشد.

وی افزود که پروژه‌های مهم منطقه‌ای از جمله خط آهن افغان ترانس، خط لوله گاز تاپی، پروژه انتقال برق تاپ و پروژه کاسا-۱۰۰۰، این ظرفیت را دارند که افغانستان را از یک مسیر ترانزیتی به یکی از بازیگران فعال در تولید، صنعت و اقتصاد منطقه تبدیل کنند.

رئیس انستیتوت بین‌المللی آسیای مرکزی همچنین بر ضرورت ایجاد چارچوب‌های حقوقی و نهادی برای همکاری‌های آبی و اقلیمی با مشارکت افغانستان تأکید کرد. به گفته او، گفتگو درباره کانال قوش‌تپه، برگزاری نشست‌های تخنیکی منظم، تبادل اطلاعات، نظارت مشترک، مطالعه یخچال‌های طبیعی و ایجاد سیستم‌های هشدار زودهنگام، از موضوعات مهم همکاری‌های آینده در این بخش خواهد بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سراج‌الدین حقانی و سفیر قطر درباره گسترش روابط دوجانبه گفتگو کردند

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله، در دیدار با مردف القاشوطی، سفیر قطر در کابل، درباره گسترش هرچه بیشتر روابط دوجانبه میان افغانستان و قطر، وضعیت منطقه و تقویت تعامل میان افغانستان و جامعه جهانی گفتگو کردند.

وزارت داخله گفته است که آقای حقانی از نقش سازنده قطر در تقویت تعامل افغانستان با جامعه جهانی قدردانی کرده و از همکاری‌های این کشور سپاسگزاری نموده است.

همچنین، دو طرف درباره همکاری‌های امنیتی و مبارزه با مواد مخدر نیز دیدگاه‌های خود را با یکدیگر تبادله کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117