Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان: مردم ما برای حفاظت از آزادی خاک و استقلال خود همیشه آماده باشند

منتشر شده

در

امروز (ششم جدی) برابر است با ۴۳ومین سالروز تجاوز نیروهای اتحاد جماهیر شوروی پیشین به افغانستان، روزی که شهروندان کشور از آن همچون یک روز سیاه یاد می‌کنند.

امارت اسلامی افغانستان دراعلامیه ‌یی که امروز (۶جدی) به مناسبت سالروز تجاوز ارتش سرخ به افغانستان به نشر رسیده است، گفته است که مردم مسلمان ما برای حفاظت از آزادی خاک و استقلال خود همیشه آماده باشند.

در اعلامیه آمده است: «چهل و سه سال قبل از امروز در ششم جدی سال ۱۳۵۸ هجری شمسی اتحاد شوروی سابق، بر حریم پاک افغانستان تجاوز کرد و هزاران نیروی اشغالگر خود را داخل خاک افغانستان کرد.»

در اعلامیه همچنان آمده است که در جریان اشغال ده ساله اتحاد شوروی سابق و پس از ظلم‌های بزرگ، به افغانستان، در هر عرصه، آسیب رسید، میلیون‌ها افغان از کشور مجبور به هجرت شدند و میلیون تن دیگر شهید و معیوب شدند.

اعلامیه افزوده است که:«الحمدلله ملت غیور و مسلمان ما با شجاعت در برابرش، جهاد کرد که در نتیجه آن پس از ده سال قشون سرخ شوروی در افغانستان شکست بزرگ خورد و ملت مظلوم ما از شر و اشغال آن رهایی یافت. این رویداد بزرگ تاریخ این پیام را می‌رساند که هیچ قدرت مغرور جهان به ایمان، ننگ و عزت و اراده قوی مردم مسلمان و غیور افغانستان شک نداشته باشد. این ، هم‌چنان ثابت کرد که ملت ما به هر اندازه که مظلوم و بیچاره واقع شود، در عملی نمودن حکم رب جل جلاله (جهاد) و کسب استقلال و آزادی کشور خویش و حراست از آن تاریخ روشن دارد که در یک قرن اخیر این حقیقت بزرگ را اشغال انگلیس‌ها، شوروی ها و امریکایی‌ها و شکست مفتضحانه آنان نشان می‌دهد.»

در حالی که امارت اسلامی تجاوز نیروهای اتحاد جماهیر شوروی پیشین بر افغانستان را که باعث چهار دهه جنگ گردید، نکوهش می‌کند، بالای ملت صدا می‌زند که برای حفاظت از آزادی خاک و استقلال خود، همیشه آماده باشند.

در اعلامیه همچنان از مردم خواسته شده است که:«به هیچ‌کس اجازه ندهند که در برابر کشور، ارزش‌ها و ملت ما دسیسه‌های شوم و اراده نادرست خود را عملی سازد. امارت اسلامی متعهد است که شب و روز برای دفاع و تحفظ کشور، ارزش‌های دینی و ملت مسلمان خویش، به خدمت و تلاش هایش ادامه دهد.»

چهل و سه سال پیش به روز ششم ماه جدی سال ۱۳۵۸ هجری خورشیدی نزدیک به صد هزار نیروی شوروی پیشین بر افغانستان تجاوز کردند و این نیروها ده سال در افغانستان حضور داشتند و اتش جنگی را بر افروختند که تا چهار دهه به گونه متواتر در کشور ادامه داشت.

رویداد های اخیر

معین وزارت صنعت برای اشتراک در نمایشگاه «چین–اوراسیا ۲۰۲۶» وارد چین شد

Published

on

وزارت صنعت و تجارت اعلام کرده است که شهاب‌الدین ثاقب، معین این وزارت، در رأس یک هیئت عالی‌رتبه به منظور اشتراک در نمایشگاه «چین–اوراسیا ۲۰۲۶» وارد چین شده است.

این وزارت امروز (چهارشنبه) در خبرنامه‌ای گفته است که این سفر به دعوت رسمی دولت چین انجام شده است.

بر بنیاد این خبرنامه، نمایشگاه «چین–اوراسیا ۲۰۲۶» از ۲۵ تا ۲۹ جون سال ۲۰۲۶ در شهر ارومچی، مرکز منطقه خودمختار سین‌کیانگ چین برگزار می‌شود.

در این سفر، محمدالله بختیار، رئیس دفتر مقام وزارت صنعت و تجارت، نمایندگان وزارت امور خارجه و شماری از نمایندگان ادارات مربوط، هیئت افغانستان را همراهی می‌کنند.

هدف از این سفر، گسترش روابط تجارتی و اقتصادی، معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری افغانستان، جلب سرمایه‌گذاری خارجی و تقویت همکاری‌های اقتصادی میان افغانستان و کشورهای منطقه عنوان شده است.

گفتنی است که این نمایشگاه از بزرگ‌ترین رویدادهای اقتصادی و تجارتی منطقه به شمار می‌رود که از سال ۲۰۱۱ میلادی همه‌ساله در شهر ارومچی چین برگزار می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ماهرنگ بلوچ، فعال حقوقی پاکستانی به حبس ابد محکوم شد

Published

on

یک محکمه ویژه مبارزه با تروریزم در پاکستان، ماهرنگ بلوچ، فعال برجسته حقوق مدنی، و یکی از همراهانش را در پی کشته شدن یک سرباز نیروهای شبه‌نظامی در جریان اعتراضات ماه جولای ۲۰۲۴، به حبس ابد محکوم کرده است.

به گزارش رویترز، وکیل ماهرنگ بلوچ گفته است که علیه این حکم درخواست تجدیدنظر ارائه خواهد کرد.

ماهرنگ بلوچ که از ماه مارچ ۲۰۲۵ در بازداشت به سر می‌برد، از منتقدان سرسخت ناپدیدشدن‌های اجباری و موارد ادعایی نقض حقوق بشر در ایالت بلوچستان پاکستان بوده است؛ منطقه‌ای که جدایی‌طلبان قومی در آن طی دهه‌های گذشته شورش مسلحانه داشته‌اند.

فعالان حقوق بشر از روند این محاکمه انتقاد کرده‌اند؛ محاکمه‌ای که در آن از متهمان خواسته شده بود از طریق ارتباط ویدیویی از زندان حاضر شوند، اما آنان روند دادگاه را تحریم کردند.

این فعالان گفته‌اند که حکم حبس ابد علیه مهرنگ بلوچ و صبغت‌الله، یکی دیگر از رهبران کمیته همبستگی بلوچ، می‌تواند اعتماد مردم به دولت را بیش از پیش تضعیف کند.

مقام‌های حکومت بلوچستان گفته‌اند حکمی که روز دوشنبه صادر شد، پس از یک محاکمه عادلانه بوده و ثابت می‌کند که معترضان خشونت‌طلبی که مقام‌های دولتی را هدف قرار می‌دهند، می‌توانند به عنوان تروریست تحت پیگرد قرار گیرند.

سرفراز بگتی، وزیر اعلی ایالت بلوچستان، گفته است که عدالت در مورد سپاهی شبیر بلوچ، سربازی که هنگام انجام وظیفه در شهر بندری گوادر توسط معترضان کشته شد، اجرا شده است.

او گفت: «کسانی که زیر نام اعتراضات مسالمت‌آمیز قانون را به دست خود می‌گیرند، خشونت را ترویج می‌کنند و مقام‌های دولتی را هدف قرار می‌دهند، در واقع تسهیل‌کنندگان تروریزم هستند.»

محکمه ویژه مبارزه با تروریزم در کویته اعلام کرده است که مهرنگ بلوچ و صبغت‌الله در اتهام قتل و جرایم مرتبط با تروریزم مجرم شناخته شده‌اند.

محکمه گفته است مهرنگ بلوچ معترضان را به حمله علیه نیروهای شبه‌نظامی مستقر در محل اعتراضات تحریک کرده و شواهد عینی و مدارک پزشکی نیز از پرونده دادستانی حمایت می‌کند.

لالا عبدالب بلوچ، از برگزارکنندگان کمیته همبستگی بلوچ، این محاکمه را «بی‌چهره» توصیف کرده و هشدار داده است که جوانان بلوچ بیشتری احتمالاً به مسیر مقاومت روی خواهند آورد.

او گفت: «زمانی که دسترسی به راه‌های عدالت را ببندید، افراد بیشتری در برابر دولت قیام خواهند کرد.» وی افزوده است که این گروه در اعتراض به تصمیم دادگاه، خواستار اعتصاب سراسری در ایالت بلوچستان شده است.

اسرار جتک، وکیل ماهرنگ بلوچ، روز چهارشنبه گفته است که این حکم در محکمه عالی بلوچستان به چالش کشیده خواهد شد.

Continue Reading

International Sports

تصویر کلی مرحله حذفی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶ در حال شکل‌گیری است

Published

on

رقابت برای صعود به مرحله حذفی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶ روزبه‌روز داغ‌تر می‌شود. برخی تیم‌ها صعود خود را به مرحله یک‌هشتم نهایی قطعی کرده‌اند و برخی دیگر در آستانه دیدارهای سرنوشت‌ساز مرحله گروهی قرار دارند.

مکسیکو، ایالات متحده، آلمان، ارجنتاین، فرانسه و ناروی با عملکردهای قدرتمند در بازی‌های ابتدایی، صعود خود را قطعی کرده‌اند. در مقابل، هایتی، ترکیه، تونس، اردن و پانامه از رقابت‌ها کنار رفته‌اند.

مکسیکو با تثبیت صدرنشینی در گروه A یکی از تیم‌های موفق تورنمنت بوده است. ایالات متحده نیز با پیروزی در برابر پاراگوای و استرالیا، صدر جدول گروه D را به دست آورده است. آلمان با یک بازگشت تماشایی مقابل ساحل عاج صدرنشین گروه E شد و ارجنتاین نیز با درخشش لیونل مسی و دو گول او دربرابر اتریش، صدر گروه J را از آن خود کرد.

با این حال، در گروه B، کانادا و سوئیس با چهار امتیاز رقابت نزدیکی برای صدرنشینی دارند، در حالی که بوسنیا و هرزگوینا و قطر در صورت عدم پیروزی در آستانه حذف قرار می‌گیرند. گروه C نیز شرایط مشابهی دارد؛ برازیل با اختلاف گول از مراکش پیش است و اسکاتلند همچنان برای صعود مستقیم امیدوار است.

یکی از جذاب‌ترین گروه‌ها، گروه H است؛ گروهی که در آن هسپانیه، کیپ‌ورد، اوروگوای و عربستان سعودی هنوز چانس صعود دارند. هسپانیه مدعی اصلی صدرنشینی است، اما عملکرد درخشان کیپ‌ورد آن‌ها را همچنان در مسیر یک صعود تاریخی نگه داشته است.

با فرمت جدید ۴۸ تیمی، این دوره از رقابت‌ها شامل مرحله یک‌هشتم نهایی با حضور ۳۲ تیم است و حتی هشت تیم برترِ سوم گروه‌ها نیز صعود خواهند کرد. همین موضوع باعث شده هر گول و هر امتیاز در مرحله گروهی اهمیت حیاتی داشته باشد.

در جدول حذفی نیز کم‌کم تصویر واضح‌تری شکل می‌گیرد. مکسیکو، آلمان، ایالات متحده و ارجنتاین می‌دانند که در مرحله بعد باید با تیم‌های دوم گروه‌ها یا تیم‌های سوم صعودکننده روبه‌رو شوند و چندین تقابل بزرگ در انتظار آن‌هاست.

با نزدیک شدن به دیدارهای پایانی مرحله گروهی، هیجان رقابت برای صعود به مرحله حذفی به اوج خود رسیده و نگاه میلیون‌ها هوادار در سراسر جهان به نتایج این بازی‌های سرنوشت‌ساز دوخته شده است.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117