Connect with us

رویداد های اخیر

قلندر عباد: دلیل اصلی بسته ماندن مکاتب دخترانه مشکلات اقتصادی است

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱

قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت عامه گفته است که مشکلات اقتصادی سبب شده است تا مکاتب دخترانه به روی متعلمان بالاتر از صنف ششم مسدود بماند.

آقای عباد در گفتگو با بی بی سی گفت که تحصیل همان‌گونه که برای پسران مهم است برای دختران نیز مهم است.

او گفت: “مساله اصلی مشکل اقتصادی است زیرا تمام سرمایه‌های ما در خارج از کشور مسدود است. ما نه تنها روی زیرساخت‌ها بلکه روی فراهم کردن تمام تسهیلات به شمول معلمان وکارکنان زن برای مکاتب دخترانه کار می‌کنیم.”

این مقام ارشد امارت اسلامی هم‌چنان گفت که نگرانی‌هایی درمورد حجاب وسیستم جداگانه مکاتب نیز وجود دارد.

با این حال نماینده خاص امریکا درامور زنان وحقوق بشرافغانستان می‌گوید که دلیل برعدم بازگشایی مکاتب دخترانه وجود ندارد ودلیل آنکه در ده ماه گذشته ازتحریم ها برحکومت سرپرست کاسته نشده رفتارنامناسب آن با زنان ودختران است.

رینا امیری، نماینده خاص امریکا درامور زنان وحقوق بشر گفت: “ما طالبان (امارت اسلامی) را با رفتارآنها قضاوت می کنیم. تحریم ها و مجازاتی که برطالبان (امارت اسلامی) وضع شده وچیزی ازآن کاسته نشده به علت رفتارنامناسب آنها در برابر زنان و دختران ونیز روش های است که مخالف قوانین حقوق بشری است. طالبان (امارت اسلامی) زنان را نادیده می گیرند.”

ظاهرن یکی مواردی که هزاران شهروند کشور در ده ماه گذشته افغانستان را ترک کرده اند اجازه نیافتن دختران به ادامه تحصیل وباورنداشتن به تعهداتی است که ازسوی حکومت سرپرست در زمینه حقوق بشرکار ، تحصیل زنان و دختران مطرح شده است.

ویدا قیومی، پناهنده افغان درامریکا گفت: “شب ها کابوسم این بود که ببینم دخترانم نمی توانند دیگر به مکتب بروند. این باور آزار دهنده بود واکنون نگران دختران هستم که به دلایل تعریف نشده نمی توانند به مکتب بروند”.

فاطمه حامد، یک معلم گفت: “امارت اسلامی امروز وفردا می کند اما چنان مشخص است که نمی خواهد دختران به تحصیل ادامه دهند، اما یگانه خواست ما بازگشایی دوباره مکاتب به روی دختران است”.

برخی مقام های امارت اسلامی هم بارها بر بازگشایی مکاتب دخترانه تاکید کرده اند اما هنوز از بازگشایی مکاتب دخترانه خبری نیست.

رویداد های اخیر

ده‌ها قانونگذار امریکایی به توقف مهاجرت افغان‌ها اعتراض کردند

Published

on

شصت و یک عضو کانگرس ایالات متحده از دولت ترمپ خواستند تا تصمیم خود مبنی بر توقف روند مهاجرت اتباع افغانستان را لغو کند و هشدار دادند که این اقدام اتباع افغانستان را به طور ناعادلانه‌ای هدف قرار می‌دهد.

این قانونگذاران در نامه‌ای خطاب به مارکو روبیو، وزیر امور خارجه و کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی، گفتند که حادثه تیراندازی یک افغان بر گارد ملی امریکا، نباید برای بدنام کردن افغان‌هایی که به طور قانونی به دنبال ورود به ایالات متحده هستند، مورد استفاده قرار گیرد. آنها تأکید کردند که متقاضیان افغان تحت بررسی‌های گسترده با مشارکت چندین اداره امنیتی ایالات متحده قرار می‌گیرند.

این گروه گفت: «سوءاستفاده از این تراژدی برای ایجاد تفرقه و دامن زدن به ترس، امریکا را امن‌تر نخواهد کرد. رها کردن کسانی که تصمیم شجاعانه‌ای برای ایستادن در کنار ما گرفتند، به کسانی که ممکن است در آینده به عنوان متحد به آنها نیاز داشته باشیم، این پیام را می‌دهد که نمی‌توان اعتماد کرد که تعهدات عملی خواهند شد. این اشتباهی است که نمی‌توانیم از عهده آن برآییم.»

ایالات متحده پس از خروج از افغانستان، نزدیک به ۲۰۰ هزار تبعه افغان را پذیرفت.

هزاران افغان که با اردوی ایالات متحده همکاری می‌کردند همراه با خانواده‌هایشان هنوز در پایگاه‌های نظامی و کمپ‌های مهاجرین در کشورهای مختلف منتظر انتقال به امریکا هستند.

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقاد رئیس کمیته استخبارات مجلس نمایندگان امریکا از روند بررسی افغان‌ها در دوره بایدن

Published

on

ریک کرافورد، رئیس کمیته استخبارات مجلس نمایندگان امریکا، از نحوه مدیریت روند پذیرش افغان‌ها پس از خروج نظامیان امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ انتقاد کرده است.

کرافورد در بیانیه‌ای گفت که در کنار تعداد زیادی از مهاجرانی که از طریق مرز جنوبی ایالات متحده وارد شدند، تقریباً ۱۹۰ هزار تبعه افغانستان پس از خروج نظامی ایالات متحده اجازه ورود یافتند. او ادعا کرد که بسیاری از افراد پذیرفته شده فاقد اسناد لازم بودند و در برخی موارد، بدون جمع‌آوری اطلاعات بایومتریک، اجازه ورود یافتند.

کرافورد گفت که ایالات متحده مسئولیت اخلاقی داشت تا از افغان‌هایی که در طول دو دهه درگیری در کنار نیروها و نهادهای امریکایی کار می‌کردند، محافظت کند. با این حال، او تأکید کرد که مدیریت ضعیف خروج، سبب هرج و مرج در بررسی افراد شد.

او همچنان مدعی شد که ۱۸۰۰۰ تروریست شناخته‌شده یا مظنون در ایالات متحده وجود دارد.

کرافورد گفت: «امروز، مشتاقانه منتظرم تا درک بهتری از تصویر مبارزه با تروریزم در داخل کشور داشته باشم و بشنوم که چگونه این کمیته بین سازمانی برای یافتن، نظارت، پیگرد قانونی و اخراج تروریست‌های شناخته‌شده یا مظنونی که از ابتدا هرگز نباید وارد کشور ما می‌شدند، تلاش می‌کند.»

دولت بایدن پیش از این از روند انتقال افغان‌ها دفاع کرده و اظهار داشته است که چندین لایه بررسی امنیتی با هماهنگی سازمان‌های استخباراتی، دفاعی و امنیت داخلی ایالات متحده انجام شده است. با این وجود، انتقال و اسکان مجدد اتباع افغانستان همچنان یک مسئله سیاسی بحث‌برانگیز در ایالات متحده است.

دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، اخیراً به دیپلومات‌های خود در سراسر جهان دستور داد تا صدور ویزه برای اتباع افغانستان را متوقف کنند.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که عضو سابق یکی از واحدهای تحت حمایت سازمان استخبارات امریکا در افغانستان به تیراندازی به دو سرباز گارد ملی ایالات متحده در واشنگتن دی سی متهم شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

لوی درستیز: ارتش امارت اسلامی به پای خود ایستاده است

Published

on

محمد فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح می‌گوید که در چهار سال گذشته، نیروهای ارتش امارت اسلامی در دفاع و حفاظت از افغانستان هیچ‌گونه تردیدی به خود راه نداده‌اند و امروز ارتش کشور به پای خود ایستاده است.

براساس خبرنامه وزارت دفاع، آقای فطرت این اظهارات را در نشستی با نمایندگان رسانه‌ها، تحلیلگران سیاسی و شماری از مسئولان کشور به‌منظور هماهنگی و تقویت همکاری‌ها بیان کرده و افزوده است: «ملت‌هایی که نمی‌توانند به پای خود بایستند و به دیگران متکی باشند، حتی اگر رشد کنند، قادر به پیشرفت واقعی نخواهند بود.»

فطرت همچنان از نقش رسانه‌ها در تأمین امنیت و همراهی با نیروهای دفاعی کشور قدردانی کرد و تصریح کرد: «ما و شما به‌عنوان فرزندان این سرزمین، باید دست‌به‌دست هم بدهیم و کشور را با هم بسازیم، به نیروهای خود افتخار کنیم و در آبادانی کشور با تمام توان تلاش نماییم. ما ارتشی را ایجاد کرده‌ایم که از شرف، تمامیت ارضی و مرزهای کشور دفاع می‌کند و پاسدار آزادی ماست.»

او تاکید کرد که امارت اسلامی در تلاش است تا ارتش مجهز به سلاح‌های مدرن تشکیل دهد تا در هر شرایطی از خاک کشور دفاع نماید.

وی بیان نمود که ارتش کشور به مردم ثابت کرده که هر کسی با نیت سوء به این سرزمین بنگرد، با پاسخ قاطع و شجاعانه مواجه خواهد شد و به همسایگان نیز ثابت شده است که هرگونه تجاوز به افغانستان، پاسخ چندین‌برابری در پی خواهد داشت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!