Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی روند تخلیه را متوقف کرد

منتشر شده

در

متوقف شدن روند تخلیه و اجازه نیافتن شهروندان برای سفر به بیرون از کشور از سوی امارت اسلامی واکنش‌های زیادی را به دنبال داشته است.

شماری از مدافعان حقوق بشر با انتقاد از این تصمیم امارت اسلامی، داشتن حق سفر را جزی از حقوق اساسی شهروندان می‌دانند و تاکید می‌کنند که نباید بر آزادی‌ها مردم محدودیت وضع شود.

این درحالی است که سخنگوی دولت می‌گوید تا زمانیکه سرنوشت پناهجویان افغان در خارج از کشور مشخص نشوند روند تخلیه از افغانستان متوقف است.

آقای مجاهد همچنان خاطر نشان می‌سازد که مردان بدون عذر موجه و زنان بدون محرم اجازه سفر به بیرون از افغانستان را ندارند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در این باره گفت:” وقتی افغان‌ها مطمین نمی‌باشند که با چی سرنوشت مواجه می‌شوند هنگامی که از اینجا میروند ما این روند را بند میکنیم تا زمانی که اطمینان حاصل کنیم همین حالا بیش از ۵۰ هزار افغان در یک کمپ در قطر بی سرنوشت و در حالت بد قرار دارند و همچنان در ترکیه خانواده‌ها و اطفال افغان بی سرنوشت استند.”

بر بنیاد آمارها در جریان عملیات تخلیه از ۱۵ تا ۳۱ اگست سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۲۰ هزار تن از شهروندان کشور از افغانستان بیرون شده اند که بیشتر آنان به ایالات متحده امریکا منتقل شده اند.

اما یک شمار زیادی از این شهروندان هنوز در کمپ‌های مهاجرین، قطر، ابوظبی، آلبانیا و برخی کشورهای دیگر منتظر سفر به مقصد نهایی اند، انتظاری که صبر این مهاجران را لبریز ساخته است.

سونیا، پناهجوی گیرمانده در کمپ ابوظبی، در این باره گفت:” بیشتر از چهار ماه است که ما را اینجا به کمپ ابوظبی انتقال داده اند و تا هنوز در حالت بی سرنوشتی قرار داریم مردم در وضعیت خوبی قرار ندارد از کشورهای مربوط میخواهیم که بر وضعیت مهاجرین توجه جدی نمایند.”

بابر آیدین، پناهجوی گیرمانده در کمپ ابوظبی، در این باره گفت: “کارهای پناهجویانی که در کمپ‌ها به سر میبرند متاسفانه به بسیاری کُندی پیش میرود کسانی که اینجا استند تا هنوز موفق نشده اند که انتقال یابند حتی خبرنگاران اینجا هم استند.”

اما شماری از مدافعان حقوق بشر تصمیم امارت اسلامی برای منع سفر شهروندان به بیرون از کشور را انتقاد می‌کنند و تاکید دارند که سفر جزی از حقوق اساسی شهروندان است و نباید بالای مردم محدودیت وضع شود.

محمد عیسی اسحاقزی، رییس کنگرس ملی افغانستان، در این باره گفت:” به جز مواردی که قانون ممانعت نکرده باشد یعنی شهروند مترکب کدام جرم و جنایت نباشد باید از حقوق اساسی خود که آزادی بیان است، حق سفر است آزادی عقیده است حقوق شهروندی و مدنی است کاملنا رعایت شود و دولت‌ها باید به این حقوق اساسی آنان حرمت بگذارند و جامعه جهانی و نهادهای بین المللی مهاجران افغان را که در وضعیت بسیار بد قرار دارد از آنها مواظبت نماید.”

این درحالی اسست که هم اکنون شماری از مهاجران و محصلان افغان پس از حملات روسیه بر اوکراین در آن کشور گیر مانده و امارت اسلامی اعلام کرده است که تلاش‌های شان برای حفظ مصوونیت شهروندان کشور در اوکراین ادامه دارد و ممکن آنان به افغانستان و یا کشور دیگری منتقل شوند.

رویداد های اخیر

کرزی: تداوم ممنوعیت آموزش دختران، افغانستان را به وابستگی شدید به خارج خواهد کشاند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین کشور، در اظهارات تازه‌ای گفته است که تداوم ممنوعیت آموزش و بسته ماندن درِ مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران، باعث تضعیف توانایی ملی، افزایش نیازمندی شدید و وابستگی افغانستان به خارج خواهد شد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «در حالی‌که آموزش همگانی را حیاتی می‌دانم، بار دیگر تأکید می‌کنم که باید هرچه زودتر درب مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران گشوده شود و با فراهم شدن زمینه تعلیم و تحصیل برای جوانان، اعم از دختر و پسر، مشکلات و نیازهای کشور به دست توانای فرزندان آن حل و برطرف گردد و افغانستان از وابستگی به بیرون رهایی یابد.»

کرزی این واکنش را بر اساس گزارش تازه صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) بیان کرده است. بر بنیاد این گزارش، افغانستان تا سال ۲۰۳۰ با کمبود بیش از ۲۰ هزار معلم و بیش از ۵ هزار کارمند صحی زن مواجه خواهد شد و شمار دختران محروم از آموزش به بیش از دو میلیون نفر خواهد رسید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده ویژه بریتانیا: گسترش روابط با افغانستان به اقدام‌های کابل وابسته است

Published

on

ریچارد لنزی، نماینده ویژه بریتانیا در امور افغانستان، اعلام کرده که تقویت و گسترش روابط میان لندن و کابل به اقدام‌های مشخص از سوی مقام‌های امارت اسلامی وابسته است.

لنزی در یک نشست خبری در کابل تأکید کرد که بریتانیا خواهان توسعه روابط دوجانبه با افغانستان است، اما این روند بدون برداشتن گام‌های عملی از سوی حاکمان افغانستان ممکن نخواهد بود.

لندزی گفت: «ما متعهد هستیم که روابط خود را عمیق‌تر کنیم، اما این وابسته به اقداماتی است که باید از سوی مقام‌های حاکم اینجا انجام شود. و بخشی از دلیل این‌که من به اینجا آمده‌ام این است که با مقام‌ها در تماس باشم و برای آن‌ها توضیح دهم که چه گام‌هایی را نیاز داریم ببینیم تا بتوانیم یک رابطه دوجانبه قوی‌تر بسازیم؛ رابطه‌ای که ما خواهان آن هستیم، زیرا این به شگوفایی آینده افغانستان کمک خواهد کرد.»

نماینده ویژه بریتانیا همچنان از گفتگو اخیر میان افغانستان و پاکستان استقبال کرده و ابراز امیدواری کرده است که این تلاش‌ها به کاهش تنش‌ها میان دو کشور بینجامد. او به نشست ارومچی اشاره کرده و گفته است که این گفتگوها با میانجی‌گری چین و مشارکت برخی کشورهای دیگر برگزار شده و می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت‌های مثبت باشد.

لنزی هشدار داد است که ادامه بسته بودن مسیرهای مرزی، روند کمک‌رسانی بشردوستانه را مختل کرده است. به گفته او، حدود یک میلیون نفر در مناطق مرزی به کمک فوری نیاز دارند. وی افزود که بریتانیا در سال جاری میلادی ۱۵۰ میلیون پوند برای حمایت از بخش‌های صحی، غذایی و آموزشی در افغانستان اختصاص داده است.

او همچنین بر اهمیت حقوق زنان و دختران تأکید کرده و گفته است که بدون مشارکت آنان، رشد اقتصادی افغانستان امکان‌پذیر نخواهد بود.

لنزی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد که بریتانیا از سال ۲۰۲۱ تاکنون بیش از ۳۸ هزار شهروند افغان را اسکان داده است، اما در حال حاضر برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت افغانستان در لندن وجود ندارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتریش با ازبکستان توافق‌نامه اخراج مهاجرین افغان امضا می‌کند؛ بحث «مراکز بازگشت» در اروپا ادامه دارد

سخنگوی وزارت داخله اتریش، این توافق را مهم خوانده و گفته است که هدف آن انتقال افرادی است که قرار است به کشورهای اصلی‌شان بازگردانده شوند، از جمله افغانستان.

Published

on

اتریش اعلام کرده است که ماه آینده توافق‌نامه‌ای را با ازبکستان برای تسهیل روند اخراج مهاجرین، به‌ویژه شهروندان افغان، امضا خواهد کرد.

بر اساس اعلام وزارت داخله اتریش، هدف این توافق ایجاد زمینه برای انتقال و مدیریت روند بازگشت مهاجرین از طریق کشورهای ثالث و تسهیل اجرای اخراج‌ها عنوان شده است.

طبق این گزارش، وزیران داخله و خارجه اتریش قرار است در تاریخ ۷ می به ازبکستان سفر کرده و این توافق‌نامه را به‌گونه رسمی امضا کنند.

مارکوس هایندل، سخنگوی وزارت داخله اتریش، این توافق را مهم خوانده و گفته است که هدف آن انتقال افرادی است که قرار است به کشورهای اصلی‌شان بازگردانده شوند، از جمله افغانستان.

در سطح اتحادیه اروپا نیز بحث‌ها درباره بازگرداندن مهاجران فاقد حق اقامت، از جمله افغان‌ها، همچنان ادامه دارد. سخنگوی کمیسیون اروپا گفته است که تماس‌های فنی با مقام‌های مربوط در افغانستان در این زمینه جریان دارد.

به گفته این مقام اروپایی، این تماس‌ها در پی درخواست مشترک ۲۰ وزیر داخله و مهاجرت کشورهای اروپایی آغاز شده که خواستار هماهنگی بیشتر در روند بازگشت مهاجرین شده بودند.

با وجود نگرانی نهادهای حقوق بشری و کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، شماری از کشورهای اروپایی روند برنامه‌ریزی برای بازگرداندن مهاجرینی را آغاز کرده‌اند که به گفته آنان فاقد حق اقامت و یا متهم به جرایم هستند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!