Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا از پاکستان خواسته است تا در برخورد با مهاجرین افغان بر مکلفیت‌های خود عمل کند

منتشر شده

در

وزارت خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه (۱۰ عقرب) گفت که از تمامی کشورها، به شمول پاکستان می‌خواهد تا در برخورد با مهاجرین و پناهجویان افغان بر اساس مکلفیت‌های شان عمل کنند.

متیو میلر، سخنگوی این وزارت در جریان کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی گفت که این کشورها باید به اصول منع بازگشت اجباری احترام بگذارند.

میلر افزود: «قویاً تمامی همسایه‌های افغانستان، به شمول پاکستان، را ترغیب می‌کنیم تا به افغان‌های که در تلاش حفاظت بین‌المللی اند اجازه ورود داده و برای فراهم آوری معاونت‌های بشری با سازمان‌های بین‌المللی بشری مانند کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان و ادارهٔ بین‌المللی مهاجرت هماهنگی کنند.»

این درحالی است که مهلت تعیین شده از سوی حکومت پاکستان برای مهاجرین فاقد مدارک قانونی در آن کشور روز سه شنبه (نهم عقرب) به پایان رسید.

سرفراز بگتی، سرپرست وزارت داخله حکومت موقت پاکستان، گفته است که سر از پنج‌شنبه (۱۱ عقرب) روند بازداشت تمام مهاجرین غیرقانونی در سراسر پاکستان آغاز خواهد شد.

او گفته است که مهاجرین غیرقانونی نخست به مراکز تعیین‌شده انتقال می‌یابند و سپس از آن مراکز به کشورشان اخراج خواهند شد.

در واکنش به آن، امارت اسلامی گفته است که اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان مغایر تمامی معیارهای بین‌المللی است.

سردار احمد شکیب، شارژدافیر سفارت افغانستان در اسلام‌آباد در گفتگو با آریانانیوز اخراج اجباری مهاجران‌افغان را یک تصمیم عجولانه و خودسر از سوی پاکستان عنوان کرد.

درهمین حال، ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، ناوقت روز سه شنبه با نشر پیامی در شبکه ایکس بار دیگر از حکومت پاکستان خواستار توقف اخراج مهاجرین افغان از آن کشور شده است.

او گفت: «من درخواست خود را از پاکستان تکرار می‌کنم که با لغو برنامه‌های خود برای اخراج دسته جمعی [مهاجرین] به افغانستان، از بروز بحران دیگری برای افغان‌ها جلوگیری کند. من به دفاع از حقوق افغان‌ها به هر طریق ممکن، از جمله [گفتگو] با مقامات پاکستانی ادامه می‌دهم.»

دیدبان حقوق بشر نیز روز سه شنبه از پاکستان خواست که طرح بازگشت اجباری مهاجرین افغان را لغو کند. این سازمان گفته است که حکومت پاکستان با تهدید، آزار و اذیت و بازداشت، مهاجرین افغان بدون مدارک قانونی را مجبور به بازگشت به افغانستان می‌کند.

دیدبان جهانی حقوق بشر هم از اخراج اجباری مهاجران سخت نگران است زیرا افغان‌های که به کشور شان بر می‌گردند با چالش‌های زیادی روبه‌رو خواهند شد.

هیدر بار، معاون بخش زنان  دیدبان جهانی حقوق بشر می‌گوید: «ما این نکته را برجسته ساخته ایم که بسیاری از افغان‌ها در پاکستان، در صورت بازگشت به افغانستان با خطر آزار و اذیت روبرو می‌شوند. آنها نمی‌توانند با مصونیت باز گردند. پناهجویان بر اساس قانون بین‌المللی حق دارند که به کشور‌ شان باز نگردند.»

در بیش از چهار دهه گذشته که رفت و آمد افغان‌ها به پاکستان ادامه داشته، بار‌ها از سوی اسلام آباد برای پناهجویان افغان دستور داده شده که این کشور را ترک کنند، اما به باور شماری از آگاهان، فشار‌های فعلی پاکستان بی پیشینه بوده است.

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و قزاقستان درباره همکاری‌های دو جانبه پیرامون افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه با بیبوت آتامکولوف، سفیر قزاقستان در ازبیکستان، دیدار کرد تا درباره همکاری‌های دوجانبه پیرامون افغانستان گفتگو کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه ازبیکستان منتشر شد، دو طرف بر تعهد خود برای حفظ گفتگوهای منظم با هدف رسیدگی به مسئله افغانستان تأکید کردند.

آتامکولوف از تلاش‌های ازبیکستان برای کمک به شکل‌دهی به یک موضع منطقه‌ای واحد در مورد افغانستان قدردانی کرد.

این دیدار همچنین شامل گفتگو در مورد مشارکت افغانستان در ابتکارات اتصال منطقه‌ای، به ویژه اجرای پروژه خط آهن افغان ترانس بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!