Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا بخشی از پول مردم افغانستان را به صندوق وجهی افغان در سویس منتقل می‌کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۲۴, ۱۴۰۱)

وزارت خارجهٔ امریکا می‌گوید که ۳،۵ میلیارد دالر که تازه در مورد آن تصمیم گرفته شده، ‌به هیچ عنوان به دست امارت اسلامی نخواهد رسید، زیرا به‌گفتهٔ این وزارت امارت اسلامی بخش این راهکار مالی نیستند.

ند پرایس سخنگوی این وزارت در یک نشست خبری (۲۳سنبله) تأکید کرد، این پول هرچه زودتر از طریق صندوق وجهی افغان برای کمک با مردم افغانستان استفاده خواهد شد.

وزارت خارجهٔ امریکا می‌گوید، آن‌ها برای انتقال دارایی‌ها تلاش‌ها را با حکومت فدرال سویس آغاز کردند.

آقای پرایس می‌افزاید: «طالبان (امارت اسلامی) بخش این راهکار مالی نیستند و آزاد شدن این پول‌ها به سود افغان‌ها است، از این دارایی‌ به گونهٔ واضح حفاظت خواهد شد و از آن در برابر مصرف بی‌جا و سوء استفاده از آن بررسی خواهد شد.»

سخنگوی وزارت امور خارجهٔ امریکا همچنان گفت که افزون بر آزاد سازی این دارایی‌ها، امریکا تلاش‌ها را با بانک جهانی و بانک انکشاف آسیایی برای فراهم کردن کمک‌های بشردوستانه یک میلیارد دالر به مردم افغانستان نیز آغاز کرده‌است.

آقای پرایس می‌گوید: «در کنار نقش رهبری ما در آزادسازی این دارایی‌، ایالات متحده به‌عنوان یک کشور کمک کنندهٔ بزرگ به کمک‎‌‌هایش با افغانان ادامه خواهد داد، این کمک‌ها در چند بخش ادامه خواهند داشت، افزون بر ۸۱۴ میلیون دالر کمک‌های بشری امریکا به افغانان، ما با بانک جهانی و بانک انکشاف آسیایی کار می‌کنیم، تا در زمینهٔ کمک‌های بشری و برآورده ساختن نیاز‌های نخستین افغانان یک میلیارد دالر را فراهم کنند.»

هرچند این مقام امریکایی تاریخ دقیقی را در مورد انتقال دارایی منجمد شدهٔ افغانستان مشخص نمی‌کند،‌ اما به‌گفتهٔ او، آن‌ها برای انتقال ۳،۵ میلیارد دالر از دارایی منجمد شدهٔ افغانستان با ادارهٔ امور خارجهٔ فدرال سویس (اف‌دی‌اف‌ای) کار می‌کنند و این اداره دارایی منجمد شدهٔ بانک مرکزی افغانستان زیر حاکمیت امارت اسلامی را از طریق بانک جهانی به افغانان باز می‌گرداند.

اما ادارهٔ امور خارجهٔ فدرال سویس در یک اعلامیه تأکید می‌کند که بانک مرکزی افغانستان نیز می‌تواند در دراز مدت از این پول استفاده کند، اما این زمانی ممکن است که بر این بانک نفوذ سیاسی نباشد.

در بخشی از این خبرنامه آمده است: « پیشنهاد بنیاد در دراز مدت این است که دارایی‌های مصرف ناشده می‌توانند به بانک مرکزی افغانستان منتقل شوند و این زمانی ممکن است که بانک مرکزی افغانستان با اعتماد و اطمینان ثابت بسازد که نفوذ سیاسی بر آن وجود ندارد و برای جلوگیری و از تمویل ترورستان و پول‌شویی کنترول مشخصی را ایجاد کند و یک راه‌کار ویژه نظارتی برای ارزیابی نیازهای خارجی داشته باشد.»

ادارهٔ امور خارجهٔ فدرال سویس یک حساب را در بانک جهانی تصفیوی (بی‌آی‌اس) به پیش می‌برد. «بی‌آی‌اس» یک سازمان جهانی تأسیس شده‌است که در سویس موقعیت دارد.

این سازمان به بانک‌های مرکزی،‌ مقام‌‎های پولی و نهاد‌های مالی جهانی در کنار خدمات بانکی خدمات مالی نیز ارائه می‌کند.

امریکا با گذشت بیش از یک سال، در حالی “صندوق وجهی افغان” را برای دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان اعلام کرد که همین اکنون بنا بر منجمد شدن همین دارایی‌ها، افغانستان در بحران شدید اقتصادی قرار دارد و برای مدیریت این بحران هیچ پشتوانهٔ اقتصادی ندارد.

بانک مرکزی افغانستان روز چهارشنبه (۲۳سنبله) در یک اعلامیه گفته است، ذخایر ارزی ملکیت افغان‌ها است و آن‌ها می‌خواهند که محدودیت‌های وضع شده بر این دارایی‌ها برداشته شوند.

بانک مرکزی افغانستان که تحت حاکمیت امارت اسلامی قرار دارد گفته است، تخصیص این دارایی‌ها به بخش‌های نا مرتبط قابل پذیرش نیست و خواستار تجدید نظر در این مورد هستند.

رویداد های اخیر

رئیس یوناما با وزیر خارجه هند دیدار و در مورد مسایل افغانستان گفتگو کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

روزا اوتونبایوا، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان با سوبرامنیم جی شنکر، وزیر امور خارجه هند در دهلی نو دیدار و در مورد مسایل مربوط به افغانستان بحث و گفتگو کرده است.

دفتر یوناما در کابل با نشر خبرنامه‌ای گفته است که اوتونبایوا در این ملاقات از مساعدت‌های بشردوستانه هند با مردم افغانستان قدردانی نموده و نقش آن کشور را در مورد همکاری‌های منطقه‌ای و بین المللی برای رسیدگی به چالش‌های موجود در افغانستان مهم دانسته است.

وزیر خارجه‌ هند نیز در حساب ایکس خود درباره این دیدار نوشته است که دو طرف در مورد وضعیت جاری در افغانستان بحث و گفتگو کرده اند.

جی شنکر افزوده که هند گندم، ادویه ضد آفات زراعتی و لوازم مکتب را برای افغانستان فراهم کرده است.

پیش از این نماینده ویژه هند برای افغانستان در سفرش به کابل گفته بود که دهلی نو می‌خواهد روابط سیاسی و اقتصادی‌اش با افغانستان را گسترش بدهد.

در سال های پسین هند یکی از بزرگترین کشورهای کمک کننده به افغانستان بوده اما پس از تحول سیاسی کمک‌های این کشور تنها به مسایل بشری محدود شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حادثه ترافیکی در هرات یک کشته و چهار زخمی برجای گذاشت

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

مسوولان محلی در هرات می‌گویند که در نتیجه برخورد موتر لوکسل با یک کاماز ساعت ۸:۰۰ شب گذشته در قریه خواجه چهارشنبه ولسوالی کرُخ این ولایت یک ‌تن جان باخته و چهار نفر دیگر رخمی شده‌اند.

به گفته آنان، مجروحان این رویداد توسط پرسونل قوماندانی امنیه ولسوالی کرخ به شفاخانه حوزوی هرات انتقال داده شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صندوق نجات کودکان: ۲۵۰ هزار کودک بازگشت‌کننده افغان از پاکستان به آموزش و غذا نیاز دارند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

به‌دنبال آغاز مرحله دوم اخراج اجباری پناه‌جویان افغان از پاکستان، صندوق بین‌المللی نجات کودکان (Save the Children) می‌گوید که دست‌کم ۲۵۰ هزار کودک بازگشت‌کننده به افغانستان، به آموزش، غذا و جای بودوباش نیاز دارند.

صندوق نجات کودکان روز پنج‌شنبه (۳۰ حمل) در بیانیه‌ای نگاشته است که حدود نیمی از بازگشت‌کننده‌گان افغان از پاکستان کودک هستند و بیشتر خانواده‌های بازگشت‌کننده تقریباً بدون هیچ چیزی وارد کشور شده‌اند.

گفتنی است که از زمان آغاز مرحله نخست اخراج اجباری پناه‌جویان افغان در اکتوبر گذشته از پاکستان تا کنون، دست‌کم ۵۲۰ هزار پناه‌جو داوطلبانه به کشور برگشته‌اند و یا هم به‌گونه اجباری اخراج شده‌اند.

به گفته این نهاد بین‌المللی، مرحه دوم اخراج پناه‌جویان از پاکستان، بیشتر پناه‌جویان افغان را هدف قرار می‌دهد.

یک نظرسنجی که توسط صندوق نجات کودکان انجام شده است، نشان می‌دهد که بیشتر خانواده‌های بازگشت‌کننده برای یک تا دو ماه آینده غذای کافی نداشته‌اند.

در بیانیه این نهاد آمده است که برخی از بازگشت‌کننده‌گان و خانواده‌های میزبان مجبور شده‌اند که برای تهیه غذا پول قرض بگیرند.

بربنیاد اطلاعات صندوق نجات کودکان، دو سوم کودکانی که به افغانستان بازگشته‌اند در مکتب ثبت نام نکرده‌اند.

بیشتر این کودکان اسناد لازم برای ثبت‌نام در مکاتب را ندارند.

ممنوعیت رفتن دختران به مکتب بالاتر از صنف ششم از سوی امارت اسلامی در افغانستان، چالش دیگری فرا راه بازگشت‌کننده‌گان عنوان شده است.

ارشد مالک، مسوول بخش افغانستان صندوق نجات کودکان گفته که بازگشت این شمار از پناه‌جویان سبب افزایش مشکلات موجود در افغانستان شده است.

وی افزوده است: «سال گذشته در کنار بازگشت پناه‌جویان از پاکستان، ۶۰۰ هزار افغان نیز از ایران وارد افغانستان شده‌اند.»

این در حالی است که پاکستان دوشنبه گذشته مرحله دوم اخراج پناه‌جویان را که بیشتر آن‌ها شهروندان افغان است، آغاز کرده است.

بربنیاد آمار نهادهایی بین‌المللی، حدود ۲.۱۸ میلیون پناه‌جوی افغان دارای مدرک، از جمله ۱.۳ میلیون تن دارای کارت راجستریشن و بیش از ۸۸۰ هزار تن با داشتن کارت اقامت موقت در پاکستان زنده‌گی می‌کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!