Connect with us

جهان

امریکا سازمان‌های اطلاعاتی ایران و روسیه را تحریم کرد

منتشر شده

در

وزارت خزانه داری ایالات متحده امریکا پنج‌شنبه شب (۷ثور) تحریم‌هایی مشترکاْ علیه دستگاه امنیتی فدراسیون روسیه و سپاه پاسداران ایران اعمال کرد.

بر اساس بیانیه وزارت خزانه داری امریکا این تحریم‌ها به اتهام آنچه که «ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم در کنترل و هدایت دستگیری اتباع امریکایی در خارج از کشور» از سوی واشنگتن خوانده شد، وضع شده است.

وزارت خزانه داری امریکا گفته است که سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در لیست تحریم‌های وزارت خارجه امریکا نیز قرار گرفته است و همزمان چهار تن از مقام‌های بلند پایه‌ی سپاه در لیست تحریم‌های امریکا قرار گرفته است.

دولت امریکا مدعی شده است که دو تبعه امریکایی در روسیه و سه تبعه امریکایی در ایران بازداشت شده اند و تحریم‌های امشب در واکنش به این دستگیری ها وضع شده است.

انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده روز پنج‌شنبه (هفتم ثور) با نشر خبرنامه‌ای گفت: «اقدامات ما به کسانی که در سرتاسر جهان اقدام به بازداشت نادرست شهروندان امریکایی می‌کنند، هشدار واضح و مستقیم از پیامدهای اعمال شان می‌فرستد.»

در این خبرنامه آمده است که وزارت خارجهٔ امریکا ادارهٔ‌ امنیت فدرال روسیه مکرراً در بازداشت، بازجویی و زندانی کردن نادرست شهروندان امریکایی دخیل بوده است.

بر اساس خبرنامهٔ وزیر خارجهٔ امریکا، بخش استخبارات سپاه پاسداران ایران نیز به خاطر اقدامات مشابه تحریم شده است. در خبرنامه آمده است که وزارت مالیهٔ ایالات متحده چهار مقام ارشد بخش استخبارات سپاه پاسداران را درج فهرست تحریم‌ها کرده است.

یک مقام ارشد امریکایی گفته است که ایالات متحده «نشان می‌دهد که هیچ کسی نمی‌تواند بدون عواقب به چنین اقدامات هولناک که استفاده از انسان به عنوان گروگان یا ابزار چانه زنی است، دست بزند.»

این تحریم‌ها یک ماه پس از آن اعمال می‌شود که ادارۀ امنیت فدرال روسیه (FSB) ایوان گرشکویچ، خبرنگار امریکایی وال ستریت ژورنال را به ظن جاسوسی برای واشنگتن در شهر یکاترینبورگ روسیه بازداشت کرد.

پال ویلان که یک سرباز سابق امریکایی است در سال ۲۰۱۸ بازداشت و در ماه جون سال ۲۰۲۰ به اتهام جاسوسی به ۱۶ سال زندان محکوم شد، اما او همواره بر بی گناهی خود تاکید کرده است.

سال گذشته در تبادله زندانیان، روسیه، برتنی گرینر، باسکتبالر مشهور امریکایی را که به اتهام مواد مخدر در روسیه زندانی بود و ایالات متحده، ویکتور بوت، مشهور به ” تاجر مرگ”، قاچاقبر مشهور اسلحه را که در سال ۲۰۲۱ در امریکا به ۲۵ سال زندان محکوم شده بود، از بند رها و تبادله کردند.

کم از کم سه شهروند امریکا از جمله سیامک نمازی، امریکایی-ایرانی‌تبار که از سال ۲۰۱۵ به اتهام جاسوسی بازداشت شده، در زندان‌های ایران به سر می‌برند.

جهان

کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا اعلام کرد که استعفا می‌دهد

استارمر که نزدیک به دو سال پیش با پیروزی قاطع در انتخابات به قدرت رسیده بود، گفت اکنون روشن شده است که اعضای حزب کارگر خواهان تغییر رهبری هستند.

Published

on

کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا، روز دوشنبه اعلام کرد که از سمت خود کناره گیری خواهد کرد.

استارمر که نزدیک به دو سال پیش با پیروزی قاطع در انتخابات به قدرت رسیده بود، گفت اکنون روشن شده است که اعضای حزب کارگر خواهان تغییر رهبری هستند.

او اظهار داشت: «حزب من اکنون این پرسش را مطرح می‌کند که آیا من بهترین فرد برای هدایت حزب در انتخابات آینده هستم یا نه. من پاسخ همکارانم را شنیده‌ام و با احترام آن را می‌پذیرم.»

فشارها بر استارمر در ماه‌های اخیر افزایش یافته بود و پس از پیروزی اندی برنهام، شاروال منچستر بزرگ، در یک انتخابات پارلمانی، این فشارها بیشتر شد. موفقیت برنهام امیدهایی را در میان اعضای حزب کارگر ایجاد کرده است که او بتواند جایگاه این حزب را که در دوران استارمر با کاهش محبوبیت روبه‌رو شده، تقویت کند.

استارمر در سخنرانی اعلام استعفای خود از همکاران، همسر و فرزندانش قدردانی کرد و سخنانش را با لحنی احساسی به پایان رساند.

کارشناسان می‌گویند جانشین او با چالش‌های بزرگی روبه‌رو خواهد بود؛ از جمله مشکلات اقتصادی، افزایش هزینه‌های زندگی، قروض سنگین دولت و نارضایتی بخشی از مردم از عملکرد حکومت.

استارمر پیش‌تر گفته بود که برای حفظ رهبری حزب مبارزه خواهد کرد، اما در نهایت تصمیم گرفت از قدرت کنار برود. جانشین او هفتمین صدراعظم بریتانیا از زمان همه‌پرسی برگزیت در سال ۲۰۱۶ خواهد بود؛ موضوعی که نشان‌دهنده بی‌ثباتی سیاسی در این کشور طی یک دهه گذشته است.

Continue Reading

جهان

مذاکرات امریکا و ایران در سوئیس؛ همزمان با آتش‌بس لبنان و ازسرگیری گفتگوهای هسته‌ای

در همین حال، وزارت خارجه سوئیس اعلام کرده که این گفتگوها موقتاً به تعویق افتاده اما آمادگی برای میزبانی آن همچنان وجود دارد.

Published

on

در حالی‌که آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله در لبنان برقرار شده است، گزارش‌ها می‌گویند نماینده ویژه امریکا، استیو ویتکاف، و وزیر خارجه ایران، عباس عراقچی، برای انجام مذاکرات تازه عازم سوئیس شده‌اند.

به گزارش آکسیوس و رویترز، این گفتگوها با هدف پیشبرد توافق موقت امریکا و ایران و تبدیل آن به یک توافق پایدار منطقه‌ای انجام می‌شود. این روند پس از افزایش تنش‌ها در لبنان و نگرانی‌ها درباره امنیت انرژی و تنگه هرمز دوباره فعال شده است.

بر اساس گزارش‌ها، آتش‌بس اخیر در لبنان نقش مهمی در احیای این مذاکرات داشته است. این آتش‌بس پس از تشدید درگیری‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله و با میانجی‌گری امریکا و قطر و همکاری ایران به دست آمده است.

در همین حال، وزارت خارجه سوئیس اعلام کرده که این گفتگوها موقتاً به تعویق افتاده اما آمادگی برای میزبانی آن همچنان وجود دارد.

مقام‌های امریکایی و ایرانی گفته‌اند هدف از این روند، بررسی مسائل هسته‌ای ایران، کاهش تنش‌های منطقه‌ای و ایجاد چارچوبی برای توافق پایدارتر است.

Continue Reading

جهان

لغو مذاکرات امریکا و ایران در ژنو؛ آینده توافق آتش‌بس در هاله‌ای از ابهام

وزارت امور خارجه سویس تأیید کرده است که این گفتگوها میان هیأت‌های امریکایی و ایرانی برگزار نخواهد شد.

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که مذاکرات میان ایالات متحده امریکا و ایران که قرار بود روز جمعه در شهر ژنو سویس برگزار شود، لغو شده است؛ اقدامی که بار دیگر آینده توافق آتش‌بس و روند دیپلماسی در خاورمیانه را با ابهام روبه‌رو کرده است.

وزارت امور خارجه سویس تأیید کرده است که این گفتگوها میان هیأت‌های امریکایی و ایرانی برگزار نخواهد شد، اما جزئیات بیشتری درباره علت لغو آن ارائه نکرده است.

در همین حال، گزارش افزوده است که، سفر جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، به ژنو نیز لغو شده است؛ موضوعی که بر عدم قطعیت در مورد ادامه روند مذاکرات افزوده است.

سخنگوی قصر سفید در واکنش به این وضعیت گفته است که «جزئیات این مذاکرات همواره پیچیده و غیرقابل پیش‌بینی بوده است»، اما تأکید کرده که هیأت امریکایی برای آغاز گفتگوها آماده بود.

بر اساس اطلاعات منتشرشده، این مذاکرات بخشی از یک توافق ۶۰ روزه میان دو طرف برای آغاز گفتگوهای فنی و تمدید آتش‌بس در منطقه بوده است.

در سوی دیگر، تاکنون واکنش رسمی از سوی ایران درباره لغو این مذاکرات منتشر نشده است.

این تحول در حالی رخ می‌دهد که تنش‌ها در خاورمیانه همچنان ادامه دارد و آینده تلاش‌ها برای رسیدن به یک توافق پایدار میان واشنگتن و تهران با ابهامات جدی روبه‌رو شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!