Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا و ناتو روی چگونگی تامین امنیت میدان هوایی کابل بعد از خروج غور می‌کنند

منتشر شده

در

(Last Updated On: ثور ۳۱, ۱۴۰۰)

یکی از نگرانی‌های کشورهای عضو ناتو تامین امنیت دیپلومات‌های این کشورها در افغانستان و حفظ امنیت سفر آنان است. ناتو می‌گوید روی گزینه‌هایی برای تامین امنیت میدان هوایی کابل در آینده کار می‌کند.

تصمیم جو بایدن رییس جمهور ایالات متحده امریکا برای خروج نیروها تا ۱۱ سپتمبر از افغانستان، واشنگتن و سایر متحدانش را واداشته است تا برای حفاظت کارمندان و دیپلومات هایشان که در افغانستان باقی مانند فکر کنند.

همانطور که بایدن در ماه اپریل پایان جنگ امریکا را اعلام کرد، متعهد شد که دولت وی “مشخص خواهد کرد که حضور دیپلوماتیک امریکا در افغانستان چگونه خواهد بود” و چگونه از آنان محافظت خواهد شد.

مهمترین چالشی که اکنون مقامات غربی با آن روبرو هستند، مسئله تامین امنیت میدان هوایی کابل است – جایی که نقش مهمی بین سفارتخانه‌های خارجی در “منطقه سبز” کابل و دنیای خارج بازی می‌کند.

با ترس از بازگشت طالبان پس از خروج نیروهای امریكا و متحدان ناتو پس از تقریباً دو دهه حضور در افغانستان، یکی از سوالات عمده بی پاسخ چگونگی نگهداری تاسیسات حیاتی مربوط به افغان‌ها و همچنین خارجی‌ها است.

مارک میلی رییس ستاد مشترک نیروهای امریکایی روز سه‌شنبه (۲۸ثور) بعد از بحث با رهبران نظامی ناتو در بروکسل گفت که «یکی از مسایل کلیدی تداوم حضور دیپلوماتیک است. بنابراین ما روی جزئیاتی کار می‌کنیم که چطور امنیت میدان هوایی را تامین کنیم، چگونه نیروهای امنیتی میدان هوایی را حمایت کنیم و کدام کشورها می‌خواهند برای انجام این کار مشارکت کنند.»

میلی تاکید کرد که رهبران ۳۰ کشور عضو ناتو ممکن تصامیم بیشتری در مورد برنامه آینده افغانستان، در نشست سران در ۱۴ جون در بروکسل بگیرند. اما فعلاً این مساله حل ناشده باقی می‌ماند.

یک مقام ناتو به خبرگزاری فرانسه گفت که این پیمان “همچنان به همکاری پایدار خود با افغانستان و حمایت از پایداری نیروهای امنیتی افغانستان متعهد است”. او علاوه کرده است که »ما جزئیاتی را بررسی می‌کنیم که چگونه می‌توانیم به حمایت خود ادامه دهیم.»

وزارت دفاع امریکا تخمین زده که برای تامین امنیت میدان هوایی کابل به ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سرباز نیاز است. در حال حاضر امنیت میدان هوایی از سوی نظامیان ترکی عضو ناتو با همکاری نیروهای افغان تامین می‌شود.

در حالی که نیروهای خارجی در حال ترک افغانستان اند، نیروهای ویژه افغانستان به عنوان تنها نیروهایی نگریسته می‌شوند که توقع تامین امنیت از آنان می‌رود.

اما اگر عملیات‌های گروه طالبان ادامه پیدا کند به این نیروها احتمالا در بخش‌های دیگر کشور نیاز خواهد شد تا از سقوط دولت جلوگیری کنند.

مقامات امریکایی و اروپایی می‌گویند که چندین گزینه دیگر نیز برای محافظت از میدان هوایی مطرح شده است.

این موارد شامل گماشتن پیمانکاران غیرنظامی برای رسیدگی به امنیت، توافق کشورها به گونه انفرادی برای حضور مستقل از ناتو یا مراجعه به سازمان ملل می‌شود.

هییت امریکایی گفته است که چندین کشور در جلسه سران دفاعی ناتو ابراز تمایل کردند که در تأمین امنیت میدان هوایی برای تامین تداوم حضور در کابل نقش داشته باشند.

یک دیپلومات غربی گفته است که ترکیه مسئله حضورش را بررسی می‌کند، اما تاهنوز چیزی تعهد نشده است.

اعضای ائتلاف هراس دارند که وجود هرگونه نیروهای خارجی – خصوصی یا مربوط به یک کشور – به عنوان ایستادگی در برابر طالبان تلقی شود و به طور قطعی روند متزلزل صلح را با خطر مواجه کند.

واشنگتن تاکید کرده که پس از ۱۱ سپتمبر هیچ نیروهای نظامی و یا پیمانکار امریکایی در افغانستان حضور نخواهد داشت. ناتو نیز باقی گذاشتن نیروها در این کشور در زیر چتر ائتلاف را رد می‌کند.

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا ۱۷ میلیون یورو را برای حمایت از افغان‌های عودت کننده به کشور اختصاص داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

اتحادیه اروپا توافقنامه‌ای به ارزش ۱۷ میلیون یورو با سازمان بین المللی مهاجرت به‌منظور بهبود دسترسی به خدمات اولیه، افزایش فرصت‌های اقتصادی، و حمایت از افغان‌های بازگشت کننده و جوامع میزبان آنان در افغانستان امضا کرده است.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه منتشر شد، گفت که این برنامه مخصوصاً بر نیازهای زنان و دختران متمرکز است.

در این بیانیه خاطر نشان شده است که از جنوری ۲۰۲۳ تا اپریل ۲۰۲۴، بیش از ۱.۵ میلیون افغان از پاکستان و ایران به کشور شان بازگشته اند.

پیتریس اوستوبز، یک مقام اتحادیه اروپا در جریان مراسم امضای توافقنامه در هرات گفت: «من از سختی‌هایی که عودت کنندگان هنگام اخراج به افغانستان با آن روبه‌رو هستند، متاثر شده ام. در کشوری که از فقر و تغییر اقلیم رنج می‌برد، و در شهری که به تازگی شاهد زلزله های ویرانگر بوده است، این واقعاً یک بحران در بحران است.»

رافایلا یودیچه، شارژدافیر اتحادیه اروپا برای افغانستان گفت که جوامعی که میزبان عودت کنندگان اند باید حمایت شوند.

وی افزود: «مشارکت با سازمان بین المللی مهاجرت دسترسی به خدمات ضروری را تضمین و ازعودت کنندگان افغان و جوامع میزبان آنان محافظت می‌کند. از آنجایی که زنان و دختران ممکن به طور خاص تحت تأثیر قرار گیرند، ما اطمینان حاصل می‌کنیم که همه اعضای جامعه می‌توانند از آن بهره ببرند.»

ماریا مویتا، نماینده سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان، گفت: «همکاری مستمر سازمان بین المللی مهاجرت با اتحادیه اروپا در توانمندسازی تیم‌های ما برای رسیدگی به صدها هزار عودت‌کننده افغان و سایر جوامع آسیب‌پذیر در کشور حیاتی بوده است.»

اتحادیه اروپا خاطر نشان کرده است که کمک اخیر، بخشی از یک برنامه پنج ساله است که در سراسر افغانستان و در چهار کشور منطقه اجرا می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مالیزیا تجارب اش را در بخش امنیت سایبری با امارت اسلامی شریک می‌کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت امور داخله در دیدار با هیاتی از مالیزیا در کابل گفته است که مالیزیا یک کشور پیشرفته است و افغانستان باید از تجارب این کشور استفاده کند.

بر بنیاد خبرنامه وزارت امور داخله، در این دیدار که روز پنجشنبه صورت گرفت، سراج الدین حقانی تاکید کرد که امنیت در افغانستان تامین است و وحدت میان افغان‌ها اعاده شده است.

او تصریح کرده که امارت اسلامی می‌خواهد با تمام جهان بالخصوص کشورهای اسلامی، روابط نزدیک و تعامل داشته باشد.

هیات مالیزیا متشکل از نمایندگان وزارت‌های داخله و دفاع، و مشاوران دفتر صدر اعظم این کشور می‌باشد.

داتو شازلینا، یک عضو این هیات در رابطه به ظرفیت‌های مالیزیا در بخش امنیت سایبری و جرایم دیجیتلی معلومات ارایه کرده و گفت که مالیزیا تجاربش را در این بخش با امارت اسلامی شریک می‌کند.

در این دیدار، دو طرف همچنان در باره مبارزه با مواد مخدر، آموزش پولیس، همکاری‌های دوجانبه و تبادل تجارب میان مالیزیا و افغانستان بحث کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: تعلیم دختران «مسئله حیاتی» برای افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور در دیدار با حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده خاص ایران، تعلیم دختران را «مسئله حیاتی» برای افغانستان خوانده است.

در صفحه ایکس آقای کرزی آمده که او در این دیدار از همکاری و ایستادگی تهران در کنار مردم افغانستان در مقاطع مختلف و از کمک‌های آن کشور به‌خصوص در بخش تعلیم و اعطای بورسیه‌های تحصیلی برای جوانان افغان ابراز امتنان کرده است.

کرزی همچنان صلح و ثبات را در منطقه به نفع همه دانسته است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!