رویداد های اخیر

امضاء دو توافق‌نامه هم‌زمان امریکا با گروه طالبان و حکومت افغانستان

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

حکومت وحدت ملی، تائید می‌کند که هم‌زمان با امضای توافق‌نامه صلح میان امریکا و طالبان، واشنگتن با حکومت افغانستان هم یک توافق‌نامه تازه را به امضاء می‌رساند.

ریاست اجرائیه می‌گوید که در توافق‌نامه امریکا با حکومت، تأکید خواهد شد که حکومت افغانستان از توافق‌نامه صلح امریکا و طالبان باخبر است و این توافق‌نامه در هم‌آهنگی با حکومت افغانستان صورت گرفته است.

به گفته مجیب‌الرحمان رحیمی، سخنگوی ریاست اجرائیه، پس از امضای این دو توافق‌نامه، گفت‌وگوهای میان افغانی از بهر توافق سیاسی و آتش‌بس آغاز خواهد شد.

آقای رحیمی، می‌گوید: “تأکیدی است بر تعهدات دو جانبه که میان امریکا و افغانستان وجود دارد و تاکید روی این که دولت افغانستان به عنوان دولت مستقل و نماینده حکومت و مردم افغانستان از توافق‌نامه‌ای که امریکا با طالبان امضا می‌کند مطلع است و این توافق‌نامه در هم‌آهنگی با حکومت افغانستان صورت می‌گیرد.”

حالا که امریکا تنها با گروه طالبان توافق‌نامه امضا نمی‌کند بل با حکومت افغانستان هم یک توافق‌نامه ی تازه را امضاء خواهد کرد؛ توافق‌نامه‌های که حکومت می‌گوید متن آن را در اختیار دارد. اما در توافق‌نامه امریکا با حکومت افغانستان چه آمده است؟

منابع آگاه از متن این توافق‌نامه، می‌گویند که خروج کامل نظامیان خارجی از افغانستان، لغو تمامی قراردادهای امریکا با حکومت افغانستان، آزادی ۳۵۰۰۰ زندانی طالب و از بین رفتن تمامی پایگاه‌های نظامی نیروهای خارجی در افغانستان از درشت‌ترین موارد این توافق‌نامه اند.

وحید مژده، یک تن آگاه سیاسی، در این زمینه اظهار می‌دارد: “موضوع خروج کامل نیروها در قرارداد آمده شامل نیروهای جنگی، استخباراتی، قراردادی ها و مشاوران. هیچ پایگاه نظامی در افغانستان نخواهد ماند و تمام قراردادهای امریکا لغو خواهد شد.”

به گفته منابع آگاه، قرار است توافق‌نامه صلح میان امریکا و گروه طالبان در ماه اگست سال روان میلادی امضاء شود و واشنگتن هم پذیرفته است که طالبان زیر نام امارت اسلامی در پای این توافق‌نامه امضاء کنند.

نظر محمد مطمین، یک تن فعال سیاسی، می‌گوید: “حالا این توافق‌نامه به این خاطر معطل قرار داده شده که کشورهای مثل روسیه و چین به این آماده شوند که در حضور آنان این توافق‌نامه امضاء شود.”

با این همه حکومت افغانستان و منابع نزدیک به طالبان هر دو می پذیرند که گفت‌وگوهای میان افغان‌ها پس از امضاء توافق‌نامه‌های جداگانه امریکا با طالبان و حکومت افغانستان آغاز خواهد شد؛ گفت‌وگوهای که به گفته حکومت، روی توافق سیاسی و آتش‌بس خواهد چرخید، اما به گفته منابع نزدیک به طالبان، در نخست نوعیت آینده نظام سیاسی و شکل‌گیری کمیسیون تسوید قانون اساسی و پس از آن، آتش‌بس محور گفت‌وگو خواهد بود.

گزارشگر: باعث حیات

Trending

خروج از نسخه موبایل