Connect with us

رویداد های اخیر

امیرخان متقی به امریکا: دیگر حریم هوایی افغانستان را نقض نکنید

منتشر شده

در

وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که امریکا دیگر حریم هوایی افغانستان را نقض نکند.

امیرخان متقی، وزیر خارجه امارت اسلامی افغانستان روزچهارشنبه (۱۶سنبله) در کنفرانس گزارش دهی از دست آوردهای سالانه این وزارت گفته است؛ که واشنگتن باید به توافقنامه دوحه پایبند بماند و دیگر حریم هوایی افغانستان را نقض نکند.

آقای متقی نقض حریم هوایی افغانستان از سوی امریکا را خلاف قوانین بین‌المللی و توافق نامه دوحه میداند و از کشورها میخواهد تا اجازه ندهند که از خاک و حریم فضایی شان بر ضد افغانستان استفاده شود.

آقای متقی تاکید دارد که سیاست خارجی افغانستان اقتصاد محور است و کابل تلاش میکند به نقطه وصل بازارهای اقتصادی آسیای جنوبی با آسیای مرکزی تبدیل شود.

امیر خان متقی، وزیرخارجه امارت اسلامی افغانستان گفت:« ما یک بار دیگر از امریکا می خواهیم که پروازهای خود را در هوای افغانستان متوقف کند، امنیت سراسر کشور برقرار است و وقتی خاک افغانستان علیه هیچ کشوری مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، دیگران نیز حق ندارند پروازهای غیرقانونی در هوای افغانستان داشته باشند.»

تعامل رسمی امارت اسلامی با تمامی کشورهای جهان از دیگر نکات مهم نشست گزارش دهی از کارکرد سالانه وزارت خارجه است که به آن تأکید میشود.

آقای متقی می‌گوید؛ دولت کنونی افغانستان با هیچ کشوری مشکل خاصی ندارد و همچنان از جهان میخواهد تا به عملکرد و کار کرد‌های مثبت امارت اسلامی دقت نمایند.

به گفته این مقام ارشد امارت اسلامی، تا کنون دنیا همچنون تروریزم تعریفی مشخصی را برای ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان ندارد.

نابودی داعش از دیگر دست‌آوردهای امارت اسلامی در این نشست پنداشته می‌شود.

در پیوند به حمله هوایی امریکا که گویا در آن ایمن الظواهری رهبر القاعده کشته شده است هم چنان به گفته‌ی آقای متقی در حد ادعاست و امریکا برای اثبات این ادعایش سندی ارایه نکرده است.

متقی گفت:« امریکا در مورد کشته شدن رهبر القاعده در کابل تا به حال کدام اسناد و ثبوت را پیش نکرده است اما تحقیقات در این مورد جریان دارد.»

آقای متقی می‌گوید؛ تمام بنادر کشور بروی تجارت باز شده اند و برای تاجران تسهیلات فراهم شده است. به گفته او، هیات امارت اسلامی به کشورهای متعددی برای گسترش روابط، سفر کرده است.

وزیر خارجه با تاکید بر پالیسی اقتصاد محور سیاست خارجی کشور می‌گوید؛ امارت اسلامی در نظر دارد تا افغانستان به مرکز وصل آسیای جنوبی به آسیای مرکزی تبدیل شود.

به گفته آقای متقی، در حال حاضر نیز ۱۳ سفارت خانه کشورهای مختلف در افغانستان باز و فعالیت دارند. و هم چنان شش سفارت خانه افغانستان رسمأ از وزارت خارجه دستور میگیرند و دیگر سفارت خانه‌ها با وزارت خارجه در تماس هستند.

درهمین حال، وزیر خارجه اطمینان می‌دهد که تدابیرویژه برای حفظ امنیت اماکن دیپلوماتیک وکارکنان خارجی درافغانستان گرفته شده وهیچگاه اجازه نخواهند داد هیچ گروه امنیت اماکن دیپلوماتیک وکارکنان خارجی در افغانستان را با خطر روبه‌رو کند.

با این حال شورای امنیت سازمان ملل از حاکمان جدید افغانستان می‌خواهد امنیت اماکن دیپلوماتیک و قونسلی را تضمین کند.

اعضای این شورا ضمن محکوم کردن حمله به دیپلومات‌های روسیه درکابل، فعالیت‌های تروریستی را از جدی ترین تهدیدها در برابرصلح و امنیت پایدار جامعه بین‌المللی توصیف کردند.

اعضای شورای امنیت برلزوم پاسخگویی و محاکمه‌ای عاملان، سازمان دهنده گان، تامین کننده گان اقدام تروریستی نیز تاکید کرده اند

رویداد های اخیر

پیشرفت امیدوارکننده در مذاکرات ایران و امریکا؛ نقشه راه توافق نهایی طی ۶۰ روز ترسیم شد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

Published

on

هیأت عالی‌رتبه مذاکره‌کننده ایران پس از حدود ۱۸ ساعت گفتگوهای فشرده با مقام‌های امریکایی در سوئیس، این کشور را به مقصد تهران ترک کرد؛ در حالی که تیم‌های فنی برای ادامه مذاکرات درباره تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در محل گفتگوها باقی مانده‌اند.

پاکستان و قطر، میانجی‌های این مذاکرات، اعلام کردند که تهران و واشنگتن در نخستین روز گفتگوهای سطح بالا به «پیشرفت‌های امیدوارکننده» دست یافته‌اند و بر سر یک نقشه راه برای دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز آینده توافق کرده‌اند.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بار دیگر هشدار داد که در صورت ادامه حمایت ایران از حزب‌الله، گزینه حمله نظامی را منتفی نمی‌داند. در مقابل، محمدباقر قالیباف، رئیس هیأت مذاکره‌کننده ایران، از واشنگتن خواست در اظهارات خود محتاط باشد.

همزمان، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد که نیروهای این کشور تا هر زمان که لازم باشد در جنوب لبنان باقی خواهند ماند؛ موضوعی که با واکنش حزب‌الله همراه شد و این گروه بر مقابله با هرگونه نقض آتش‌بس تأکید کرد.

از سوی دیگر، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

ونس همچنین افزود که مذاکره‌کنندگان در این دور از گفتگوها «پیشرفت‌های قابل توجهی» داشته‌اند و فضای مذاکرات را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آلمان شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی را می‌پذیرد

Published

on

رسانه‌های آلمان، گزارش داده اند که این کشور با پذیرش شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی موافقت کرده است؛ اقدامی که بخشی از توافق برای افزایش پروازهای اخراج شهروندان افغان از آلمان به افغانستان عنوان شده است.

‌ان‌دی‌آر به نقل از منابع دیپلوماتیک گزارش داده است که این توافق در پی گفتگوهای محرمانه‌ای حاصل شده که هفته گذشته در استانبول میان نمایندگان امارت اسلامی و مقام‌های ارشد وزارت داخله آلمان برگزار شد.

وزارت داخله آلمان تأیید کرده است که گفتگوهایی در «سطح تخنیکی» میان مقام‌های این وزارت و نمایندگان امارت اسلامی انجام شده، اما از ارائه جزئیات درباره محل و مدت زمان این نشست‌ها خودداری کرده است.

به گزارش ان‌دی‌آر، این توافق زمینه افزایش چشمگیر روند اخراج مهاجرین افغان از آلمان را فراهم می‌کند. یک سخنگوی وزارت داخله آلمان گفته است که پروازهای چارتر به کابل گسترش خواهد یافت و در آینده تا سه پرواز اخراج در هر ماه انجام خواهد شد. همچنین امکان اخراج برخی افراد از طریق پروازهای عادی تجارتی نیز فراهم می‌شود.

بر اساس این گزارش، امارت اسلامی از مدت‌ها پیش همکاری در زمینه پروازهای اخراج را به پذیرش دیپلومات‌های بیشتر افغان از سوی آلمان مشروط کرده بود. گفته می‌شود این دیپلومات‌ها برای تأیید هویت شهروندان افغان در آستانه اخراج و صدور اسناد سفر مورد نیاز هستند.

در حال حاضر تنها دو مقام قونسلی معرفی‌شده از سوی امارت اسلامی در آلمان فعالیت دارند. این افراد که در سال ۲۰۲۵ وارد آلمان شدند، مسئولیت‌های مهمی را در سفارت افغانستان در برلین و قونسلگری افغانستان در بن بر عهده گرفته‌اند.

الکساندر دوبریندت، وزیر داخله آلمان، از سیاست اخراج مهاجرین دولت دفاع کرده و به روزنامه «بیلد ام زونتاگ» گفته است افرادی که پس از دریافت حمایت در آلمان مرتکب جرایم سنگین می‌شوند، باید به کشور خود بازگردانده شوند.

او گفته است: «هر کسی که از حمایت ما سوءاستفاده کند و در اینجا مرتکب جرایم جدی شود، باید آینده خود را در کشورش جستجو کند. جامعه ما به‌طور مشروع خواهان خروج مجرمان از کشور است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری در شمال‌شرق افغانستان

Published

on

بر اساس اعلام سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر روز دوشنبه شمال‌شرق افغانستان را لرزاند.

این زلزله حوالی ساعت ۲:۵۲ بعد از ظهر رخ داد.

سازمان زمین‌شناسی امریکا اعلام کرده است که این زلزله در عمق ۲۰۷ کیلومتری زمین رخ داده است.

 
 
Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!