Connect with us

رویداد های اخیر

امیرخان متقی به امریکا: دیگر حریم هوایی افغانستان را نقض نکنید

منتشر شده

در

وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که امریکا دیگر حریم هوایی افغانستان را نقض نکند.

امیرخان متقی، وزیر خارجه امارت اسلامی افغانستان روزچهارشنبه (۱۶سنبله) در کنفرانس گزارش دهی از دست آوردهای سالانه این وزارت گفته است؛ که واشنگتن باید به توافقنامه دوحه پایبند بماند و دیگر حریم هوایی افغانستان را نقض نکند.

آقای متقی نقض حریم هوایی افغانستان از سوی امریکا را خلاف قوانین بین‌المللی و توافق نامه دوحه میداند و از کشورها میخواهد تا اجازه ندهند که از خاک و حریم فضایی شان بر ضد افغانستان استفاده شود.

آقای متقی تاکید دارد که سیاست خارجی افغانستان اقتصاد محور است و کابل تلاش میکند به نقطه وصل بازارهای اقتصادی آسیای جنوبی با آسیای مرکزی تبدیل شود.

امیر خان متقی، وزیرخارجه امارت اسلامی افغانستان گفت:« ما یک بار دیگر از امریکا می خواهیم که پروازهای خود را در هوای افغانستان متوقف کند، امنیت سراسر کشور برقرار است و وقتی خاک افغانستان علیه هیچ کشوری مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، دیگران نیز حق ندارند پروازهای غیرقانونی در هوای افغانستان داشته باشند.»

تعامل رسمی امارت اسلامی با تمامی کشورهای جهان از دیگر نکات مهم نشست گزارش دهی از کارکرد سالانه وزارت خارجه است که به آن تأکید میشود.

آقای متقی می‌گوید؛ دولت کنونی افغانستان با هیچ کشوری مشکل خاصی ندارد و همچنان از جهان میخواهد تا به عملکرد و کار کرد‌های مثبت امارت اسلامی دقت نمایند.

به گفته این مقام ارشد امارت اسلامی، تا کنون دنیا همچنون تروریزم تعریفی مشخصی را برای ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان ندارد.

نابودی داعش از دیگر دست‌آوردهای امارت اسلامی در این نشست پنداشته می‌شود.

در پیوند به حمله هوایی امریکا که گویا در آن ایمن الظواهری رهبر القاعده کشته شده است هم چنان به گفته‌ی آقای متقی در حد ادعاست و امریکا برای اثبات این ادعایش سندی ارایه نکرده است.

متقی گفت:« امریکا در مورد کشته شدن رهبر القاعده در کابل تا به حال کدام اسناد و ثبوت را پیش نکرده است اما تحقیقات در این مورد جریان دارد.»

آقای متقی می‌گوید؛ تمام بنادر کشور بروی تجارت باز شده اند و برای تاجران تسهیلات فراهم شده است. به گفته او، هیات امارت اسلامی به کشورهای متعددی برای گسترش روابط، سفر کرده است.

وزیر خارجه با تاکید بر پالیسی اقتصاد محور سیاست خارجی کشور می‌گوید؛ امارت اسلامی در نظر دارد تا افغانستان به مرکز وصل آسیای جنوبی به آسیای مرکزی تبدیل شود.

به گفته آقای متقی، در حال حاضر نیز ۱۳ سفارت خانه کشورهای مختلف در افغانستان باز و فعالیت دارند. و هم چنان شش سفارت خانه افغانستان رسمأ از وزارت خارجه دستور میگیرند و دیگر سفارت خانه‌ها با وزارت خارجه در تماس هستند.

درهمین حال، وزیر خارجه اطمینان می‌دهد که تدابیرویژه برای حفظ امنیت اماکن دیپلوماتیک وکارکنان خارجی درافغانستان گرفته شده وهیچگاه اجازه نخواهند داد هیچ گروه امنیت اماکن دیپلوماتیک وکارکنان خارجی در افغانستان را با خطر روبه‌رو کند.

با این حال شورای امنیت سازمان ملل از حاکمان جدید افغانستان می‌خواهد امنیت اماکن دیپلوماتیک و قونسلی را تضمین کند.

اعضای این شورا ضمن محکوم کردن حمله به دیپلومات‌های روسیه درکابل، فعالیت‌های تروریستی را از جدی ترین تهدیدها در برابرصلح و امنیت پایدار جامعه بین‌المللی توصیف کردند.

اعضای شورای امنیت برلزوم پاسخگویی و محاکمه‌ای عاملان، سازمان دهنده گان، تامین کننده گان اقدام تروریستی نیز تاکید کرده اند

رویداد های اخیر

سفارت قطر در کابل نشست میزگردی درباره روابط افغانستان با جامعه جهانی برگزار کرد

Published

on

سفارت قطر در کابل نشست میزگردی را درباره روابط افغانستان با جامعه جهانی برگزار کرد که در آن نمایندگان سازمان ملل متحد و وزارت امور خارجه افغانستان حضور داشتند.

در این نشست، جورجت گانیون، سرپرست هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و معاون نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در امور سیاسی، و همچنین اسکات اسمیت، رئیس بخش امور سیاسی یوناما، شرکت کردند.

از جانب افغانستان نیز ذاکر جلالی، رئیس دوم سیاسی وزارت امور خارجه، و عبدالحی قانت، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک این وزارت، حضور داشتند.

براساس اعلامیه سفارت قطر، گفتگوها بر آینده روابط افغانستان با جامعه جهانی و راه‌های حمایت و تقویت این روابط متمرکز بوده است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلجیم برای اشتراک هیأت امارت اسلامی در نشست اتحادیه اروپا ویزه صادر کرد

Published

on

حکومت بلجیم روز دوشنبه اعلام کرد که برای یک هیأت پنج‌نفری امارت اسلامی ویزه صادر کرده است تا در نشست اتحادیه اروپا درباره مهاجرت در بروکسل شرکت کنند. این نخستین بار از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت است که اتحادیه اروپا از نمایندگان آن میزبانی می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه بلجیم گفته است که ویزه تنها برای سفر به بلجیم و به مدت یک روز اعتبار دارد. وی افزود که به دلایل امنیتی، تاریخ دقیق این سفر اعلام نخواهد شد.

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام اروپایی گزارش داده است که ویزه این هیأت فقط برای روز سه‌شنبه، ۲۳ جون، اعتبار دارد.

گفتنی است که کمیسیون اروپا ماه گذشته از مقام‌های امارت اسلامی دعوت کرده بود تا برای گفتگو درباره بازگرداندن مهاجرین افغان به بروکسل سفر کنند.

کمیسیون اروپا تأکید کرده که این نشست صرفاً تخنیکی بوده و به معنای به رسمیت شناختن امارت اسلامی نیست.

مارکوس لامرت، سخنگوی کمیسیون اروپا، گفت کشورهای عضو در حال بررسی راه‌هایی برای بازگرداندن افرادی هستند که مرتکب جرایم جدی شده یا تهدیدی برای امنیت به شمار می‌روند و این نشست در همین چارچوب برگزار می‌شود.

بر اساس نامه‌ای که رویترز مشاهده کرده و خطاب به عبدالقاهر بلخی، سخنگوی وزارت خارجه امارت اسلامی، نوشته شده است، محور اصلی گفتگوها «بازگشت و پذیرش مجدد آنعده شهروندان افغان است که حق اقامت در اتحادیه اروپا را ندارند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

پیشرفت امیدوارکننده در مذاکرات ایران و امریکا؛ نقشه راه توافق نهایی طی ۶۰ روز ترسیم شد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

Published

on

هیأت عالی‌رتبه مذاکره‌کننده ایران پس از حدود ۱۸ ساعت گفتگوهای فشرده با مقام‌های امریکایی در سوئیس، این کشور را به مقصد تهران ترک کرد؛ در حالی که تیم‌های فنی برای ادامه مذاکرات درباره تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در محل گفتگوها باقی مانده‌اند.

پاکستان و قطر، میانجی‌های این مذاکرات، اعلام کردند که تهران و واشنگتن در نخستین روز گفتگوهای سطح بالا به «پیشرفت‌های امیدوارکننده» دست یافته‌اند و بر سر یک نقشه راه برای دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز آینده توافق کرده‌اند.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بار دیگر هشدار داد که در صورت ادامه حمایت ایران از حزب‌الله، گزینه حمله نظامی را منتفی نمی‌داند. در مقابل، محمدباقر قالیباف، رئیس هیأت مذاکره‌کننده ایران، از واشنگتن خواست در اظهارات خود محتاط باشد.

همزمان، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد که نیروهای این کشور تا هر زمان که لازم باشد در جنوب لبنان باقی خواهند ماند؛ موضوعی که با واکنش حزب‌الله همراه شد و این گروه بر مقابله با هرگونه نقض آتش‌بس تأکید کرد.

از سوی دیگر، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

ونس همچنین افزود که مذاکره‌کنندگان در این دور از گفتگوها «پیشرفت‌های قابل توجهی» داشته‌اند و فضای مذاکرات را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!