Connect with us

جهان

انتقاد تند عمران خان به منتقدان موضع پاکستان در خصوص حمله روسیه

منتشر شده

در

نخست‌وزیر پاکستان با انتقاد تند از سفرای غربی مستقر در اسلام‌آباد که چند روز پیش خواستار محکومیت اقدامات روسیه در اوکراین از سوی پاکستان شده بودند، از آنها پرسید: فکر می‌کنید پاکستان برده شماست؟

به نقل از خبرگزاری رویترز، روسای ۲۲ هیات نمایندگی دیپلماتیک مستقر در پاکستان از جمله هیات‌های دیپلماتیک کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تاریخ اول مارچ نامه مشترکی را منتشر کردند و در این نامه از پاکستان خواستند از قطعنامه مطرح شده در مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت حمله روسیه به اوکراین حمایت کند.

انتشار علنی این نامه یک اقدام نادر بود.

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، در سخنرانی در یک گردهمایی سیاسی خطاب به این سفرا گفت:” شما در مورد ما چه فکری می‌کنید؟ آیا ما برده شما هستیم و هر چه که شما بگویید ما انجام می‌دهیم؟”

این در حالی است که در رای‌گیری در مجمع عمومی سازمان ملل پاکستان که متحد سنتی کشورهای غربی است، رای ممتنع داد، در حالی که کلیت مجمع عمومی سازمان ملل روسیه را از بابت حمله به اوکراین شدیدا نکوهش کرد.

عمران خان با اشاره به اینکه هند رقیب سرسخت پاکستان نیز در این رای‌گیری در مجمع عمومی سازمان ملل رای ممتنع داد، تاکید کرد:”می‌خواهم از سفرای اتحادیه اروپا بپرسم آیا شما چنین نامه‌ای را به هند هم نوشتید؟”

عمران خان همچنین گفت که کشورهای اروپایی، هند را به خاطر اقداماتش در کشمیر، منطقه‌ای کوهستانی که پاکستان و هند بر سر آن تاکنون دو جنگ داشته‌اند، مورد انتقاد قرار نداده‌اند.

او بیان کرد، پاکستان از این بابت رنج دید که از ائتلاف غربی ناتو در افغانستان حمایت کرد، اما به جای تشکر با انتقاد مواجه شد.

عمران خان و دولتش پس از آن مورد توجه قرار گرفتند که او که در اواخر فبروری همزمان با تشدید نگرانی‌ها در آن زمان از بابت وقوع حمله به اوکراین، سفرش به مسکو را اجرایی کرده و چند ساعت بعد از دستور ولادیمیر پوتین به ورود سربازان کشورش به اوکراین با این رئیس جمهور روسیه دیدار کرد.

عمران خان گفت:”ما با روسیه دوست هستیم و با امریکا نیز دوست هستیم، با چین و اروپا دوست هستیم، ما در هیچ کمپی نیستیم. پاکستان “بی‌طرف” باقی خواهد ماند و با کسانی که برای پایان دادن به جنگ در اوکراین تلاش می‌کنند، همکاری خواهد کرد.”

روز جمعه، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفت، اینکه سفرای کشورهای دیگر بیایند در اقدامی نظیر انتشار یک نامه علنی درخواست‌هایشان را مطرح کنند “عرف معمول دیپلماتیک” نیست و “ما این را تصریح کرده‌ایم.”

جهان

شمار قربانیان زلزله‌های مرگبار ونزویلا به نزدیک ۱۵۰۰ تن رسید؛ تلاش برای نجات بازماندگان ادامه دارد

رئیس‌جمهور موقت ونزویلا، گفته است که عملیات نجات تا زمانی که امید به یافتن افراد زنده وجود داشته باشد، ادامه خواهد یافت.

Published

on

مقام‌های ونزویلا اعلام کرده‌اند که شمار قربانیان دو زلزله نیرومند در این کشور به نزدیک یک‌هزار و ۵۰۰ تن رسیده و عملیات جستجو برای یافتن بازماندگان همچنان ادامه دارد.

این دو زلزله با قدرت ۷.۲ و ۷.۵ ریشتر روز چهارشنبه ایالت ساحلی «لا گوایرا» در نزدیکی کاراکاس را لرزاند. براساس آمار رسمی، بیش از سه‌هزار و ۱۰۰ تن زخمی، بیش از ۱۲ هزار و ۷۰۰ نفر بی‌جا شده و دست‌کم ۷۷۴ ساختمان به‌گونه کامل یا جزئی تخریب شده‌اند.

دلسی رودریگز، رئیس‌جمهور موقت ونزویلا، گفته است که عملیات نجات تا زمانی که امید به یافتن افراد زنده وجود داشته باشد، ادامه خواهد یافت. او همچنین از تشکیل کمیسیونی برای بررسی ایمنی ساختمان‌های آسیب‌دیده، تمدید رخصتی مکاتب و بازگشت برق به حدود ۷۵ درصد مناطق آسیب‌دیده خبر داد.

بیش از دو هزار و ۶۰۰ نیروی کمکی از کشورهای مختلف با استفاده از تجهیزات پیشرفته و سگ‌های آموزش‌دیده در عملیات جستجو مشارکت دارند. در روزهای اخیر چندین تن، از جمله کودکان، زنده از زیر آوار بیرون کشیده شده‌اند، اما کارشناسان هشدار می‌دهند که با گذشت بیش از ۷۲ ساعت، احتمال یافتن بازماندگان به‌طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

همزمان، اداره زمین‌شناسی ایالات متحده هشدار داده است که شمار نهایی قربانیان ممکن است از ۱۰ هزار تن فراتر رود و این رویداد به یکی از مرگبارترین زمین‌لرزه‌های یک قرن اخیر در امریکای لاتین تبدیل شود.

در پی این فاجعه، فعالیت بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت ونزویلا نیز به دلیل قطع گسترده برق متوقف شده و کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی همچنان به این کشور ارسال می‌شود.

Continue Reading

جهان

سقوط هلیکوپتر ارامکو در عربستان سعودی ۱۴ کشته برجا گذاشت

Published

on

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی گزارش داده که یک فروند هلیکوپتر متعلق به شرکت نفتی ارامکو روز یک‌شنبه در منطقه رأس تنوره، در ساحل شرقی این کشور سقوط کرد که در نتیجه آن ۱۴ نفر جان باختند.

علت سقوط این هلیکوپتر هنوز مشخص نیست و مقام‌های سعودی تحقیقات کاملی را برای روشن شدن علت حادثه آغاز کرده‌اند.

این حادثه ساعت ۶ صبح به وقت محلی رخ داده است. رسانه دولتی عربستان جزئیات بیشتری درباره قربانیان یا شرایط سقوط منتشر نکرده است.

این رویداد دو روز پس از آن رخ داد که ارامکو بارگیری نفت خام در ترمینل رأس تنوره را از سر گرفت. بارگیری نفت خام پس از نزدیک به چهار ماه توقف، روز جمعه از سر گرفته شده بود.

عربستان سعودی، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان، همزمان با افزایش تولید و صادرات نفت و گاز در خاورمیانه و در آستانه اجرای توافق موقت آتش‌بس میان ایران و ایالات متحده، روند ارسال محموله‌های نفتی خود را تسریع کرده است.

Continue Reading

جهان

اسرائیل و لبنان در واشنگتن «چارچوب اولیه توافق» را امضا کردند

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، گفته است که این توافق به نیروهای اسرائیلی اجازه می‌دهد در صورت عدم خلع سلاح حزب‌الله، حضور خود را در جنوب لبنان حفظ کنند.

Published

on

اسرائیل و لبنان پس از چند روز گفتگو با میانجی‌گری ایالات متحده، در واشنگتن یک چارچوب توافق را امضا کردند که هدف آن پایان دادن به درگیری‌ها میان اسرائیل و نیروهای حزب‌الله مورد حمایت ایران عنوان شده است.

بر اساس گزارش رویترز، این سند سه‌جانبه با حضور سفیر لبنان ندا معوض و همتای اسرائیلی او یخیئل لایتر، به همراه مقام‌های امریکایی در وزارت خارجه ایالات متحده به امضا رسید، اما جزئیات کمی از آن منتشر شده است.

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، گفته است که این توافق به نیروهای اسرائیلی اجازه می‌دهد در صورت عدم خلع سلاح حزب‌الله، حضور خود را در جنوب لبنان حفظ کنند.

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، پیش از امضای توافق گفت: «امروز نخستین گام در یک مسیر دشوار، اما ضروری و مهم برداشته شد.»

او بعداً اعلام کرد که ایالات متحده روند اجرای این توافق را از طریق یک «گروه هماهنگی نظامی سه‌جانبه برای لبنان» تسهیل خواهد کرد و همچنین ۱۰۰ میلیون دالر کمک بشردوستانه فوری را با همکاری سازمان ملل اختصاص می‌دهد.

روبیو افزود که امریکا بیش از ۳۰ میلیون دالر دیگر را برای تقویت توانایی‌های اردوی لبنان جهت تأمین حاکمیت کامل این کشور در اختیار خواهد گذاشت.

در همین حال، درگیری میان اسرائیل و حزب‌الله پس از آن آغاز شد که این گروه در ماه مارچ به اسرائیل حمله کرد؛ اقدامی که به حملات هوایی و زمینی اسرائیل انجامید و به گفته منابع، بیش از ۴ هزار کشته و بیش از یک میلیون بی‌جا شده در لبنان برجا گذاشته است.

مقام‌های لبنانی و اسرائیلی این توافق را «نخستین گام» برای پایان بحران خوانده‌اند. اسرائیل می‌گوید هدف این توافق، خلع سلاح حزب‌الله و عقب‌نشینی تدریجی از برخی مناطق اشغالی است که آن را «منطقه امنیتی» می‌نامد.

در مقابل، مقامات لبنانی تأکید کرده‌اند که این توافق باید زمینه بازگشت شهروندان به مناطق تخریب‌شده و تأمین کامل حاکمیت لبنان را فراهم سازد.

همزمان گزارش‌ها از ادامه تنش‌ها در جنوب لبنان حکایت دارد و گفته می‌شود نیروهای اسرائیلی به ساکنان برخی مناطق هشدار تخلیه داده‌اند.

مقام‌های اسرائیلی گفته‌اند حضور نظامی آنان در این مناطق با هدف جلوگیری از حملات حزب‌الله ادامه دارد.

این توافق در حالی امضا می‌شود که وضعیت امنیتی در مرزهای لبنان و اسرائیل همچنان شکننده باقی مانده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117