Connect with us

رویداد های اخیر

انتقاد ملل متحد از بدرفتاری پاکستان با مهاجران افغان

منتشر شده

در

سازمان ملل از نقض حقوق مهاجران افغان در پاکستان ابراز نکرانی کرده است.

فولکر تورک، کمیشنر عالی سازمان ملل متحد برای حقوق بشر روز چهارشنبه (۲۴عقرب) گفته است دستگیری‌ها و بازداشت‌های خودسرانه برخلاف تعهدات پاکستان بر اساس قوانین بین‌المللی است.

این مقام ملل متحد اما بار دیگر بر تعلیق برنامه برگشت افغان‌ها از پاکستان تأکید نموده است.

آقای تورک گفته است: «بازداشت‌های خودسرانه و حبس مهاجران در مخالفت با مکلفیت‌های پاکستان تحت قوانین بین‌المللی قرار دارد و پاکستان باید حفاظت افرادی را تضمین کند که با تعقیب، شکنجه، برخورد نامناسب یا سایر آسیب‌های غیرقابل جبران در افغانستان مواجه اند. این شامل زنان و دختران افغان، مقامات حکومت پیشین و پرسونل امنیتی، اقلیت‌های قومی و مذهبی، مدافعان حقوق بشر و فعالین جامعهٔ مدنی و کارمندان رسانه‌ای می‌شود.»

دفتر حقوق بشر ملل متحد گفته است گزارش‌هایی از افغان‌ها دریافت کرده اند که مقامات پاکستانی را به رفتارهای خودسرانه و توهین‌آمیز متهم می‌کنند.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنان می‌گوید شکایت‌هایی وجود دارد که برخلاف اظهارات مقامات پاکستانی، برخی مهاجران ثبت شده نیز از اخراج و بدرفتاری در امان نمانده اند.

آقای تورک تاکید کرده است؛ تحولات جدید با سنت چند دهه‌ای پاکستان در میزبانی سخاوتمندانه از شمار بزرگ مهاجران افغان در تضاد است.

همزمان با این معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید؛ طی پانزده روز اخیر ۱۲هزارو ۴۳۰خانواده مهاجر افغان که شامل ۷۳هزار و ۲۰۸تن می‌شود از مسیر سپین بولدک کندهار به کشور برگشته اند.

بلال کریمی در شبکه اکس‌ نوشته است که در یک ماه پسین از مرز تورخم نیز ۵۳هزار و ۲۷۰خانواده که شامل ۲۶۷هزار و ۴۰۰تن می‌شود دوباره به افغانستان عودت کرده اند.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!