Connect with us

رویداد های اخیر

انفجار دریک مسجد در شهر کابل ۲۱ کشته برجا گذاشت

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱

پولیس کابل امروز (پنج‌شنبه ۲۷اسد) تایید کرد که انفجاری که روز چهارشنبه در یک مسجد کابل در هنگام نماز شام رخ داد، ۲۱ کشته بجا گذاشت.

خالد زدران، سخنگوی پولیس کابل گفت که در این انفجار ۳۳ تن دیگر نیز زخم برداشتند.

هنوز مسئولیت این انفجار ار کسی بر عهده نگرفته است.

امارات اسلامی افغانستان می‌گوید که در حال بازگرداندن امنیت به این کشور جنگ‌زده است، کشوری که از زمان شکست دولت تحت حمایت ایالات متحده در یک سال پیش شاهد کاهش کلی خشونت بوده است.

این درحالی است که پیش از این، مسوولیت چندین حمله از سوی گروه داعش به عهده گرفته شده است.

به گزارش رویترز، شفاخانه ایمرجنسی که توسط یک سازمان غیردولتی ایتالیایی اداره می‌شود و متخصص در معالجه قربانیان جنگ است، در بیانیه ای اعلام کرد که ۲۷ نفر از جمله پنج کودک را که در این انفجارها مجروح شده اند، بستری کرده است.

درهمین حال، عالمان دین هنگام به خاکسپاری قربانیان این رویداد با نکوهش حملات بر اماکن مذهبی و دینی از نهادهای امنیتی می‌خواهند که امنیت شهروندان را تامین کنند.

این رویداد واکنش‌های زیادی را هم به دنبال داشته است.

حامد کرزی، رییس جمهور پیشین و عبدالله عبدالله، رییس پیشین شورای مصالحه ملی با نکوهش این انفجار آن را عمل ضد بشری و اسلامی خوانده اند.

این سومین رویداد امنیتی است که اماکن مذهبی و غیر نظامیان را در یک ماه گذشته به ویژه ماه محرم هدف قرار می‌دهد.

هرچند مسولیت این انفجار را تا کنون کسی و یا گروهی به عهده نگرفته است اما پیش از این مسولیت چنین رویدادها را گروه داعش به عهده گرفته است.

امارت اسلامی اما گفته است که عاملان این رویداد را شناسایی و به پنجه قانون خواهند سپرد.

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

Karzai: Pakistan seeking to legitimize Durand Line, authorities must clarify

Published

on

Hamid Karzai, former president of Afghanistan, has expressed concern over recent developments along the Durand Line, saying Pakistan has increased military and economic pressure on villages and residents living near the line.

In a statement, Karzai said the apparent purpose of these pressures is to push residents of Durand Line areas to seek help from Pakistani institutions for resolving security and other local issues.

He added that, amid this situation, some tribal elders from both sides of the Durand Line recently signed documents described as “peace agreements,” which were later officially welcomed by Pakistan’s Ministry of Foreign Affairs.

According to Karzai, these developments amount to an effort by Pakistan to legitimize the Durand Line and represent an action against Afghanistan’s national sovereignty.

The former Afghan president also urged the relevant Afghan authorities to provide the public with a clear explanation regarding the recent agreements and developments along the Durand Line.

 
Continue Reading

رویداد های اخیر

اسحاق دار: شکست سارک، پاکستان را به سمت همکاری‌های سه جانبه با افغانستان، چین و بنگله‌دیش سوق داده است

Published

on

محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، گفته است که شکست سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا (سارک)، پاکستان را به سمت چارچوب‌های همکاری سه جانبه با حضور افغانستان، چین و بنگه‌دیش سوق می‌دهد.

دار روز جمعه در کنفرانس فدراسیون حسابداران جنوب آسیا در لاهور گفت که سارک «متاسفانه نتوانسته است شروع به کار کند» و این امر ادغام و همکاری اقتصادی منطقه‌ای را محدود کرده است.

وی گفت که پاکستان اکنون به دنبال چارچوب‌های منطقه‌ای بدیل برای تقویت ارتباط اقتصادی و تجارت، از جمله قالب‌های سه جانبه مانند چین-پاکستان-افغانستان و چین-پاکستان-بنگله‌دیش است. دار تأکید کرد که آسیای جنوبی نمی‌تواند در «انزوا» باقی بماند و خاطرنشان کرد که این منطقه که نزدیک به دو میلیارد نفر جمعیت دارد، به دلیل همکاری ضعیف بین کشورهای همسایه، فرصت‌های اقتصادی قابل توجهی را از دست می‌دهد.

گفتنی است که سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا در سال ۱۹۸۵ برای ارتقای ادغام اقتصادی و منطقه‌ای بین کشورهای جنوب آسیا، از جمله افغانستان، بنگله‌دیش، بوتان، هند، مالدیف، نیپال، پاکستان و سریلانکا تأسیس شد.

این سازمان برای تشویق همکاری در زمینه‌هایی مانند تجارت، توسعه، آموزش و تبادل فرهنگی طراحی شده بود. با این حال، در سال‌های اخیر، اثربخشی سارک به دلیل تنش‌های سیاسی بین کشورهای عضو، به ویژه بین هند و پاکستان، به طور قابل توجهی محدود شده است که منجر به توقف اجلاس‌ها و کاهش تعاملات منطقه‌ای شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!