Connect with us

رویداد های اخیر

انفجار ماین در پکتیا جان ۱۲عضوی یک خانواده را گرفت

منتشر شده

در

در نتیجه انفجار ماین کنار جاده در ولایت پکتیا دست کم ۱۲عضوی یک خانواده بشمول زنان و کودکان جان باختند.

دفتر مطبوعاتی ولایت پکتیا با تایید این رویداد گفته است که این ماین از سوی طالبان جاسازی شده بود.

دریک خبرنامه این دفتر آمده است که:”طالبان که همواره غیرنظامیان را هدف حملات خود قرار داده اند، باردیگر جنایت خود را نشان داده و بسیاری از هموطنان ما را به شهادت رسانده و خانواده‌های آنها را عزاداری رها کرده اند.”

نورجان، یکی از اعضای این خانواده به آریانانیوز تایید کرده است که دراین انفجار ۱۲عضوی خانواده شان به شمول زنان و کودکان جان باخته اند و دو کودک دیگر زخم برداشته اند.

به گفته وی رویداد روزگذشته (شنبه ۱۶اسد) در روستای چینو زمانی رخ‌داد که این فامیل می‌خواست به دلیل جنگ‌ها به شهر گردیز، مرکز این ولایت بروند.

نورجان افزوده که سه خانم، سه مرد و شش کودک در میان کشته شدگان استند.

تاکنون کدام گروه مسلح مسوولیت این رویداد را برعهده نگرفته است.

هرچند دفتر مطبوعاتی پکتیا طالبان را عامل این وریداد میداند، اما این گروه تاکنون در این باره به رسانه‌ها چیزی نگفته است.

این در حالی است که پیش از این کمیسیون مستقل حقوق بشر، گفته بود که تلفات غیر نظامیان در شش ماه نخست سال روان میلادی، ۸۰ درصد افزایش یافته است.

بر اساس گزارش این کمیسیون، در سال روان میلادی به ۵۳۲۱ غیر نظامی تلفات وارد شده است که از این میان، ۱۶۷۷تن جان باخته و۳۶۴۴ تن دیگر زخمی شده اند که در مقایسه به شش ماه نخست سال گذشته میلادی، که در آن به ۲۹۵۷ غیر نظامی تلفات وارد شده بود، افزایش ۸۰ درصدی را نشان میدهد.

کمیسیون مستقل حقوق بشر گفته شده است که در نبردهای این شش ماه امسال، ۱۴۵ زن جان باخته و ۳۵۰ تن دیگر هم زخمی شده اند که ۶۹ درصد افزایش را نسبت به سال گذشته نشان میدهد و همچنان ۳۷۳ کودک نیز جان باخته و ۱۰۸۳ کودک دیگر هم زخم برداشته اند که افزایش ۱۳۱ درصدی را نشان میدهد.

رویداد های اخیر

Karzai: Pakistan seeking to legitimize Durand Line, authorities must clarify

Published

on

Hamid Karzai, former president of Afghanistan, has expressed concern over recent developments along the Durand Line, saying Pakistan has increased military and economic pressure on villages and residents living near the line.

In a statement, Karzai said the apparent purpose of these pressures is to push residents of Durand Line areas to seek help from Pakistani institutions for resolving security and other local issues.

He added that, amid this situation, some tribal elders from both sides of the Durand Line recently signed documents described as “peace agreements,” which were later officially welcomed by Pakistan’s Ministry of Foreign Affairs.

According to Karzai, these developments amount to an effort by Pakistan to legitimize the Durand Line and represent an action against Afghanistan’s national sovereignty.

The former Afghan president also urged the relevant Afghan authorities to provide the public with a clear explanation regarding the recent agreements and developments along the Durand Line.

 
Continue Reading

رویداد های اخیر

اسحاق دار: شکست سارک، پاکستان را به سمت همکاری‌های سه جانبه با افغانستان، چین و بنگله‌دیش سوق داده است

Published

on

محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، گفته است که شکست سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا (سارک)، پاکستان را به سمت چارچوب‌های همکاری سه جانبه با حضور افغانستان، چین و بنگه‌دیش سوق می‌دهد.

دار روز جمعه در کنفرانس فدراسیون حسابداران جنوب آسیا در لاهور گفت که سارک «متاسفانه نتوانسته است شروع به کار کند» و این امر ادغام و همکاری اقتصادی منطقه‌ای را محدود کرده است.

وی گفت که پاکستان اکنون به دنبال چارچوب‌های منطقه‌ای بدیل برای تقویت ارتباط اقتصادی و تجارت، از جمله قالب‌های سه جانبه مانند چین-پاکستان-افغانستان و چین-پاکستان-بنگله‌دیش است. دار تأکید کرد که آسیای جنوبی نمی‌تواند در «انزوا» باقی بماند و خاطرنشان کرد که این منطقه که نزدیک به دو میلیارد نفر جمعیت دارد، به دلیل همکاری ضعیف بین کشورهای همسایه، فرصت‌های اقتصادی قابل توجهی را از دست می‌دهد.

گفتنی است که سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا در سال ۱۹۸۵ برای ارتقای ادغام اقتصادی و منطقه‌ای بین کشورهای جنوب آسیا، از جمله افغانستان، بنگله‌دیش، بوتان، هند، مالدیف، نیپال، پاکستان و سریلانکا تأسیس شد.

این سازمان برای تشویق همکاری در زمینه‌هایی مانند تجارت، توسعه، آموزش و تبادل فرهنگی طراحی شده بود. با این حال، در سال‌های اخیر، اثربخشی سارک به دلیل تنش‌های سیاسی بین کشورهای عضو، به ویژه بین هند و پاکستان، به طور قابل توجهی محدود شده است که منجر به توقف اجلاس‌ها و کاهش تعاملات منطقه‌ای شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تماس تلیفونی مقام‌های ارشد امارت اسلامی با رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان

Published

on

حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان اعلام کرده است که مقام‌های ارشد امارت اسلامی به منظور ابراز مراتب تسلیت خود در پی «شهادت» شیخ محمد ادریس، عالم برجسته مذهبی، با مولانا فضل الرحمن، رهبر این حزب، تماس گرفتند.

بر بنیاد بیانیه‌ این حزب که روز جمعه منتشر شد، تماس گیرندگان شامل محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع، خلیفه سراج الدین حقانی، وزیر امور داخله، امیر خان متقی، وزیر امور خارجه و ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی بودند.

آنان از شهادت شیخ ادریس ابراز تاسف کرده و برای او دعا کردند. آنان همچنین قتل شیخ ادریس را به شدت محکوم کرده و گفتند که در غم خانواده داغدار و جامعه مذهبی شریک هستند.

در این بیانیه همچنین آمده است که امارت اسلامی با جمعیت علمای اسلام، علمای دینی و طلبا ابراز همدردی کرده و گفته است که مردم افغانستان در غم مردم پاکستان در این حادثه شریک هستند.

گفتنی است که شیخ ادریس، یکی از اعضای ارشد جمعیت علمای اسلام، روز سه‌شنبه هفته گذشته در حالی که به سوی یک مدرسه می‌رفت، توسط موترسایکل‌سواران مسلح در شهر چارسده ایالت خیبر پختونخوا به ضرب گلوله به شهادت رسید. داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!