Connect with us

اخبار ساحوی

ایران: آماده توافق هسته‌ای صلح‌آمیز با امریکا هستیم، اما امنیت ملی خط سرخ ماست

ایران و امریکا پیش از این، پنج دور مذاکرات غیرمستقیم در مورد احیای توافق هسته‌ای برگزار کرده بودند. اما هنوز اختلافات عمده‌ای بر سر موضوع غنی‌سازی اورانیوم و بازرسی‌ها باقی مانده است.

منتشر شده

در

سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر خارجه ایران، اعلام کرده است که تهران خواهان دستیابی به یک توافق هسته‌ای صلح‌آمیز با ایالات متحده است، اما در عین حال تأکید کرده که امنیت ملی ایران قابل معامله نیست.

او این سخنان را در دوازدهمین نشست «گفتمان راهبردی ابوظبی» بیان کرده و گفته است که واشنگتن از طریق کشورهای واسطه، پیام‌های متناقض در مورد مذاکرات هسته‌ای به تهران می‌فرستد.

به گفته‌ی خطیب‌زاده، پس از جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل در ماه جون – که در آن امریکا نیز با حمله به برخی تأسیسات هسته‌ای ایران دخالت کرد – گفت‌وگوهای هسته‌ای متوقف شده است.

ایران و امریکا پیش از این، پنج دور مذاکرات غیرمستقیم در مورد احیای توافق هسته‌ای برگزار کرده بودند. اما هنوز اختلافات عمده‌ای بر سر موضوع غنی‌سازی اورانیوم و بازرسی‌ها باقی مانده است.

معاون وزیر خارجه ایران افزود: «ایران به دنبال ساخت بمب هسته‌ای نیست و آماده است تا اطمینان جامعه جهانی را در این زمینه فراهم کند. ما به برنامه هسته‌ای بومی خود افتخار می‌کنیم.»

در همین حال، آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، هفته گذشته بار دیگر مذاکره با امریکا تحت فشار و تهدید را رد کرده و گفته بود که تهران تنها در فضای احترام متقابل گفت‌وگو خواهد کرد.

اخبار ساحوی

نگرانی فرزندان عمران خان از سلامت پدر

حزب پاکستان تحریک انصاف (پی‌تی‌آی) می‌گوید این پرونده‌ها با هدف حذف عمران خان از صحنه سیاسی و انتخابات طراحی شده‌اند.

Published

on

فرزندان عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان که هم‌اکنون در زندان به سر می‌برد، از وضعیت سلامت پدرشان ابراز نگرانی کرده و هشدار داده‌اند که مقامات ممکن است چیزی غیرقابل بازگشت را پنهان کنند. این اظهارات در حالی مطرح شده که بیش از سه هفته از آخرین شواهد زنده بودن او می‌گذرد.

به گزارش رویترز، با وجود دستور قضایی برای ملاقات‌های هفتگی، خانواده خان هیچ دسترسی مستقیم یا قابل تایید به وی نداشته‌اند. پسر او، قاسم خان، گفته است: «ندانستن اینکه پدرمان سالم است، زخمی شده یا حتی زنده است، نوعی شکنجه روانی است.»

خانواده خان بارها درخواست دسترسی صحی شخصی او را داده‌اند، اما بیش از یک سال است که این دسترسی فراهم نشده است. وزارت داخله پاکستان هنوز به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداده است، در حالی که یک مقام زندان به صورت ناشناس به رویترز گفته است که خان در سلامت کامل است و برنامه‌ای برای انتقال او به زندان با امنیت بالاتر وجود ندارد.

عمران خان، ۷۳ ساله، از آگست ۲۰۲۳ در زندان به سر می‌برد و به اتهاماتی که او آن‌ها را سیاسی و انتقام‌جویانه می‌داند، محکوم شده است. نخستین حکم او در پرونده «توشه‌خانه» مربوط به فروش غیرقانونی هدایای دریافتی در دوران صدراعظمی بود. حکم‌های بعدی شامل ۱۰ سال زندان به اتهام افشای یک سند دیپلماتیک و ۱۴ سال دیگر در پرونده فساد است.

حزب پاکستان تحریک انصاف (پی‌تی‌آی) می‌گوید این پرونده‌ها با هدف حذف عمران خان از صحنه سیاسی و انتخابات طراحی شده‌اند. خانواده خان همچنین اعلام کرده‌اند که عدم ارتباط و سکوت مطلق مقامات باعث نگرانی شدید و احساس تلاش عمدی برای دور نگه داشتن او از دید عموم شده است.

قاسم خان گفته است: «این انزوا عمدی است. آن‌ها از او می‌ترسند. او محبوب‌ترین رهبر پاکستان است و می‌دانند که نمی‌توانند او را به شکل دموکراتیک شکست دهند.»

خانواده خان با نهادهای داخلی و بین‌المللی حقوق بشری تماس گرفته و خواهان اجرای فوری دستور قضایی برای دسترسی به او شده‌اند. قاسم افزود: «این فقط یک اختلاف سیاسی نیست؛ این یک بحران حقوق بشری است. باید فشار از هر طرف وارد شود. ما از او انرژی می‌گیریم، اما نیاز داریم بدانیم که او در امنیت است.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

تلفات جنگ غزه از مرز ۷۰ هزار نفر گذشت

اسراییل تاکنون در مورد این آمار واکنش رسمی نشان نداده، اما همواره درستی ارقام وزارت صحت غزه را مورد تردید قرار داده است، هرچند آمار بدیل نیز ارائه نکرده است.

Published

on

وزارت صحت غزه اعلام کرده است که شمار جان‌باختگان حملات اسراییل بر نوار غزه از ۷۰ هزار نفر فراتر رفته است. براساس آخرین آمار منتشرشده، از روز پنج‌شنبه تاکنون ۳۰۱ نفر دیگر به این رقم افزوده شده و شمار کل تلفات به ۷۰۱۰۰ نفر رسیده است. مقام‌ها می‌گویند دو تن در حملات تازه جان باخته و باقی قربانیان از زیر آوارهای قدیمی شناسایی شده‌اند.

اسراییل تاکنون در مورد این آمار واکنش رسمی نشان نداده، اما همواره درستی ارقام وزارت صحت غزه را مورد تردید قرار داده است، هرچند آمار بدیل نیز ارائه نکرده است.

بمباردمان‌های گسترده اسراییل که پس از حملۀ ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز شد، بخش‌های وسیعی از غزه را ویران کرده و روند گردآوری اطلاعات دقیق از قربانیان را بسیار دشوار ساخته است. در ماه‌های نخست جنگ، جان‌باختگان بر اساس ثبت در شفاخانه‌ها شمارش می‌شدند، اما در مراحل بعدی هزاران مورد تا تکمیل بررسی‌های طبی و قانونی در آمار رسمی شامل نمی‌شدند.

با برقراری آتش‌بس شکننده از ۱۰ اکتوبر به این‌سو، تیم‌های کمکی توانسته‌اند از آرامش نسبی برای جست‌وجوی اجساد زیر آوار استفاده کنند که باعث افزایش تدریجی آمار قربانیان شده است.

این جنگ پس از آن آغاز شد که حماس در حمله‌ای بر جنوب اسراییل ۱۲۰۰ نفر– را کشت و ۲۵۱ نفر را به گروگان بردند.

حملات تلافی‌جویانۀ اسراییل خانواده‌های بی‌شماری را نابود کرده است. معاذ مغاری که ۶۲ عضو خانواده‌اش، از جمله پدر و مادر و چهار خواهر و برادرش، در حملات اسراییل در اردوگاه بریج جان باخته‌اند، می‌گوید: «همه‌چیز را از دست دادم؛ همه را از دست دادم.»

اردوی اسراییل همچنان می‌گوید که غیرنظامیان هدف قرار نمی‌گیرند. اما کارشناسان صحت عامه می‌گویند که پیش از جنگ، غزه دارای سیستم شمارش و ثبت جمعیت دقیق‌تر از بسیاری کشورهای منطقه بود. سازمان ملل متحد نیز معمولاً آمار وزارت صحت غزه را معتبر می‌داند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ده نفر در حمله اسرائیل بر جنوب سوریه جان باختند؛ پنج سرباز اسرائیلی در درگیری زخمی شدند

Published

on

رسانه‌های دولتی سوریه گزارش داده‌اند که در حمله نیروهای اسرائیل بر یک قریه در جنوب سوریه، ۱۰ نفر از جمله دو کودک کشته و ده‌ها تن زخمی شده‌اند.

اردوی اسرائیل گفته است که عملیات شبانه برای بازداشت اعضای گروهی به‌نام «جماعة اسلامیة» با درگیری شدید روبه‌رو شد و در پاسخ با شلیک زمینی و حمایت هوایی واکنش نشان داد. در این رویداد پنج سرباز اسرائیلی زخمی شده‌اند که سه تن آنان به‌شدت مجروح‌اند.

سوریه می‌گوید نیروهای اسرائیلی صبح روز جمعه وارد قریه شده و پس از مقاومت باشند‌گان، «درگیری‌های خشونت‌بار» رخ داده است. دو نفر نیز از سوی اسرائیل بازداشت شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!