Connect with us

جهان

ایران توافقنامه عضویت به سازمان همکاری شانگهای را امضاء کرد

منتشر شده

در

وزارت خارجه اوربیکستان از امضای توافقنامه عضویت ایران به سازمان شانگهای خبر داد.

سخنگوی وزارت خارجه اوزبیکستان اعلام کرده است که ایران توافقنامه‌ای از تعهدات خود را در سازمان همکاری شانگهای امضاء کرده است که به این کشور راه برای عضویت در این سازمان را باز می‌کند.

نشست دو روزه سازمان همکاری شانگهای امروز در سمرقند آغاز شد.

او در باره عضویت ایران به این سازمان گفت:« امروز توافقنامه تعهد ایران در سازمان همکاری شانگهای به امضاء رسید که زمینه را برای عضویت کامل کشور در سازمان همکاری شانگهای فراهم می‌کند.»

به گفته او، این دستورالعمل توسط وزیر خارجه ایران و رئیس سازمان همکاری شانگهای به امضاء رسید.

درحال حاضر روسیه، چین، هند، قزاقستان، قرقیزستان، اوزبیکستان و پاکستان اعضای همیشگی این سازمان هستند.

جهان

پسر جو بایدن: سرطان رئیس‌جمهور پیشین امریکا گسترش یافته و بسیار دردناک است

Published

on

هنتر بایدن، پسر جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین امریکا، گفته است که سرطان پروستات پدرش به بخش‌های دیگر بدن او گسترش یافته و درد شدیدی برایش ایجاد کرده است.

هنتر بایدن در مصاحبه با شبکه بی‌بی‌سی گفت که سرطان به استخوان‌های پدرش و بخش‌های دیگر بدن او سرایت کرده است. او بیماری پدرش را «بسیار دردناک» و «از بسیاری جهات ناتوان‌کننده» توصیف کرده است.

سخنگوی جو بایدن ۸۳ ساله روز شنبه از اظهار نظر درباره گفته‌های هنتر بایدن خودداری کرد.

جو بایدن در ماه می ۲۰۲۵، کمتر از چهار ماه پس از ترک قصر سفید، اعلام کرد که به یک نوع «تهاجمی» سرطان پروستات مبتلا شده است. او در آن زمان گفته بود که سرطان به استخوان‌هایش نیز گسترش یافته است.

سخنگوی بایدن در ماه اکتوبر گفته بود که او تحت تداوی رادیوتراپی و هورمونی قرار دارد.

بایدن پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰، مسن‌ترین فردی بود که به ریاست‌جمهوری امریکا انتخاب شد. وضعیت جسمی و توانایی ذهنی او نیز در جریان ریاست‌جمهوری‌اش از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵، با توجه و پرسش‌های بیشتری روبه‌رو بود.

بایدن در ماه جون در مراسم افتتاح کتابخانه ریاست‌جمهوری باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین امریکا، در شهر شیکاگو شرکت کرد. او از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ معاون رئیس‌جمهور امریکا در حکومت اوباما بود.

قرار است خاطرات دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن در ۱۷ نومبر منتشر شود.

Continue Reading

جهان

سنای امریکا بسته تحریمی گسترده علیه روسیه و ایران را تصویب کرد

هند، جاپان و شماری از کشورهای اروپایی از جمله کشورهایی هستند که ممکن است تحت تأثیر این تعرفه‌ها قرار گیرند.

Published

on

سنای ایالات متحده امریکا با اکثریت قاطع، طرح جدید تحریم‌ها علیه روسیه و ایران را تصویب کرده و این طرح اکنون برای بررسی به مجلس نمایندگان این کشور فرستاده می‌شود.

این طرح که به نام «قانون تحریم روسیه و ایران لیندزی او. گراهام ۲۰۲۶» نام‌گذاری شده، روز جمعه با ۸۶ رأی موافق در برابر ۱۱ رأی مخالف در سنا تصویب شد.

هدف اصلی این طرح افزایش فشارهای اقتصادی بر روسیه به دلیل جنگ اوکراین است. این قانون همچنین اختیارات گسترده‌ای برای اعمال تعرفه‌های سنگین بر کشورهایی که به خرید انرژی روسیه ادامه می‌دهند، به رئیس‌جمهور امریکا می‌دهد.

بر اساس این طرح، در صورت تصویب مجلس نمایندگان و امضای دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا می‌تواند بر کالاهای وارداتی از برخی کشورهایی که مصرف‌کننده عمده نفت و گاز روسیه هستند، تا ۱۰۰ درصد تعرفه وضع کند.

هند، جاپان و شماری از کشورهای اروپایی از جمله کشورهایی هستند که ممکن است تحت تأثیر این تعرفه‌ها قرار گیرند.

این طرح همچنین تحریم‌های گسترده‌تری علیه ایران در نظر گرفته و محدودیت‌هایی را برای تأمین مالی بخش انرژی و تسلیحاتی این کشور شامل می‌شود.

حامیان این طرح می‌گویند هدف آن کاهش درآمدهای انرژی روسیه و افزایش فشار بر مسکو برای پایان جنگ در اوکراین است.

با این حال، شماری از نمایندگان مجلس امریکا نسبت به اختیارات گسترده رئیس‌جمهور در زمینه تعرفه‌ها ابراز نگرانی کرده و هشدار داده‌اند که این اقدام می‌تواند هزینه کالاهای وارداتی را برای شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان امریکایی افزایش دهد.

این طرح پس از تصویب در سنا، قرار است پس از بازگشت مجلس نمایندگان از تعطیلات تابستانی در ۳۱ آگست مورد بررسی قرار گیرد.

Continue Reading

جهان

تیراندازی در مکتب تایلند؛ دو نفر از جمله مهاجم جان باختند

براساس معلومات پولیس، در این رویداد یک معلم جان باخته و یک معلم دیگر به همراه سه شاگرد زخمی شده‌اند.

Published

on

در پی تیراندازی در یک مکتب در ولایت نونتابوری تایلند، دست‌کم دو نفر، از جمله فرد مهاجم، جان باختند و چهار تن دیگر زخمی شدند.

به گزارش رویترز، مقام‌های پولیس تایلند اعلام کردند که مهاجم، که یک شاگرد این مکتب بوده، پس از تیراندازی به زندگی خود نیز پایان داده است.

براساس معلومات پولیس، در این رویداد یک معلم جان باخته و یک معلم دیگر به همراه سه شاگرد زخمی شده‌اند.

این حادثه در مکتب «دبسیرین نونتابوری» در ولسوالی بانگ کروای، در حومه شمال‌غربی شهر بانکوک، رخ داده است. تصاویر منتشرشده از محل رویداد، خروج شاگردان از مکتب و حضور گسترده نیروهای کمکی و آمبولانس‌ها را نشان می‌دهد.

بر بنیاد آمار مقام‌های محلی، این مکتب در سال آموزشی ۲۰۲۵ حدود سه هزار و ۱۰۰ شاگرد و ۱۴۷ معلم داشته است.

این رویداد چند ماه پس از حادثه مشابهی در جنوب تایلند رخ می‌دهد؛ جایی که در ماه فبروری یک معلم در تیراندازی داخل یک مکتب کشته و یک شاگرد زخمی شده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117