Connect with us

رویداد های اخیر

ایران: دشمنان درگیری مرزی میان کابل و تهران را بزرگ‌نمایی می‌کنند 

منتشر شده

در

چند روز پس از درگیری مسلحانه میان نیروهای سرحدی امارت اسلامی با نظامیان ایرانی در نقطه سرحدی ولایت نیمروز، حالا مقامات ارشد نظامی ایران می‌گویند که برخی حلقات این درگیری را بزرگ‌نمایی می‌کنند و تلاش دارند تا جنگ و درگیری بزرگی را میان دو کشور به راه بیندازند.

امیرعلی حاجی‌زاده، قوماندان قوای هوایی سپاه پاسداران ایران هرچند از حلقه خاصی نام نبرده اما گفته است که دشمنان بدانند هیچ جنگ و درگیری میان افغانستان و ایران اتفاق نخواهد افتاد.

قوماندان قوای هوایی سپاه پاسداران ایران در این مورد گفته است: «پشت از این قضایا خیلی از دشمنان ما هستند که می‌خواهند این را تبدیل به یک موضوع بزرگ بکنند، تبدیل به یک درگیری بکنند، تبدیل به یک جنگ بکنند که مطمئناً این اتفاق نخواهد افتاد.»

آقای حاجی زاده همچنان تأکید کرده که درگیری اخیر سرحدی میان افغانستان و ایران یک مشکل کوچک محلی بوده است که در حال حاضر حل شده و مقامات دو کشور تلاش دارند تا از راه‌های دیپلوماتیک مانع همچون حوادث در آینده شوند.

در همین حال، امارت اسلامی نیز می‌گوید که طرفدار روابط نیک با همه کشورهای همسایه به شمول ایران است و اجازه نمی‌دهد که مشکلات کوچک روابط میان دو کشور را خدشه‌دار بسازد.

معاون سخنگوی امارت اسلامی تأکید می‌کند که مشکلات موجود میان دو کشور از طریق گفتگو و مذاکره حل خواهد شد.

بلال کریمی گفته است: «ما در اصول و پالیسی خود خواهان هیچ‌گونه تنش نیستیم، کوچک باشد یا بزرگ. با همسایه‌ها خواهان تعامل خوب هستیم.»

آقای کریمی افزود: «ولی اگر احیاناً باز هم در امتداد خط در بعضی از مناطق برخوردها صورت می‌گیرد، ما ترجیح می‌دهیم که باید به‌گونه مسالمت‌آمیز و از طریق تفاهم و گفتگو پایان پیدا بکند و جلو همچو اتفاق‌ها گرفته شود.»

این در حالی است که روابط میان کابل و تهران پس از آن متشنج شد که حدود دو هفته پیش رییس جمهور ایران خواستار تأمین حقابه این کشور از دریای هلمند افغانستان شد و هشدار داد که اگر امارت اسلامی حقابه ایران را نپردازد، از هر گزینه ممکن برای بدست آوردن حق مردم ایران استفاده خواهد کرد.

امارت اسلامی اما بارها گفته که در چارچوب معاهده سال ۱۳۵۱ متعهد به تأمین حقابه ایران است اما در حال حاضر آب کافی در دریای هلمند وجود ندارد.

رویداد های اخیر

صدها مقام پیشین امریکایی خواهان لغو انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند

Published

on

صدها مقام پیشین امریکایی با امضای نامه‌ای سرگشاده به وزارت خارجه ایالات متحده، خواستار لغو طرح انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند.

این نامه توسط بیش از ۶۰۰ مقام پیشین ملکی و نظامی امریکا و حدود ۱۰۰ سازمان امضا شده و به مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، ارسال شده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «آن‌ها توسط ایالات متحده برای تکمیل مراحل قانونی مهاجرت به قطر منتقل شدند. آن‌ها از قوانین پیروی کردند و بررسی‌های گسترده‌ای را پشت سر گذاشتند. با این حال، دولت اکنون در حال بررسی انتقال آن‌ها به جمهوری دموکراتیک کانگو است. آن‌ها برای کانگو بررسی نشده‌اند؛ بلکه برای ایالات متحده تأیید شده بودند.»

بیش از ۱۱۰۰ تن از متحدان افغان و اعضای خانواده‌های‌شان در حال حاضر در کمپ السیلیه در قطر، تحت نظارت ایالات متحده، نگهداری می‌شوند. نزدیک به ۸۰۰ تن از آنان پناهجویانی هستند که روند بررسی و تأییدشان به‌طور کامل انجام شده و مجوز سفر به ایالات متحده را دریافت کرده‌اند. بیش از نیمی از این افراد زنان و کودکان‌اند و اکنون بیش از ۱۵ ماه است که در وضعیت بلاتکلیف ترانزیت به‌سر می‌برند.

در همین حال، آگاهان این اقدام را خیانت به متحدانی دانسته‌اند که جان خود را برای امریکا به خطر انداختند. به گفته آنان، انتقال این افراد به کانگو نه‌تنها غیراخلاقی است، بلکه اعتبار جهانی امریکا را نیز خدشه‌دار می‌کند.

پیش از این نیز شماری از اعضای کانگرس ایالات متحده با طرح کاخ سفید مخالفت کرده و هشدار داده بودند که چنین اقدامی جایگاه امریکا را در میان متحدانش به‌شدت تضعیف خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و جاپان درباره پروژه‌های مشترک برای توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان، با تتسویا یامادا، رئیس عمومی بخش آسیای جنوبی در اداره همکاری‌های بین‌المللی جاپان، دیدار و دو طرف درباره همکاری‌ در پروژه‌های توسعه‌ای مرتبط با افغانستان گفتگو کرده اند.

به گفته وزارت امور خارجه ازبکستان، هر دو طرف بر اجرای ابتکارات مشترک با هدف حمایت از توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان تمرکز کردند.

در این دیدار، طرف جاپانی از «رویکرد عمل‌گرایانه» ازبکستان نسبت به افغانستان و همچنین زیرساخت‌های توسعه‌یافته در شهر مرزی ترمذ تمجید کرد.

جاپان همچنین علاقه خود را برای استفاده از امکانات ترمذ برای پروژه‌های بشردوستانه و توسعه‌ای آینده در افغانستان، به ویژه در زمینه‌های آموزش، مراقبت‌های صحی، زراعت، توسعه بخش خصوصی و تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر ابراز کرد.

هر دو طرف تأکید کردند که چنین همکاری‌هایی با هدف بهبود شرایط زندگی و رفاه عمومی مردم افغانستان انجام می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!