Connect with us

رویداد های اخیر

ایران سند اقامت یک میلیون مهاجر افغان را تمدید کرد

منتشر شده

در

وزارت داخله ایران می‌گوید که سند اقامت بیش از یک میلیون شهروندان افغانستان در این کشور تمدید شده است.

صادق رضا دوست، مدیر اموراتباع و مهاجرین خارجی وزارت داخله ایران گفته است که همه اتباعی که پس از تحولات سال گذشتۀ افغانستان به ایران آمده‌اند و یا در سال‌های گذشته اوراقی در اختیار شان قرار داده شده است، نگران نباشند چون برگه‌های آنان پس از این تاریخ ممکن است تمدید شود و هم‌چنان شرایط برای بازگشت آنان به افغانستان تاکنون فراهم نشده است.

آقای دوست گفته است: «سند اقامت بیش از یک میلیون شهروندان افغانستان تمدید شده است. شهروندان افغان نگران نباشند، زیرا برگه‌های آنان پس از این تاریخ ممکن است تمدید شود و هم‌چنان شرایط برای بازگشت آنان به افغانستان تاکنون فراهم نشده است. برای کسانی که مشغول فعالیت و کار در این کشور اند کارت اقامت ویژه نیز صادر می‌شود.»

در همین حال، مسوولان وزارت مهاجرین وعودت‌کننده‌گان می‌گویند که در حال حاضر بیش از سه میلیون مهاجر افغان در ایران هستند و تنها یک میلیون آنان سند اقامت دارند؛ از این رو، آنان تلاش می‌کنند تا افغان‌های فاقد سند هم داری مدرک قانونی شوند.

عبدالمطلب حقانی، سخنگوی وزارت مهاجرین و عودت‌کنند‌ه‌گان در این مورد گفت: «در کشور ایران تقریباً سه میلیون مهاجر داریم که از این میان دو میلیون آنان تاهنوز سند اقامت ندارند.»

وی افزود: «وزارت مهاجرین تلاش کرده که از سوی کشور ایران به آنان سند اقامت داده شود و از تمام حقوقی که مطابق قوانین بین‌الملل برای مهاجرین است، برخوردار شوند.»

ازسویی هم، آگاهان می‌گویند مهاجرین افغان که در کشورهای همسایه به‌سر می‌برند با مشکلات و چالش‌های فراوانی روبه‌رو هستند.

این در حالی است که چندی پیش یک نشست چهار جانبه میان نماینده‌گان ایران، پاکستان، افغانستان و سازمان جهانی مهاجرت در ایران برگزار شد تا آنان بتوانند به مشکلات مهاجران رسیده‌گی درست کنند.

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!